Wednesday, March 31, 2010

aPriL foOL *_*

"WeLCome APriLLL......."

wah dh 1 apRiL 2010...kalO negeri omputih..hari adalah hari mengenakan org.....coz aPRiL foOl..tapi kita org isLam tak digalakkan buat itu sume....akur jew laaa.....ek. owh, bagi saya...bulaN apriL..adalah bulaN yg dinanti-nanti kan selain bulan yg lain-lain laaa..knp apRIL menjadik piLIhan....sebab aPRiL adalah Hari Ulangtahun KElahiran saya.... meninggkat laa usia..dh tak lama dah nak join group WaNita 30aN....eekekekke...mcm sedeypun ada gak, bila usia menINgkat nie...bukan apa..dok mengimbau kenangan dL-dl...alalalala..kalO dapat putaq masa nak jaaa putaq baLik zaman kecik-kecIk dl..syOk jaaa...tapi sume tu kenangan belaka OKesss..simpan elOk-eLok di suDut hati tue...la, kn tenGok ke depan...tahUn ni, mengharapkan maa'firah drnya...n diri ni lagik kuat beribadat untuk bertemu denganNYA>........ herMmm.......



this year, takda demand apa-apa ngan En.HUbby nak itu ini mcm last year..this year memadaaiii laa wish sahaja...tatau knp, naFsu nak demand tebantoOOT. nanti sian en.HUbby nak kn tunaikan n susah payah nak dapatkan.eheheheh...so, anDa SeLAmat untul berhabiz bagai seMpena hari kelahiran saya......cukuplaa saya punya baby kenet yg makin comei n cerdik....iaitu cik Zahra Sofia.....alalalallalalalla...last year ibu celebrate befday ngan sofia..time tu sofia doK dalam rahim ibu....sO, tis year...ibu ada soFia.....tulaaa hadiah paling bemakna buat saya....bila dh beggelar seOrang iBu....paling best tgk dia membesaq depan mata.....alhamduLillah stakat ni, sofia takbanyak masalah n dia adalaH babY spotiNg.....senang humban ke sana kemari...cayalah...arini bermuLa laa berpusa...sedeyni, kalO dak nak posa sama-sama ngan cik Puan Errynn..skalI dia sakIt laa plak...so, saya Berpuasa dl laa yea..nanti beb ang nyusuL k.....weih, cepat sembuh...RIndu.>RIndu ang neiEhhhhh...

**Kat sIni saja bUbuh Pic cik zaHra Sofia....yg skrg dah pandai Dok dalam Gheta giLa
[ibu mertua saya kata] a.k.a walker"



awai-awai pagi dh belemoih baju dia.....


Pesen terkIni ala-ala ZahRaSoFia...Baju KuruNg mix LEgGing......



Sofia Budak Masham......^_*



"Doa"

Ya aLLah....sembuhkanlaa sahabat Baik BLOQ saya ...
Cik PUan eryYn...jauhkan dia dari sebarang penyakit yg merbahaya..


erynnn, aku kat siNI sedey la bila dengaq hang tak sihat...uhuhuh..weih aku doakan moga hang cepat semBuh k...tapi alhamduLillah, even dok menahan kesakitan hang dan jugak melawat bloq memember....hebat hang nieh..bertuah aku ada member mcm ang...dalam sakit dan g melawat bloq memeber n berkLik nUFf , up trafIQ bagai.....
sayang laa erYnnn......

aku jauh weih, kaLO aku dok dekat ang...Lunch Hour nie, aku larik jap g ziarah ang bawak buah-buahan untuk ang....tapi kita juah..........uhuhuhuhuhuhuh...takpa, aku doaKan buat ang supaya ang cepat semBuh na.
nampak gayanya plan kita nak berpuasa sesama sOK, tak kesampaian laa..seBab ang sakit...huuhuhuhuhuh......aku stat dL laa ek.... nanti ang nyusuL k. nyway erynnn..lebIu u so MUchhh N moRe.........jaga diri, makan Obat yg doktor kasik..jgn gatai nak skIp okessss...

