Thursday, April 30, 2009

-DiA,Tercipta Untuk Ku-

DIA memang TERCIPTA untuk hakue....memang insan yang cukup penyabaq melayan karenah aku yang seakan-akan nak sakit jiwa nie......aku BANGGA milik dia....hanya yang pasti aku berSYUKUR ke hadrat mu ilahi kerana mempertemukan aku dengan insan yang cukop sabaq dengan karenah n perangai haku nie....

herm...sekarang nie PRETNEN dh mencecah 5 bulan...EMOSI selalu jaaa tegangu..."ait sakit jiwa apa haku nie" ekekekekkekek...owhHhh nonononono....mungkin nie pengalaman terbaru aku mengandung..anak pertama...cam ginik PEEl nya....kekadang suka, kekadang tereyak, kekadang sewel-sewel skit......so, insan niela yang selalu di sisi hakue...dan dia laa jugak yang selalu merasai segala PEEL aku nie.....aku ni ja yang kekadang JIWA kaCau.....sib bek tak tahap kronik.... blur-blur skit.....tapi insan yang brada di sisi aku nie.....aku memang TABIK SPRINg laa kat dia....even, aku slalu bikin buat hal itu,nie...dia still sayang aku...sayang dia pada aku tak penah berbelah bahagi....tak tahu nak ungkap dengan kata-kata, yang pasti AKU SAYaNg dia....andai pergi dia selama-lamanya tinggalkan aku........aku percaya takkan ada insan lain yang boleh menggantikan dia di sisi aku.........
syahdu laa plak. entry kali nie....tuhan jaaa yang tahu FIll aku tika nie. nyway..bebeh LOVE u sO much......so On sepTember nie.....ibu akan bagi HADIAH yang cukup bermakna buat baba........
insan ni bakal melengkapkan seri rumahtangga kita bersama-selamanya.....
"BERSYUKUR pD. YANG ESA"

Friday, April 24, 2009

- mIs U aLL-

MemBer-memBer X DMW.......





Nak kuluahkan pERASAAN rindu kat insan-insan nie..tak terluah dengan kata-kata....tapi hanya TuHAN SAJA yang tahu perasaan nie...betapa aku merindu depa nie semua.....segala gelak tawa, suka duka sentiasa mekar dalam sanubari nie....kalo dapat pusin masa tu balik.....nak bersama dengan semula....hanya yang mampu aku lakukan..



ya ALLAH....kau pelihara laa SAHABAT HANDAI aku nie dari segala kemUNgkinaN.
murahkanlah ReZeki mereka.


in Memory x studen Praktikal di AKAS....bebudak SARAWAK...PERAk, KELAnTan





achik kInah, ELi, kak Siti & Lynn...-di Surau LLb-





xmPP iTtar pErai.......always Together ....


Best Frend zaman SRKHA....Mrs..RodIyah N Miss Mahrizah



Eli..member UiTm, even dh kawen sampai laa UKHWAH stiL berpanjangan


CLose FreND...ASU n AchIk........masing-masing HALUAN sndiri....



sweet Memori BEsday 2007...achIk N sis Insan SoFia..







TO MY ALL FREND......I MISS U ALL SO MUCH..




kalo ada rezeki dan ALLAH bagi kekuatan..INSYAALLAH hakue akan susah payah kan jgak buat reuniOn...weih rindu ampa sume......

Thursday, April 23, 2009

-Corn DaiLy FresH-

Fuhhhh..penangan mengidam.......leh tahan jugak la..........


smlm punya teringin CORN DAILY FRESH...sangup redah p jUSCO BM...janji aku dapat melunaskan tekak nie..yg teringin gila nak makan Corn daily fresh.......sib bek laa ada kawan-kawan yang baik hati sudi menemani diri ni p sana....


