Wednesday, November 25, 2009

:: KerNa DiA::

Tetiba hati ni windu laa sangat ngan si ComeL piPi debab nie.....
huhuuhuhhuu mula laa ayaq mata begeNang.....even gheja dekat jaa ngan umah, tapi takleh balik kerap-kerap...kos bahan bakaq meNingkat..uwaaaa... jenuhla ibu menjeruk perasaan sampai koi 5 satg nuu.... tapi takpa laa Nu saYang..ibu mai carik rezeki nak besaq kan kamU..... nak pastikan sume keLEngkapan kamu tersedia.....ibu tamau...tgk anak Ibu terbanTot tumbesaran gara-gara tak cuKop uwang.......so, ibu harus Kerja..so Sofia jGn naKaL-naKaL k dok ngan TokMa n MAMa chU...

weKEnd nanti kita g jeNjalan k...time tu ibu akan banyak aBeskan masa ngan Sofia...biaq samPai ada yg mencEMburUi kita dua no....ehehehheheheheh..rindu ni kaLah time berchenta ngan baba soFia deduLu nie...WINdu suNGguh kat sOfia PiPi debab nie....tambah-tambah lagik windu bauuu dia....

demi sI coMel ni, ibu sanggup lakukan apa saja....doakan moga Ibu senTiasa sihat dan bersemangat dalam membesarkan kamu walaupun ibu tahu kdg-kdg tu dugaan meLanda diri ni tak mampu nak hadapinya.....................


Tuesday, November 24, 2009

::AktiViti Baru::

Ni aktiviti baru sOfia....MengHisap Jari..kaLO bole Dua-dua Blah Tangan dia nak isap..

*
*
*
*
*
Tgk tue. suka suNgguh dgn Jari-jemari dia.....dh lawa-lawa pun jari stIll basah ngan ayaq lioq dia
*
*
*
*
*
ha tudia..sampai tejeleN lidah punya nak Isap jari......
*
*
*
*
*
PuLun lagik isap, tapi mata mcm dh Qudoi dh......
*
*
*
*
*
akhirnya, penat isaP jari.......lena tak seDaq apa dah........

Wednesday, November 18, 2009

::BiDaDaRi::



Apa itu bidadari?


bidadari merupakan produk dcl dicipta untuk kesihatan menyeluruh dan keanggunan wanita sejati. Di rumus khas oleh mereka yang arif tentang keperluan seorang wanita. Hanya Jauhari yang mengenal manikam. Tidak syak lagi, inilah sesuatu yang selama ini diimpikan oleh setiap wanita.

Produk yang mesti dimiliki minuman bernutrisi tinggi, sangat baik untuk remaja dan wanita terutamanya bagi yang telah berumah tangga. bidadari mampu meningkatkan kesihatan dalaman wanita dan paling utama ia sangat berkesan untuk membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga.

bidadari adalah minuman berfungsi mewah untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan hidup alam rumah tangga. Dikomposisikan dengan bahan-bahan semulajadi mewah yang telah lama dibuktikan keberkesanannya dalam kaedah rawatan di alam Melayu.

Rahsia ramuan bidadari

Ramuan produk bidadari adalah madu asli, sireh, akar serapat, kacip fatimah, kurma, manjakani, serai, jarum mas, asam jawa dan herba-herba terpilih. Setiap bahan-bahan tersebut mempunyai khasiat semula jadi dimana ia mampu meningkatkan tahap kesihatan dalaman wanita.

Info mengenai bahan-bahan yang digunakan dalam bidadari

Madu
Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.

Sireh
Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.

Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan system kemutan.

Kacip Fatimah
Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta membantu mengetatkan faraj.

Kurma
Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.

Manjakani
Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.

Serai
Kandungan `Citral’ di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.

Jarum Emas
Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.

Asam Jawa
Kandungan `Flavonoid’ di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.

Cara pemakanan bidadari

Anda perlu mengikut cara-cara pemakanan bidadari yang di syorkan. Pada peringkat permulaan pengambilan bidadari adalah seperti yang disyorkan. Setelah sebulan anda boleh mengurangkan pengambilan bidadari untuk mengekalkan kesihatan dalaman wanita.

Pengambilan bulan pertama
2 sudu makan, 2 kali sehari (pada kebiasaannya, tindakbalas mula dirasai selepas 2 jam pengambilan) selama sebulan

Selepas sebulan pemakanan
Selepas sebulan, minum bidadari 2 sudu sehari untuk mengekalkan sistem dalaman yang telah dibaikpulih oleh bidadari sepanjang sebulan pertama pengambilannya

Pantang larang
* Sebaik-baiknya jangan minum apa-apa air selepas 1 jam pengambilan bidadari.
* Gunakan sudu plastik – kerana bidadari adalah produk berasaskan homeopati.
* bidadari tidak boleh diminum ketika datang haid kerana ketika haid, rahim tengah mengembang kembang, fungsi bidadari pula untuk kecutkan rahim
* Wanita mengandung dilarang mengambil bidadari

Khasiat bidadari

Terdapat pelbagai khasiat dan kelebihan bidadari sekiranya di amalkan oleh wanita. Ia mampu memberikan kebahagiaan rumahtangga serta mengembalikan tenaga seksual wanita yang telah sekian lama hilang dimakan usia. Penjagaan tenaga batin ini penting untuk keharmonian rumahtangga.