Tuesday, March 30, 2010

GiFt MaC

tarang.........chantek dak.....SoKLat nie? ha, first tIme ni tempah handmake coklat dengan CoKLaT dZMuTiARa KakDEe.,test market..ehehehhehe..tapi rasa yg pack triaL smlam pun, fuh sedap hinggak tak skOp..rasa mcm nak bukak jaaa makan bunga-bunga yg ada dalam kotak ni..perebes!! sebab mcm saYang nak bagi la plak..tapi, taklehlaa dh niat nak bg gift befday ahem-ahem ....ececececcece....mcm ada kekasiH gelap laa plak...
aishhh mana ada, sebanaqNya Gift ni nak bg kat Pn.Suraya....sebab hari ni befday dia.
30 Mac.2010...so hapPY befDay PUan..mOga di murah kan rezeki dan di beri kesihatan yang bagus untuk teruskan kehidupan di doNia nie....aminnnNN
untuk si pemBikin coklat hat lawa ni, tenKiu na...pasni befday meMember bolew tempah lagi..^_*kakdeE, Nida doakan semoga BiSz On9 kakde maJu dan coklat kakDee menjadi Pojaan haTi......



seteleh diIkat rebeN...men hentam jaa ikatnya....janji nampak kemas n CHantek


Macam-macam KAler ada...Pilih nak yg mana...n mcm-mcm rasa ada dalam nie...

Close uP skit, Coklat bunga Ros nie....aduyaiiii...dh lawa n sedap..sunGGUh tak tiPu....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kepada member's yg rasa bekenan dengan coklat ni, ha BOlewlaaa tempah ngan kakDeE.yea...Dun worri harga berbaLoi-baLOi........

Monday, March 29, 2010

NoNe

kenapa hari ini....saya rasa mcm tak hapPY...apakah ada sesuatu yg akan berlaku...
owh TUhan, rahmatilaa kehidupan ku ini............^_*

Sunday, March 28, 2010

"macam-macaM"

eehheheheh.....tgh malam pn ibu sofia maseh blom LENa...dok berbLog lagi...ntah malam ni tak ngantOOkz lagik...so bOlew laa spend time lepak blOq....lawat blog memember...Klik sana Klik sini...yahoOOO.....

arini best, walaupun banyak gheja yg dok ada di oPiz nu....tapi ptg sampai ke malam hati berbunga-bunga sebab hubby saya bawak kami p sOpin-soPIn.....sambei cucI mata....ahahahahahaa..takdak laa sOPin sakan sngt...ala kadar sahaja....janji kami bertiga bolew dok sesama..walaupun sblh pg td naik seweL dok layanz kerja yg menimbun....tapi berbaLoi mai ptg jalan-jalan wif "org Te
rsayang".....

sbenaqNya mlm ni janji ngan SI shUD nak lepak sama-sama kat laut bagan ajam nu..nak BereaRth Hour...hahahaha....las-las tah hapa-hapa yg jadiknya...... dok dalam sunway maLL saja....tak ingt dah kOi brapa dh...sian shUd....sori dear, kita tak dapat nak TGK BINTANG sesama.....tapi kan, at last dapat gak jumpak si Shud nie........hubyy bawak gak kami p tepi laut tu...tapi paking kat R&R ja..alhamduLillah malam ni Line cLear....chanteklaaa....xdak poLizzz. kamI p la meLilau tgk pasar malam hat hidup segan mati takmau yg dok a
da kat R&R TUE......sian jaa tgk....nak sOpin kat situ pun...tadi dh soPin...so tgk ja laaa..takda yg bekenan sama...puaih jalan satu pasar malam hat kecik konet tu, kami masuk laaa kat tempat kedai-kEdai makan yg ada di RR tu...ya rabBIiiiiiiii......ramai ny manuksia.......hat dok makan, dok menyembang, dok juai minyak, dok nganga...sume ada...uwaaa....naik pitam di buatnyaa.takpalaa taknak hampakan si Hubby saya...ikut sahaja....lepaklaa kat ujjung nu.sambei oder makan, oder makan plak satu haL, lama nak mamPoZzz....rasa mcm nak g dapoq dia tolong sama siapkan menu yg dioder....dalam celah tulaa caL shUd...bg tau kami ada di bagan ajam ni..mehlaa kaLo nak jmpak si Sofia nie....lastly shud kata ha Okess....shud sampai.tgg tau....yahOOOOOOOO, akhirnya dapat gak sOOFia jmpak unti Shud...yeayea...siOknya......menanti penuh kesabaran, sama gak mcm menanti menU yg dipesan...sib bek tak oder MihUn KUngFu...kalO tak lagik jenuh..LEMBAB mcm siput vavi laa itu kedai.....sofia pun dh mula naik bebaL...uwaaa....
syg sabaq satna, makanan ibu ngan baba tak sampai g ni....kb
tulan unti shUd pun dok untheway....satna sayang.....sabaq tau...ha jom...jom baba bawak jalan p tgk laut.....
sengap la sat budak kecik tue....elok sampai makan sume...memasin teruja.....ekpesili my hubby.....elOK makan secamca....rasa nak p punggai kat muka si pembuat tu, dh laaa LAMbat siap, pastu.....rasa menu tu dh rasa macm org kena darah tinggi...tawaq hebiaq.....sian hubby...sabaq na...nampaknya..samalaa ngan nasib saya...tak se
dap jugak...nasik rs macam jelantah....sedey..sedey....

