Saturday, August 15, 2009

::UkHwaH PerSaHabaTan::


-aBg aLi, suPer senioR..rajIn org dia nie-

::Lupa SeKeTika tenseN beKerja, Sume pakat Hiburkan hati::

::FeriDe haPPy jaaa::


::RileKs jaaa sahrOL cop BelOn::

-NieLaaa PEMAIN MUHONG, tgk cara dia coP belOn kunun besuNgguh waLHal kaLah-


-Ayah Iman DanIaL, Begitu teruja coP beLon-




::Hahhahahah Tasha Kn CoP beLOn::



::TuKang HanGatkan PogrAm::




-AngkataN yg HangatKan SuaSana-



cOOl Guys.....rileKs jaa fadzlI nie


bB Raja Redzuan shah....HeNsem cam BaPak dia...


-Owh KaMi LeLAki TerhAngat zaMAn DoLu-DoLu-


-XpresIDen MPP IttaR bg UcapaN-


-Anak-anak TerUna, Sume dh BerJaya Dan BekerjAya-

-dH maLam, pakat bekemas nak BaLik-




Friday, August 14, 2009

::KeNanGan TerIndaH::

dh seminggu berlalu......aku bertamu dengan sahabat handai aku bekas pelajar iTTAR PERAi..huhuhuuhu..sjekap nya masa berlalu.......dalam dok terngiang-ngiang lagik hirok pikok telatah masinng-masing...qupanya tu sume kenangan terindah.......tak terucap ngan kata-kata dapat jmpak depa ni...best sangat...walaupun hati sedikit terluka kerana sebahagian kawan-kawan yang aku sering rindui dan terkenangkan saat suka duka sama-sama, sorang pun tak hadir...masing-masin ada alasan tersendiri.....takpalaa nak buat mcm na,harus redha......
walaupun.....8.8 dh berlalu..tapi kenangan antara kita sume sentiasa utuh di sanubari...dengan dok sarat-sarat preggy nie....qasa kalo jadik apa-apapun pasni terlunas jugak impian nak jmpak kawan-kawan lama tercapai....."THANK'S GOD" tapi tula, dan dh jmpak skali...mesti pas ni ada change jmpak lagi......dengaq kata, abgshidi nak buat pogRam BERBuKA pUASA xlamalagi....tapi secepat yang mungkin la....makLomlaa, ibu mengandong ni dh tak lama nak maLatooP...ekekekek......doa-doa tu dan laa aku join lagik..jmpak ampa sume lagi........
biaq ada yang mengomel pogram kita tempohari, yg perli-perli, yang sentiasa nak kita tak bersatu sama-sama, takleh tgk kita sume sepakat happy.........
tapi insyaALLAH,ALLAH tu selalu makbolkan impian kita berjumpak lagi walaupun bertahun berpisah...masin-masin haluan sendiri...apa yang pasti..aku sentiasa doakan untuk semua SAHABAT-SAHABATku..semoga ikatan UKHWAH kita sentiasa berpanjangan sehingga akhir nanti.......

Thursday, August 13, 2009

::BerpisaH seLamaNya::


aLfatihah buat VOKALIS KUMPULAN NASYID RABBANI.......




Setiap insan pastikan merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang akan dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayu alunan suara
Cemas di dada lemah tak bermaya
Terbuka hijap di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baiklah atau sebaliknya

Amalan dan taqwa jadi bekalan
Sejahtera, bahagia pulang…kesana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kanangan
Diiringi doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi



::MeNaNTi DI BARZAKH::


Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,

Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Susai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan x2
Tetapi Ia Sebenar Kejadian x2

Kembali Oh Kembli,
Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,
Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Terbujur Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,

Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan x2
Kini Aku Merasakan x2
Dialam Barzakh Jasad Dikebumikan x2

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata

Wednesday, August 12, 2009

::CUte GurLz::