THANK' S A LOT 4 FIZA n Emah.............




pergh sampai sana...nampak-nampak jaa kedai dia terus tersedak...hahahhahaha..lawak btoilaa ibu menganduNg nie.....kalo dh teringin tu ha jgan kata apa la.....sanggup jaa redah....kena plak selera makan pun dh semakin bertambah..alHAMDULILLAH.......

sampai ja...elok laaa bRO tu pun dok lepak jaa baca paper....kami kostemer terawal laa dr yg len......dengan hati yg bebrunga-bunga....tgk gambaq pun telioq dh nie.....ehehehhe...terok kan...hakU nie..........glojoh btoi.....so....emah n FIZa dh mula buat pesanan yang aku...dok tak ketahuan lagi nak oder apa...sekali untuk Lunaskan kepIngin nak makan corn daiLy fresh...aku amik comBo D..ha amik hang sume ada...ada Corn...ada icekimo...ada wafLe, ada ice LEmon Tea......elok kami siap oder....ramai plak yg mai...sib bek kami awai....so tgg sat BRO daiLy fresh tu siapkan oder kami.......sembang-sembang laa ngan imah & fiza...depa gheja dok gelak jaa kat aku.....tgk muka org MeNgidam........cam org tak tahan sngt dah NIE.......bukan aku nie tak besa makan jaguNg..besa makan...tapi jagung dia....adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....memang best.....memang manTop laa.....sedap sngt-sngt.....dok sat smpailaa oder kami......dapat jaa oder masing-masing.....KHUSYUK makan........nie nak FOKUS makan..takot satg teringin lagi ha jenuhlaa.........so.Fokus makan...n menikmati sungguh-sungguh jagung n sume-sume yg dh aku oder tu...............dh siap makan tu ok la.........nak p sopin takdan la..masa suntuk...lagi pun lom Gaji tak sedap nak p jamu mata ja...abih kuat pun baju pretnen selai..wajib kn beli...ehehhehe....


alhamdulillah....SPNJg pejalanan, takdak apa-apa pun halangan...mudah jaa kami bertiga sampai di sana...........

sekali lagi THANK'S a Lot to Unti emah N unTie Fiza.....sudi teman kan saya.....ehehehhe

Monday, April 20, 2009

BeFwday

Sedaq tak sedaq arini dh 20 aPriL 2009 so genaplaa umuq hakue 26 tahun...wooooP tua dh tu....nyway, this year rasa best sangat celebrate befday..awal-awal pagi dh dapat wish dari my hubbY, Fiza..Uda SaFri, Kak iLia.. n Anum..thank's u so much 4 u aLL my fwend...remember my besday.......TeruJa aih..besday tahun nie..sebab celebrate ngan HUBBY tersayang.....

woOOp....sebut pasal hubby nie....nak tegelak lak rasa..dia buat suprise kat aku untuk kasik GIFT ....hahahahahhaha......patotlaa awai pagi dok sengeh-sengeh.....rupanya ada menda dia nak kenakan aku..nyway, aku pun tak bujet aku akan di kenakan n bakal dapat apa yang aku mahUkan neh.........:-D

memula tu , dh siap sume nak gerak g umah mama dl sblm masuk opis...saja g sana p brekfest...SEKALI TUH..NAK STAT enjin gheta....tekejut berok haku..ingat menatang hapa laa dok kat pelapik kaki..seblah driver...dalam otak ni x tepikiaq langsung suprise ka apa ka..dok pikiaq benda len..ish..tengiling ka...ulaq kaa...tgg lama gak..tgk kot-kot begerak..tapi tak begerak pun...makin pelik nie..sekali memberanikan diri p kat sit sblah tu...capai pelan-pelan tgk menatang hapa...skali pegang-pegang...lor......barang yg aku idam-idam kan...hahahahahahah..
terus pegang..lari masuk dalam rumah......tak tahu nak sher ngan sapa nie..perasaan time tu..bercampur adok....HAPPY TERSANGAT pun ada..termalu dengan diri sendiri pun ada....rasa bersalah pun ada...kira macam-macam fill laa ada....nama pun pompuan....tersentuh jugaklaa hati nie......nangis..sebaK sangat..tak sangka HUBBY aku..rupanya dia take action jugak Apa yg aku suka......nyway...THANK'S baba.....LOVE u sO much.......

sib bek laa dia takdak time tu..kalo dia ada...abis laa aku........sure..dia org pertama gelak kan aku...tgk muka panic aku neh bila nampak jaa barang tuh....hahahhahaha.....tak sangka....kena jugak......selalu buat suprised kat org ..ha kali nie..nah amik aNg..huBBy sendiri buat suPrised.......hahahhahahah.....

sekali lagi..THANK'S A LOT tO my HuBBy....MR.ASYRAF ......Nex week Kita P HoneymOOn LAngkAwi k........yahOOO...