eh mana sHud ni, makan dh nak hebeh..tak sampai g...sesat apa, sofia makin dok bebai....ibu pasrah.................eloK, kami dh nak blah.sHud calll....kakakk kamu kat mana? shud sampai dh nie..dok cari kak laaa...aiyakkkkkkkkkkkkk, shud
ni ..ha sat, sat kak sTop gheta tak jadik gerak...ahhahahaha..mcm-mcm aih ada...so, terlunas gak laaa shud nak jmpak sOFia....dapatlaa shud pegang budak masham tu, snap PIx dua tiga kepIng....tupun sofia mOOD dh tak berapa nak elOK dh.....dok stat qeyau....sori shud...nanti kita jmpak len naa....nyway shud tenkIu so mUCH...susah payah gak mai, lebiulaa bebeh................malam ni,ibu boLew lena pejam mata raPat.........sebab dapat gak si sofia bejumpak dengan unti shud.

Saturday, March 27, 2010

Bz..BZz

Help...HelP...tender meLambak nak kena siapkan...
mana nak buat dl nie...ngan nak g bank lagik....potostat lagi...nak isik tender lagi...nak susun gambaq site lagi.......pick up phone lagi.....
uwaaaaaaa.............aduyaiii sabtu yg memBhusankan.............aduiyaaa......kalo tak sabtu adalah hari uhnUk berjimba-jimba.....tapi sabtu kali ini tidak bg saya.....uhuhuuhuhuh...toLong..tolong sume dok kejan nak dengan kadar segera........uwaaaaaaaa..tak ckop kaki tangan.....

cekalkan hati..kuat kan sEmangAt..siapkan semua..
"ARNiDa bOLew" (*_*)
yg bank tu senIn la ek.....saya g yea....adiossss.

Friday, March 26, 2010

eArtH HouR


soK jom kita pakat ramai-ramai berEarth Hour..sian Donia kita makIn panas dh la nie...dek akibat kerakusan manUsia menggunakan elektrik....sok, mlm kita pakat sesama tgk bintang kat luaq rumah naaa.......ala sejam jaa, tapi sapa tak tahan dok dalam gelap...aduyaiii sian nya....praktis-paraktis kena dok dalam gelap...soK ni nak dok dalam gelap lama tu......sensOwang plak tu...dh takda peneman...ehehhehe....so, sok kita berEarth hOur k...sok mlm bolew bercandle light dinner....yeayeayea...........=)
sok eh...reramai dok dalam Gelap dr jam 8.30 mLM sampailaaa 9.30 mlm....mlm sok kita tgk bintang sesama k...saya Tunggu kamu semua......

Thursday, March 25, 2010

paRt-Time

Skrg ni ada gheja baru..part-time di rumah jaa....buat keja murni...eheheh bungkuih aiskwem maLaysia...doLu-dolu zaman bebudak aiskwem ni pamess laa sangat....manataknya dalam dok sibuk main-main..p kedai dalm kg tu..p habaq kat tokei kedai tu..makcik......saya nak aiskwem malaysia perisa bla..blaa....2 batang...ha nah 4kupang...satu 2kupang.....eehhehehe

tapi tu sume kenangan belaka....dl pembeli setia, la ni tak sangka..gheja part time malam-malam buat aiskwem malaysia.......best gak..enJoy jaa buatnya..pembeli dia kustomer mama....mama kan bawak budak sekOlah....so, larisla jualan mcm pisang goreng ...takdan nak paking beligan kanak-kanak riang terjah mama ....nak kan aiskwem Malaysia hasil part time saya & mama.....ekekekek..alhamduLillah rezeki. tula, ALLAH dh janji rajin jaa...mesti pintu rezeki tebukak luaih...pilih ja jalan mana nak. .ketePikan soaL MALuuuu.....janji rezeki HALAL...(*_*)


*
*
*
*
*
*

niEla PORt saYa & Mama dok bUNgkuiH aiskWem.....time ni buat perisa bandUNg....


ha pulaih..jgn tak pulaih...satg ikatan tak kuat...kurang ayaq nya plak...