Tuesday, August 11, 2009

::JaRi JeMari::

kali ni, aku nak ceritakan pengalaman bila perot di scan...teropong org dalam tgk dia dok buat appa......wah..wah....dengan gumbiranya....doktor chek sume semalam. BB aku cihat...dh makin besaq...dh lengkap sumenya...tinggai masa nak keluaq jaaa tgk DUNIA YG FANA' nie...doktor kata bb kamu ni size M...wah ada size size plak no....dia offer mauka bb size XXL....wop's aku takmo laaa.......jeNuh sok nie...tapi apa-apapun aku redha n terima jaaa apapun...
palin best, bila doktor teropong jaa dia kat dalam...wah dia tgh besuka ria...dok isap jari.......aduh.....sebaknya dada tgk...tekedu aku ngan hubby bila melihatnya...dokTor tu pun sPoting.....dia teropong lagi...bg jelas...ha'ah dia pun tegelak tgk...BB tgk happy dok isap jari.....dia tunjuk habeH....thank's doKtor wan.. doktor yg ckOp spOting ..dan selalu bg nasihat...n semaNgaT...
pas dh setel sume ....aku ngan hubby still cam tegelak sendiri..tgk si comel kat dalam td.....ala-ala dan dan aku tak sabaq nak tgg dia POP - OUT....nak tgk dia mirip wajah sapalaa.....dan paLing tak sangka...ARNIDA + ASYRAF bakal ada zURiat sendiri.....dh nak jadik IBU + BABA dh......tak lama dh..tinggai bapa minggu jaa g.....so, AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAn.....bulan ckOp bemakna......bulan pengampUnan dan bulan menanti kehadiran si cOmeL yg bakal menyeri dan melengkap ikatan perkahwinan kami.....

Friday, August 7, 2009

bESok & sELseMa BaBi

kembali bersiaran..ecececce mcm pembaca berita tamiL tiBi dua ja...eheheheh.......
ok kali ni aku nak ceritakan tentang pogram yang bakal aku atend besOk 08.08.09...teruja nya perasaan walaupun, pogram ni taklaaa sehavoc mana...besa-besa ja..... tapi memangdangkan first time nak buat..ghsa cuak pun ada gak...takot gakla, ada ja per yg tak diingini berlaku..
herm, dalam kegembiraan nak jmpak kawan-kawan..


seMaLam aku dapat berita sadiz dr member baik aku, kita ni pulon dok rojer dia pasai pogram 08.08.09..tteiba lemah jaa dia jawab.."Nida, aku ada di Wad PemanTauan HoSpItaL Seb.Jaya" masyaALLAH tekedu aku....dan-dan tanya weih pasepa ngan ang....MayBe suspEk "SeLsema BABi" sioL tol babI nie, org len makan org len kena.....hampeh toL...sian kawan aku...Insan tak berdoSa, la meNanggung derita...aku sebak sngt dengaq dia dalam kesakItan...aku cuma leh kata kat dia, HAJAR...aku doakan moga hang cepat sembuh....tapi pogram memang dia sama sekali takble dh nak atenD...huhuhuhhuhuuh..tulakan JANJI ALLAH...kita hanya merancang, ALLAh tentUkan segaLanya....erm, kaLo ikut hati nak g ziarah dia...tapi tak berani amik risiKo, sebab aku dalam keadaan PREGGY ni, risau kang aku Plak Kn admIt bukan pemanTauan lagik dah.....icU teruih...lagikpun penyakiT baBi ni, bahaya laa sngt....tu laa, rasa impian tak kesampaian laa malam minggu sOk nak p jenJalan FERINGGI NITE...ermm sana banyak TourisT...lagi besepah seLsema BaBi...huhuhuhu..takpa laa yg penting dapat jmpak kawan-kawan besOK.....tak sabaq Nya...nak jmpak ampa....sume.
so barang BeKaLan untuk esok dah 85% siap. sok nie, tinggai nak menjamu selera jaa La...

HajaR, SeMoga HAng cepaT semBuh.....

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design