Thursday, March 25, 2010

paRt-Time

Skrg ni ada gheja baru..part-time di rumah jaa....buat keja murni...eheheh bungkuih aiskwem maLaysia...doLu-dolu zaman bebudak aiskwem ni pamess laa sangat....manataknya dalam dok sibuk main-main..p kedai dalm kg tu..p habaq kat tokei kedai tu..makcik......saya nak aiskwem malaysia perisa bla..blaa....2 batang...ha nah 4kupang...satu 2kupang.....eehhehehe

tapi tu sume kenangan belaka....dl pembeli setia, la ni tak sangka..gheja part time malam-malam buat aiskwem malaysia.......best gak..enJoy jaa buatnya..pembeli dia kustomer mama....mama kan bawak budak sekOlah....so, larisla jualan mcm pisang goreng ...takdan nak paking beligan kanak-kanak riang terjah mama ....nak kan aiskwem Malaysia hasil part time saya & mama.....ekekekek..alhamduLillah rezeki. tula, ALLAH dh janji rajin jaa...mesti pintu rezeki tebukak luaih...pilih ja jalan mana nak. .ketePikan soaL MALuuuu.....janji rezeki HALAL...(*_*)


*
*
*
*
*
*

niEla PORt saYa & Mama dok bUNgkuiH aiskWem.....time ni buat perisa bandUNg....


ha pulaih..jgn tak pulaih...satg ikatan tak kuat...kurang ayaq nya plak...



siap suda memBungkusnya.......amikmasa gak nak dapat banyak ni pun...
naik keraih pinggang...so, bukan senang tau nak dpt RM...RM..RM....


yg ni lak PErisa AYAQ NYOK....ekekeeke..uiii kalo buat aiskwem perisa ayaqNyoq,ha jenuh pOkok NYok..sume bOgei jaa takdak buah..sebab dok kena rembat ngan saya dok buat aiskwem malaysia......tapi ni bukan aiskmwem perisa ayaq nYok tapi perisa laici..(^_~)


-tarang........setel sume, so podokkan daLam Ice Box...ice box pun naik belemOih.akibat aiskwem terlalu banyak nak kn load..kdg-kdg sampai ada yg tak bekU..uhuhuu...CABARAN.!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
******
las kaLi ni buKan aiskwem jugak k...ni adalah BABY SAYA...cik Zahra Sofia.....dok belek-belek pc mama Jumpak pic nie....alalala-lalala dh anak dara rupanya anak ibu ek...cHOmel lak tu...yg bekenan tu dia pakai gaun, sapa punya gheja laaa dok bg dia pakai gaun..n dok poSing nie.... anak ibu ni, suka suNGGuh begambaq... tgk gambaq ni, iLang rasa kesakitan pinggang yg keraih dek penangan dok bungkuih aiskwem malasyia......=)


tapi saya suKa kerja ini, sebab HAPPykan diri....cari income lebei....ingt nak juai ON9..takut satg tera nak sampai...aiskwem kemana, ayaq kemana..teteNGok plastik jaa sampai...eheheeh.....sok ni, sapamai qumah saya..saya jamU aiskwem malaysia yaa pada anDa..menU sepeseL...!!!!

2 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

NeenaAnuar said...

wal-laa-weeyyy... memang nostalgia sungguh laaa aiskrim m'sia niee... skg memang payah taww nak jumpa org jual aiskrim niee...

Neena dolu2 memang suke sgt2 makan aiskrim nie... paling suke perisa Milo.. asam boi & kacang merah.. kalau boleh hari2 mau beli.. syiookk betoi makan sambil nyot nyot aiskrim dari plastik tuu... hehehe...

takpe.. nanti kalau neena ke rumah Nid.. make sure sediakan aiskrim yg special taww... hehehe..

btw.. chomel sungguh your daughter! ;)

-niD's- said...

bolew....bolew....NEEna mailaaa..Bolew Sofia Jumpak
Unti NeEn yg shOmeL nieh.....

ha'ah aiskwem ni memang nostalgia....saja kembaLikan zaman kegemILangan kanak-kanak dl...buat balik aiskweM nie.....makLomlaa zaman laa budak-budak mana nak layanz aiskwem ni..sume makan hat berJenama......hahahahaha,

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design