siap suda memBungkusnya.......amikmasa gak nak dapat banyak ni pun...
naik keraih pinggang...so, bukan senang tau nak dpt RM...RM..RM....


yg ni lak PErisa AYAQ NYOK....ekekeeke..uiii kalo buat aiskwem perisa ayaqNyoq,ha jenuh pOkok NYok..sume bOgei jaa takdak buah..sebab dok kena rembat ngan saya dok buat aiskwem malaysia......tapi ni bukan aiskmwem perisa ayaq nYok tapi perisa laici..(^_~)


-tarang........setel sume, so podokkan daLam Ice Box...ice box pun naik belemOih.akibat aiskwem terlalu banyak nak kn load..kdg-kdg sampai ada yg tak bekU..uhuhuu...CABARAN.!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
******
las kaLi ni buKan aiskwem jugak k...ni adalah BABY SAYA...cik Zahra Sofia.....dok belek-belek pc mama Jumpak pic nie....alalala-lalala dh anak dara rupanya anak ibu ek...cHOmel lak tu...yg bekenan tu dia pakai gaun, sapa punya gheja laaa dok bg dia pakai gaun..n dok poSing nie.... anak ibu ni, suka suNGGuh begambaq... tgk gambaq ni, iLang rasa kesakitan pinggang yg keraih dek penangan dok bungkuih aiskwem malasyia......=)


tapi saya suKa kerja ini, sebab HAPPykan diri....cari income lebei....ingt nak juai ON9..takut satg tera nak sampai...aiskwem kemana, ayaq kemana..teteNGok plastik jaa sampai...eheheeh.....sok ni, sapamai qumah saya..saya jamU aiskwem malaysia yaa pada anDa..menU sepeseL...!!!!

HoOt AwaRD



Salam alaik…MEmember Blogger’s…..Windu aih kat semua..dalam minggu ni tak dak n3 yg best dalam Bloq cheq ni…las pun n3 Tag dr cik TitIN…so, hari ni ada kelapangan..dan dok BLOGwalKing Nampak nama saya tertera untuk terima anUgerah Tehormat 2010

…ehehehe…


1. Thank n link the person that give u the award~
TENKIUN awek cOmei Lagik cuN pada ShUD yang selalu tak LUPAKan saya. Rasa diri dihargai…ecewahhhh


2. Pass this award on to 20 bloggers you've recently discovered n think r fantastic~

weihzz ramaiNya..sampai 20 orang…I try laa yea..LIstingkan…=)


* MaMa Farhan * Nadia
* @riF * Honey Bee
* anak GemILang * Syuk & siti
* ejdeejasmi * KaK Lis
* FaRiza *NaJidaH
* HuzaiNi *Shida
* Lady ParlOur *ErRyn
* NajMah


yg ni jaa la yg ada, tatau dh nak bUh sapa g..kalO bubuh pun mesti dh ada yg kn tag...uwaaaa..harap korang suMe sudi laa yea..amIK award tehebat ni..dr BlOq saya....=)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Alang-alang dh amik awaRd..skalI jalan laa setelkan TAG dr cik SHud ni...Nyway tenkIu yaaa tag dari kamu...


No.1 Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang?

Deodorant from niVea.. dia tak meleKit..dan kekaL bau harOOm sampai balik gheja satg


No.2 Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?

Sardin Cap HPA..sedap n di jamIn lazat ..Murah sKaLi


No.3 Apakah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA!

MaTa ja la kot sekSi..tang SEKSa tatau laa di mana….di TEttttt .hahahhahaha


No.4 Aper hadiah yg paling 'HAMPEH' yg korang penah terima dr yg tersayang?

Gheta DaShen KOro….gift time reunion….


No.5 Korang akan rasa diri disayangi bila.........???

bila diri nie, ada yang sudi TAKE CARE baik time SERONOK nak-nak lagi time Murung (^_~)


No.6 Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa?

saLam coM tangan n bg SenYoman seikhlas mungkin.n Tanyakan Khabar..tHat ALL



No.7 Antara Belacan, Cencalok & Budu...yang mana lebih wangi dan sesuai dibuat perfume?

Semua tak sesuai.kalO cicah ngan ikan bakaq seSuai laa....


No.8 Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?

Tak dak.selipa meLambak laaa


No.9 Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Malaysia?

Beranak sekerap mUngkiN...=Hilang banyak Dosa untuk kauM hAwa =)


No.10 Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!

1. Nadia
2. Honey Bee
3. Syuk & siti
4. ejdeejasmi
5. KaK Lis
6. FaRiza

Monday, March 22, 2010

sanTek kew....


