Friday, May 22, 2009

-kaMpungKu-





semalam lepak jaa umah mama......baring jaaa maklom laa dh KOndem...batery week...ehehhehe.. mai petang rasa cam sunyik ja...ha laa takdak sapa dh kat qumah, tinggai mama ngan bapak ja..adik-adik memasing dh merantau....kbtulan bapak plak kn gheja petang semalam. so tinggailaa mama ngan aku.....sunyi btoi umah tu..terasa sangat. yerla dulu len skrg dh len.....dl aku single...skrg dalam pewot ada si coMEL.....ehehehhe
kn ubat...asyik baring ja.....lelama takleh tahan laa...rs bosan...kuaq p dok luaq tgk mama gigih dok sapu sampah nie, kemas kawasan rumah...aku rasa kalo takdak laa mama ngan bapak mesti kawasan umah tu jadik mACAm zoo..ehehehehe...kalo harapkan kami adik beradik bila laa nak buat sume tue......mama pulun sapu sampah...bila tgk dia dok gigih sapu sampah kemas kawasan rumahnie..dan-dan teringat waktu aku di besarkan.....adOi...menggamit kenangan silam nie.......


layan jaa laa..teman mama.....sekali dh siap sebelah umah opah tu..dia ajak p lepak kat area reban ayam plak.....so dia dok bekemaih kat situ plak...time tu laa aku tepikiaq mcm-mcm....seaNdainya dalam masa terdekat nie laa ALLAH sahut seruan untuk salah sorang dr depa...aduhai...meruntun jiwa raga...bleh gila sekejap ilang pedoman..........macam-macam laa pikaiq nie.......pikiaq khidupan untuk seterusnya.......diam membisu seribu makna....perhati jaa gerak langkah mama yg cukop ligat dok kemaih keliling umah........paling tak tahan tu tingat kenangan silam....dok membesaq di umah tue...la semnjak ada MENANtu nie, umah tu dh banyak berubah..........


sayang betoi mama ngan bapak kat menantu depa hat sorang nie............ even dah kaweN.....kasih sayang kat depa tu lagik bertambah,kalo dl cukup takleh nie dengaq beletiaq mama..tapi laa qasa rindu plak sume tue.....tulakan, bila kita nie semakin meningkat dewasa...mula terkenang PENGORBANAN MAK AYAH....btoi laa tak terbalas ngan duit ringgit..melainkan mEmbahagiakan depa sementara depa dok kuat nie n hayat dok kandong badan.....tak sabaq nie berpantang di rumah mama....dh rindu nak dok umah tu......dok lama-lama mcm dedulu nie............






-ni GamBaq Kenangan masa akU bertunang dOlu-DoLu 12/2007- happy sungguh mama ngan bapak-


2 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

ShidaNaiM said...

Mmg xterbalas segala jerit perit mak ayh membesarkan kita...nnti dah jdi ibu lgilah terasa...betapa bsrnya pengorbanan mereka.

lady XOXO said...

TUI tu sis.. bila dah besar.. teringatkan apa mak ayah kita dulu.. ahahha.. rasa rindu lak kat leteran lepa... ngeeee... wah2.. sis tunang serba PINKY... cute... hurmm tak per la.. sekarang sis dah jadi MAMA hots... so its ur turn to be a mommy... insyallah... semuanya akan ok k SISTA...

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design