Khasiat bidadari secara terpeinci:

- Membina keyakinan diri dan kebahagiaan rumahtangga
- Meningkatkan kesihatan dalaman dan kecantikan.
- Mengatasi masalah senggugut dan keputihan
- Menghilangkan bau badan & mulut
- Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
- Membina dan mengecutkan rahim
- Menegangkan payudara
- Membantu merawat luka dalam perut dan selepas pembedahan
- Menguatkan sistem kemutan
- Menambahkan kolegen dalam badan
- Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa hubungan kelamin
- Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.
- Melegakan panas badan

Tuesday, November 17, 2009

AnNiVeRSaRY!



HaPpY First

ANniVeRSaRY to AsYraf & AniDa

seMoga Ikatan PerkahwiNan ini kekaL hingga Akhir waKtu dan di Murahkan reZeKi seLalu..InsYaalLah..

Terima KAsih Jugak pada My loveLy Hubby belaNja Makan Di
Cherita cAFe...
...
BesTkan ABang..maka
n Kat situ..
tercatat KeNangan Manis Di siTu...(",)
hanya Kita dua jaa yang tahu..pas ni musti taKNak p dah...ahahahhaha


LoVe you So Much AsyRaf...





Thursday, November 12, 2009

::SePii::

wah entry kali ni bunyik macam ada sesuaTu yang tak kena......gimik jaa sbnaqnya tu.. sbnaqnya takmenda apa-apa.besalaa tak habes-habes ngan tempat keja ni jaa......memula dtg ritu cukup bersemnagt nak buat keja...tapi, bila insiden LHDN datang mengejut kat opis...sume semangat tu ilang.... mula pikiran negetif menerjah kepala otak nie....mcm-mcm pikiaq...huhuhuuu

mana taknya, lagik dua jam nak mai...barulaa nak rojer habaq nak kn prepare dokeMEn.dhlaa dokEmen yg dua bulan Pending ni pun sedia maKlom beselerak sana sini.... dok pLak sensowang....tu yang mai mcm-mcm....kiri kanan depan belakang tanya itu ini..dh siap ka bLom...ha tu mcm mana tak hitong hari..kira nak tgg wekend jaa nak cuti...bosan nyaaa...nak speedy pun dh jadik leMbab..apa yang pentin, bos nak tahu sume dh bejalan lancar,kiranya dia tanya itu ini mUsti kena tau...walaupun, dh becuti 60 hari....sama gaklaaa mcm baru stat masuk keja...first day masuk mengelabah jaaa....maklomlaa spnjg becuti mana nak p tau masuk keluaq sgala haL...payment dhlaa masuk keluaq ribu ribaN...fuh...migrain pala hotak cam giniK...

tapi alhamduLillah laa, ubat penenang dia ada di rumah..balik jaa uMah belek si ComeL dh ilang segala stress......bila dh stress n otak jadik tepu.....takleh nak FOKus....huhuhuuhuu...


**Zahra'Sofia PenguBat SegaLanyA**

Wednesday, November 11, 2009

::KemBaLi::

kembalI berBloq..setelah sekian lama menyepi jaa..makLomlaa semenjak dh besaLin ni n punya BB coMei nie..takdan dah nak berbloq..niepun amik kesempatan berbloq di opis sat, tupun BIGG BOSS takdak p KuaLa Kangsar.MEetiNg...n MOod pun mcm best jaaa pagi nie..
so kemBaLi berbLoq.

cepat sungguh masa berlalu, SI comeI pun dh masuk 2buLan. besaq dh anak ibu nie.. dalam dok bercuti besalin 60 hari. hari ni dh 3 hari bermula bekerja. sicomeI pun dh 3 hari ditinggalkan bersama tOkma.alhamduLillah zahra'sofia tak meragam. ok jaa dia..maybe memahami sama kot iBu & baBa dia keluaq mencari rezeki..

tapi aLhamdulillah mama n bapa' banyak membantu..ALLAH saja laa yang mampu balas jasa depa berdua nie. sib bek mama ngan bapa' pun ok jaa.. maYbe cucu suLong sama rsnya tu yg rai zahra' Sofia sehabis baik. dan akupun dh pUlang kepanGkuan mereka..dah tak nyewa kat BERTAM PERDANA dh. so laa doK kamPung (aLLah kabUlkan doA' aku)..semakin happy la aku skrg..khidupan makin lengkap. ada suaMi yg kekdg menguji kesabaran hahahahah... tapi hubby aku ni mcm semPoilaaa...ala-ala penguji kesabaran tak sangka...ekekekek...n punya BABy yang begitu kiut skaLi n faham jaa situasi ibu dia......alwayz bz bila dh keja ni...

herm, first time datang keja...ya ALLAH rasa nak teduduk. n blur-blur pun ada jugak...maklomlaa dh 2bulan bercuti..lupa habeh...jenuh gak nak recaLL...dengaq nama boss jaa kepala lutut sini dh ketaq....serupa ngan first time baru masuk keja.....keja menImbun..jeNuh nak satel...makLomlaa keja sensOWang mcm nilaa nasib....huuhuhu....apa-apapun coOl kan diri. enJoykan diri ngan bertenet sementara, pastu oklaa samBung buat keja mcm biasa...ok dh laa dh 3 hari bekerja. rasa mcm best jaa...sblm masuk keja dok pikiaq mcm-mcm. rasa cam nak BEHENTi pun ada jugak...tapi kenangkan PTPTN giLooo ...gagahkan diri teruskan perjuangan dalam duNia pekerJaan....go nida, Go Nida...ehehhehehee "peKak kan teLinga, Kuatkan SemAngat untuk teruskan perjuangan" yahOOooo

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design