Dapat Tag lagik..kaLi ni dari Cik ComeL TitiN....tENkIU tiTin...elOklaaa kn tag pun ....tgh blur nak masuk n3 baru...=) bukan apa, otak shut down sat...ehehheheh

Here are the rules to accept the award :
  1. Thank & link the person that gave you the award.
  2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic
  3. Contact said Blogs and let them know they've won the award
  4. State 7 things about yourself.


7 [TujuH] perkara tentang saya yang anda perlu tahu.. hehe

  1. Sensitip
  2. sUka GeLak
  3. BeranGan kowt
  4. ngadap Komputer - kat opis ngadap komputer, dirumah pun nak gak ngadap komputer
  5. BeKawan = 1 M'sia
  6. suka tgk Kaki Org..bila pertama kaLi berjUmpa...awaz...kakI sapa ada caGu =)
  7. seNdirian


15 orang yg kena tag..

xdak sapa nak tag...kaLO tag pun, org yg nak di taG tu...pun dh buat n Kena Tag ni.....

*

*

*

*

*

*

*

apa-apapun tenkiu TiTiN sudi Tag nida......... bosan memLam ni layanz p la tag dr TitIn.....

Wednesday, March 17, 2010

WaKeNaBeB

Maaf ya Tahun ni Takdak GRAND PRIZE.....uhuhuhu..just party kecil-keciLan jaa...tu pun planning mengejut...kalO tak, nak ja suprisedkan kek ni di oFfice Mr.oP.Tah knp, hati tak berpihak nak suprised kan di saNa...tapi di kalihkan tempat suprised di rumah jaa.... yg dtg pun kengkawan tedekat ja..hat spoting...terima kaseH banyak-banyak sebab sudi dtg majLis kecil-kecilan sambut hari lahir LALiNG saya.....=) kalo di pikirkan balik, nak tegelak pn ada...mcm-mcm hal ada... tera nak jayakan majleh nie..even majleh taklah geMpak mana..tapi renyah gak nak planning..tp sib bek ada insan-insan yg sudi menjayakanNYa..kek ni di tempah kHas dari KAK LINDA...chantek sangat kek yg dia buat.memang puaih hati laa.....

SaYa nak ucapkan JUTAAN terima Kaseh kepada :-
  1. MAMA - spoting habes bantu saya dalam menjayakann majLeh besday nie
  2. NAJMI - TolONg p amIk kek di rumah kakLinda kat SUngai DUa
  3. SOFIA - LEna jaa petaNg tu sampai majLis dh nak selesai br dia bangun.
  4. JAN & SAKINI & FAHIM- Datang jugak, walaupun hati dok was-was majlis apa nieh?
  5. WALid & MAMA& QAisaRa - depa sampai, majlis dh pn bermula.walaupun,walid dh PANCIT gila sebab banyak keja yg perlu di selesaikan di kedai Dobi nun ..mai jugak.....maMa ilia pn sama jugak, dalam dok iNduskI mai jugak hadirkan diri..terharu suNGguH...
  6. NAzD & Rashid - dok rojer depa ni dalam FB ja, tak sangka bg suppot kat kakLOng dalam menJayakan MaJleh nie...TQ
  7. Pakteh & MAkteh&AIman&KakciK&amIR - Bawak mai ayAQ soya N kacanG cap jari...Sedap gak . Aiman laa org petama PEgang tgn MR.oP wish haPPy besday abg.OP..ehehhehe
  8. Wani & iKah - Penyeri MAjLEh
(ni antara tetamu yg hadir, tak berapa ramai pun...tapi majleh tetap begUmbira)

yg bestnya.....SI MR.oP ni sampai suda tatau kami pakat nak suprised kan dia ngan KEK BERLogo kan M.U
"GroP BoLa yg palIN di MinaTi" dia sedpanya dok melepak di rumah.ha lagik senang laa nak buat kerja kan...ok LINE cLEar....Bejalan ngan lancar. dh siap Hidang semua..tetamu pun pakat dok mai.baru p panggei dia mai Qumah mama.dia maseh lagik tatau ni. Kot nak beranGGapan maJleh befday pn dak..coOl jaa,yg syok mai plak ngan ketayap puteh.ha elOK laa lain dr yg Lain.... yea..yea... sIokni nak kenakan dia. bila pakat sume dok ada. SAYA selaku isTerinya.. Keluarkan KEK M.U tu...ha tu dia, time tu MR.OP teruih tak keruan, muka hat tadi taklaa berapa merah..tetiba nampak kek keluar..MUka betukaq jadik merah padam menahaN maLu...kami apa lagik, ramai-ramai GElak sama dia.sebab dia memang tak keruan ni...tak blew nak bekata-kata..hanya mamPu renyeh jaa......yes..kaLi ni saya berjaya keNanakan hubby saya...