Friday, April 17, 2009

-Said BYe-Bye-

Wo0p..........nie time p OPis AudiT kat sbrg Jaya... kn P Cop CTC StateMen Bank & auDit repot kat opis depa.....kebtulan depa nie dh jadik member baik dh...cam adik beradik...dUlu masa keja area sberang jaya..rajin laa p lepak opis depa...mana tak nya..opis aku ataih opis depa jaa... so., apa-apa depa nie laa tempat rujukan.....n sesi luah rasa kat sana.....

so..dalam sibuk-sibuk nak cop CTC.....sempat lagi capture gambaq ngan awek GEBU sorang neh...si gebu ni nama dia SHIRA.....lama tak p opis depa...lepak sana..sekali p dh berubah dh segalanya......p opis depa tak boleh balik awai..ada mcm-mcm topik nak becerita....nyway best la...tapi skrg opis aku dh berpindah di BERTAM PERDANA....mmm JAUh laa skit dr depa nie.sume..tapi kenanGAn time kat sana..always..segaq ja.......

so....arini las laa SHIRa di pejabat audit nie......dh nak resigned..nak kawen n ikut HUBBY p KL...
ermm memula kenai shira nie...PEMALu jaa org dia..ckp pun kover-kover ja..maklom laa tempat keja baru....x besa lagi..dia tak tau hat stap-stap lama kat situ..kepala hotak lebih kurang sama jaa.......ROCK BEBEH....ahahahahha.......so..tegoq dia memula dl..cakap pun malu-malu...ta'aruf ngan dia pun..ecececcece..kover-kover.....hahahaa...tapi skrg neh...takdak.....lagi HARDCORE dr sister-sister senIor....tapi apa-apapun shira ni baguih..pandai masuk jaa diri dia...senang ja berkawan dengan dia..even usia dia muda lagi .....eheheh.......

shira..nnti dh kawen n Ikut Hubby jgn lupa KaK nida & siSter-Siter Audit Sini ek....nak-nak lagiK bos audit yang keciK moLEk.........always.....remember k .

-Hakue & sHIra-

Monday, April 13, 2009

MaKan....Makan.....MakAn......


YEA...Yea..... la dh lalu makan...tak dh macam dl....asyik sadis jaa....mOnyok ....sebab tak lalu maKan...la dh leh makan...even tak melantak sunguh-sungguh..tapi ALHAMDULILLAH...syukur pada ALLAH.......baby pun dh makin beCaq...perot dh koi bulat...alalalallalal cute nya...tak sabaq nak tgg sepTember ni.......
so, pas ni kn jaga-jaga laa plak..kang makan telebih ....nahas laa p KLeNet...kn beletiaq ngan Misi........tapi, arap-arap tu pas ni dh takdak g PENyiksaan mcm memula dl.........

cukupla.....semua tu bagi pengalaman n pengajaran...tapi kalo pas nie ada rezeki pREtnen LAgi...nak Lagi..tak seriK lor........sebab bila PRETNEN nie....qasa diri mcm UNIk.......eheheee...
darah pun koi ok...kalo tak sblm nie merisaukan DARAH renDah sangat....senang jaa nak pitam.....melElong jaa kepala otak nie.......letih jaa badaN....

makan...makan....makan....pas ni HUBBY aku jenUh laaa.....dia makan aku pun makan...sesama makan..kalo tak sblm nie dia makan aku pandang ja.........la....dh leh makan...YAHoOO.......
kena plak ada member aku datang husbend n Wife kedai DOBI QAISARA tu..ha lagik laa.....bersemengat lah lagi aku makan.........hahhahaahahhahahha

sian kat member-membe ryg terdekat aku...maklomlaa la dh lalu makan...so, lunch mula laa....pikiaq nak p makan kat na.menu apa....ha EMAH n Fiza laa..teman setia p carik makan waktu lunch...hahahahahhaha so..pada ampa dua sabaq laa no...dengan karenaH ibu menGanduNg neh...ehehehe......

Friday, April 10, 2009

-KaMi-



hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design