SUprised untuk Mr.Op, BEfDay ke - 27 thn..makin menUju Tua..

Monday, March 15, 2010

sePoLOH di TaG


arinI...ada fwee time skit..so aku nak seleseikan TAG dr erYnn nie..nyway erynn tewima kaseh yaa sUDi TAg aku nieh.....=)


**Cara-cara:**
Copy Tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda..
Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.


[1] Siapakah diri anda di rumah?

Di rumah saya adalah seOrang Ibu pada Baby shOmel tuu cik Zahra Sofia...dan isteri kepada Mr.asYraf. beserta pembantu qumah tak bergaji.


[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
Saya di samping kawan-kawan ala-ala "Receptionist" kaLo ada news baru suma akan dilaporkan di kaunter ReceP...ahahhahaha....dh mcm GoOgle pn ada jugak...

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

  • Saya nak besara dr betugas. nak dok qumah JAga aNak..n buat keja rumah...
  • Saya idam kan LAPPY yg chOmel lagik sPeddy.
  • Saya nak kerjaKan UMRah."Seru tak samPai g nak Jejak Kaki ke bumi Ambiak"
  • Saya nak naik KEreTa BEsaQ....sedap skit nak RuNNEr..
  • Nak Rumah BanGLo yg Besaq ala-ala KamPung...ala hat mcm FArmVILLe tu....
[4] Siapakah nama pasangan anda?
(MUHAMMAD ASYRAF SALEH) Op's..
{Bukan mR.osS okess}

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
  1. Dia penDiam, kalO aku hanGEn dia diam n bUat derk jaa..so aku laa senSowang jadik GiLa....
  2. JangGOt dia Kot..=)
  3. Pelawak TesoHor daLam rumah kami.
  4. Kaki dia
  5. SeTia dalam PersaHabatan

[6] Bila tarikh anda couple?
30 OGos 2007
- saat manIs-

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

Penah Putuih chEnta ngan Mr.Op's gara-gara dia bekenan member sebelah kelaih..bila mai dh pandai pakai lipstik....ecececec..BEkenan baLik laa plak..ha taupun, yg aku ni chantek gak....dia foLLow selama tUjuh Tahun....selalunya permoOnan bekapel semula di Reject

[8] Lagu tema cinta anda?
Richard Marx = Right Here Waiting


[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
BerhenTi MerOKokkkkkkkkk......


[10] Tag 10 rakan ada yang lain
  1. Shud,
  2. Titin,
  3. Cik Puan MiMi,
  4. Huzaini,
  5. ShiDie,
  6. SyurgaChenTa,
  7. KakLis,
  8. NajiHah,
  9. KakSa'diah,
  10. KnoOr,
  11. Kak AniaH

Ikan Patin masaK TemPoYak


N3 Hari ini.....bertajOok Ikan PatiN masaK TemPoyak...fuh sodap eih.......
tu ha, kazeN cheq dapat ikan patin berkat usaha ghajin p memancin kat sungai jarak... naik bot nie.katanya...ish ghajin betoi sepupu sOwang nie.....besaq gaklaa ikan ni, tgk dah cam besaq Sofia...ahahahahhaha...berat nak hangkatnya.Si shafiq ni bagi tau..masa mula dapat ikan ni, tera nak angkat pancin tu ha jenuhlaa gak makan masa..dalam 25minit mcm tu..dOk ingt hapa dia..skaLi hangkat tgk-tgk rezeki besaqlaa...alhamduLillah rezeki.
tapi aku sian tgk ikan ni... musti pamili dia carik dia...uhhuuhuhuhu......
hapa laa ikan pn ksian kaa....so takyah makan Okess..pandang saja.. nanti org len makan (@_@)



si mama shaFiq ni, apa lagik....operate ikan ni dan pakat laa bedak sana-sini kat adik beradik yg leN. tapi makteh & pakteh tak makan ikan suNGai.. depa kata tekak tak bolew teriMa...fuh wuginyaaa...sedap woo ikan ni..isik dia maneh..sebab dia kan Bela ..ni oriGinaL nya mai dr suNgai.....payah nak dapat ni, kalO nak dapat pn kn p pahaNg kot.. kalO nak beli pn mahai ikan ni.....so, kalI ni rezeki buat pamiLi..apa lagi tunggu jom masak ikan patin masak temPoyak...

Friday, March 12, 2010

MaTa BoOLaT

Hari ni saja jaa, bUBuh gambaq BAby aku nieh...hat mata BOOLat ala-ala PenYanYi PojaaN 80an UjI rasHEd........
entry kalI ni nak tunjuk eksperisi MUka ZahRa SoFia MuhaMmad AsYraf
jom Layanzzzz

Ni BeranGan DuLu...sbLm nak LEna.....dok rindu kat sapa tatau laaa....
*
*
*
*
*
alalalala-try KontrOl mata.cuba keciLkan mata..tp mcm tak berjaya jaa..
sikat ghambut ala-ala 60an
*
*
*
*
*
KhusyuK isap jari...tak kesah dah, LEnsa depan maTa....PeduLik jaa semUa..janJi sOfia dok kuLOm jari jemari yg masam-masam maneh tu kowt....=)

*
*
*
*
*

mcm LelakI jaa pn ada...iras-iras wjaah tu..Bila keNankan SONGKOK ataih kePaLa

*
*
*
*
*
Tudia MaSHam nya Mukaa......tenseN nie, sOfia dh laa panaih.dok Suh Pakai TuduNG plak..haishhhhhhh

*
*
*
*
*
PipI soFia kekadG nampak cam Gendot..kekadang nampak cam besajaa...tapi MATA menTEn...TEjegei....

*
*
*
*
*
sOfia makIn BeSaq....n Makin betamBah ComeI......
sapa yg memandanGnya pasti JaToh ChenTa......
aiseh....ibu ni, makLOmlaa dr MATA turun ke haTi..tak Ghitu

Thursday, March 11, 2010

rinDu dia...

so, kalI ni enTry tak sempoi mana pun, cuma nak meluahkan fiLL rindu kat member bLOOger ni ja...... saya windu kawan baik BLOGger saya.....DIA skrg ni bz ngan keja gamaknya...kaLO tak selalu Jmpak dalam YAHoo maseNGer....... ukhwah kami mula rapat.semenjak aku join blog nie. n betambah rapat bila aku kenaLkan DIA
HERBA DARA SEMULA.
.... aku kasik HDS tu gift BESDAy
DIA..... even HDS tu taklaa mahai mana..tpi aku suka sebab DIA hargai sepenuh jiwanya..... pas padatu DIA rajin bg baby aku baju yg lawa-lawa..dr stat bLom beranak sampai dh 6 bulan skrg nie....aku rindu celoteh DIA...tp, semEnjak keBelakangan ni, DIA mcm menyepikan diri jaa.....membuat aku 101 persoalan mengapah kah DIA menyepIkan diri....
aku suka sama dia...org
DIA happy go lucky dh tu tak kering gusi kaLO sembang ngan DIA..ermmm kami kenai dalam bloq jaa..tak penah lagik jumpa...yg ada pun cakap melalui talipon ja...sedap tau suara DIA....org DIA pun bbolew tahan...cuN n Lawa... tapi di mana dia skrg nie.... muStilaa di PJ kan..SEBOOK bEKerja n berbLogger ..beb, ang maRah ngan aku kaa...tp kenapa yaa...


UNTUK DIA, kalaulaa aku ada buat salah sama hang beB...ampun kan aku...n aku nak habaQ kat hang ni..akU riNDu gila laa sama Hang.......uhuhuhuhuh

Tuesday, March 9, 2010

Tiq-TaGGg


hahahhaha saya YG blur-blur ni di TAG oLeH saudaRi SHUD yg sHomeLl.....sebenaQnya, bukan pandai pun men TaG-taG nie...tapi taknak haMpakan si shomeL nie..saya choba pi laa...copy N paste pastu oter-oter sket k hehehe..


Adakah anda rasa HOT???-
Hot kew Cheq nie....qasa besa jaa.......tapi memAng penDengaq Setia HOt.FM....ehehhehehe

Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!




Wallpapersaya agak ganaih skewt... aksi roBot...so, bila tgk jaa Transfomer ni..saya Pun nak gak ala-ala dia...ehehheeh...tetiba jadik kuat sePerti dia...ngeeee........;p

Bila Kali Terakhir Anda Makan Pizza?-
bulan lepas...p makan ngan hUbby N sofia chomeL......pulun makan, soFia pun Lena baIkk punya.....

Lagu Terakhir Anda Dengar?-
Separuh JIWa ku PerGi...- layan Bloq titin......

Selain Nama Sendiri, Anda Di Panggil Nama Apa?

  • **Liza** - semua adik-beradik panggei nama tu..sebab dolu-dolu masa kechik suka

KUat Qeyau...so, depa habaq kn tukaq nama.so, mak hangkat buhlaa nama zaLiza...

  • **Nid's** - KuNUn GlaMour's laa kan.bunyik dah mcm sekelat Nip's jaaa....ehehehehhe.

tapi nama ni..member tedekat panggei...si Tash n Si Fa

  • **Nida** - majority member semua panggei nama Nie....
  • **arNida** - hanya tercatat dalam kad PEngenaLan saja n kadg-kdg jew laa di panGei Oleh BiG Boss [bOss panGei nama penUH woooo]

Tag Lagi 8 Org-


Siapakah Org no.1 Kepada Anda?
- member ni gahjin ber yahOO maseNger ngan dia..suka rujuk dia pasai Bloq-meLog nie..dia seoraaNg yg baik hati, suka bg soFia baju lelawa...mcm-mcm ada...org dia cukop baik hati.

Katakan Sesuatu Mengenai Org no.4
-Kakaniah ni, Qupanya MEmber kaK ipaQ...kechiknya doNia...n palin suka tentang dia...admire Tgk dia n HubbY dia......kemana saja pasTi berdua....."SehaTi & sejIwa" dh tu pandai masak lak tu..mcm-mcm resepi ada dlm bLoq dia....hehehhehehe

Bagaimana Pula Dengan Org no.3
-Org dia KELAkar...memula kenai, mcm CUAK ngan dia..pastu dok selalu p oPiz dia...org dia Kelakar snGT....riak wajaH jaa nampak mcm serius..walhal skalI berkata-kata pasTi mencuit hati....dia Bahasakan Diri dia dengan cheQ adalah SAYA ....................=)

Pesanan Kepada Orang no.5
-dia ni baIk hati sngt..selalu tolong saya dalam suka duka.kalO dl masa menganDong diala suka teman saya p menjelajah kedai makan....la ni tiada lagik..memasin siBukk n saya pun takdak mengidam mcm mengandOng dl... so, dh lama tak jMpak dia...PESANAN untuk dia...SAYA RINDU kamU, saya Ingin Ketemu kaMu......

Kata2 Cinta Untuk Orang no.2
-Kata-kata ChenTE untuk org nombot dua ...hihihihih....cuma satu SAYA SAYANG KAMU...u the best SISter.....
kalO nak tau, si dia nie peneMan setia p beLi tenDer kat JKR KomtaR tingkat 18 nun....kalO p ngan Si dia nie, ha mcm-mcm bolew jadik...kedai nasik ayaM NAzer hat pames kat Komtar dl nie pun bolew jmpak kembaLi......sebab Si dia nie, memang seMpoi la......

Adakah no.6 dan no.7 Mempunyai Persamaan?
-depa Ni akTif dalam Bloq..n selalu Tolong saya UPP TRAFIqQ dalam Bloq saya..=)

ada apa Dengan Org NO.8?
-nilaa tOkei QaisaRa Loundry, WALID & MAMa...panggilan sOfia..
dl masa dok bawak pewot, qaisara loundry laa tempat dok p melepak. n suka laa sngt ngan anak tokei kedai ni, dhlaa big Tummy...comei plak tu...cakap pandai..pot.pet.pot pet...yg dia tau upin & ipin pebret cd dia..p kedai dia layanz hat tu jaa laaa..n suka BLoq dia..banyak meceritakan tentang kehidupan.....

Berikan 5 Perkara Yg Anda Tau Tentang Org Yg Mengtag Anda

  1. Terlalu SAYANG kan keluarganya..manJa ni.anak abah laa katakan ;p
  2. dOLu satu sekoLah ngan dia..
  3. Jmpak kat mana Pun, mesti di sAPA...dh nak mcm adik beradik jaa
  4. happy go lucky
  5. kepaLa bisznes newh....

Persamaan Antara KAMBING dan LEMBU?
- BAU kot...;p

Perasaan Anda Wat Tag Ni?
-suka, Sebab IKHLaz menyatakan seGalAnya....=)

Adakah Anda Tau Si Razman Itu Sengal?
-Owh dia Ni, hat br dapat anak leLaki tukan yg dok pokok Tampang tu..tatau plak dia sengai.....ekekekekkek

a)GAY or b)LESS-
gila ka hapa....aku NormaL laa...GAY PN dak LESS pn dak..kawen dh Ponk.....kikikiki

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design