Saturday, May 29, 2010

Ha tU dia Laaa

WAH..Harini hari sabTu...so bukan minggu pertama @ ke3...kena kerja laa cik Pn.Nida...uhuhuu...selalunya SABTU adalah hari yg paling membosan kan...tapi sbatu kali ini tidak bagi saya......... sabtu kalI ni penuh dengan tugasan yg melambak + mencabar......senang cerita MACAM-MACAM ADA ......fuh, awal pagi sampai opis...dh tekejoot beroOk...ini kerana boOSs saya sudah terpacak dalam pjbt.....saya tahu kenapa sabtu kali ni dia pun bersemanagat datang pjbt.........


owh sesungguhnya......di dalam sana belambak kerja sedang menanti saya untuk di siapkan......masuk jaa dalam pjbt, tak sempat nak panas kan urat saraf yg baLOQ liat hat semalam chuti nieh..... terus di pangil mengadap....ha kamu siapkan ini..siapkan itu...chek propely menda alah ni...kenapa jadik sampai mcm ini..n BLaaaa....BLAaaaa......ok bOSS.....i try my best okesss.......siapkan apa yg dia arahkan.=)sebanaqnya,.....ada proB di pejabat nieh.....uhuhuhuhuhuhuh...kesian plak tgk bosSS....jauh di sudut hati dia memang nampak tu FRUST abesss......aiseh mcm jatoh chenta la plak..ekekekekek...

takda nie ha, ada satu supervisor nie.....dh ilangkan keyakinan + kepercayaan bos tehadap dia...... buat palat dekat site..ha kau amik habuan...la nie, semua benda big supervisor kena conTrol....

tulaa dulu FITNAH sangt bebudak site..ha la amik habuan...kena ataih batang hidONg sendiri..kalO saya berada di tempat dia.....ayoyoyoyoyoyo MALu seyh......tatau nak tempek muka ni kat mana..... apa yg saya dapat pengajaran dari apa yg dh berlaku di oPis nie.....adalah.....

1. jangan suka bercakap PEMUHONG....."siakap seNohong, gelama ikan duri, bercakap pemUhong lama-lama mencuRi.....=(
2. jangan suka MEMFITNAH.......adus besaq dosa org memfitnah nie
3. aManah.= harus ada...even sekupang pun bukan duit kita pulangkan baLik......

saya tak kata saya TERBAIk mahUpun HEBAt....apa yg pasti sesama kita memperingat diri sendiri.......jangan dok taboq pasiaq kat periok nasik sendiri...ha la nie, boss dh memang FRust GILA dengan si supervisor tu...tataulaa apa kesudahannya........adusss......apa kah nasib keluarga DIA......kesian anak bini dia,,,terpaksa menanggung beban akibatt perbuatan bOdos si suami ,ayah nie....

wahiyanauzubilllah.................ya aLLAh jauhkan laaa segala semua yg tak baikkk dari terus berlaku...apa yg pasti setiap yang terjadi adalah pengajaran buat diri sendiri .........jagn buat mcm ni naa kaLO qasa nak gheja n carik rezeki di SIni.........................


Thursday, May 27, 2010

chOti...cHOotis

waaaH....besoK PublIc HoLidayz......yaBeda Bedu.....syoknyaa sok choTi beb...so bolewlaaa lepak-lepak di rumah sahaja n tak perlua laa nak hengat kerja di pejabat ni buat sementara waktu...ni yg syooknieh....
tapi saya tak jugak....tak hengat keja pejabat,...saya kena laa kiLik si budak masham sok nie.......belek dia jaa laaa..itu sudah kewajipan kan...makLoomlaaa anak ibu..ehehehehehhe

di kesempatan ni, saya nak ucapkan SELAMAT HARI TERATAI...so sapa yg berugama teraratai..sok jgn lupa bawak buNga teratai layu di tasik madu...ehehehehhehehe
ok tinggalkan bunga teratai.....teruskan ke nawaitu.....sebanaqnya, dok plan nak jmpak memember bLogger area utara...itupun yg mana FREE & SUDI joins laa... saja jmpa..makan-makan, minum-minum, gosIp-Gosip...tapi try dh tanya mana yg kenai n dok area sini....ermmmm respon agak kureng........
sebab wekend nie tatau nak p mana..lagikpun kalO nak p jenjalan haruslah kena keluaq duit yg banyak mungkin....so, nak elakkan kebHosanan teringinlaa saya nak berjmpak n bekenal-kenalan ngan member bloGGer's lebeih rapat lagik..yg mana waaaH....besoK PublIc HoLidayz......yaBeda Bedu.....syoknyaa sok choTi beb...so bolewlaaa lepak-lepak di rumah sahaja n tak perlua laa nak hengat kerja di pejabat ni buat sementara waktu...ni yg syooknieh....
tapi saya tak jugak....tak hengat keja pejabat,...saya kena laa kiLik si budak masham sok nie.......belek dia jaa laaa..itu sudah kewajipan kan...makLoomlaaa anak ibu..ehehehehehhe

di kesempatan ni, saya nak ucapkan SELAMAT HARI TERATAI...so sapa yg berugama teraratai..sok jgn lupa bawak buNga teratai layu di tasik madu...ehehehehhehehe
ok tinggalkan bunga teratai.....teruskan ke nawaitu.....sebanaqnya, dok plan nak jmpak memember bLogger area utara...itupun yg mana FREE & SUDI joins laa... saja jmpa..makan-makan, minum-minum, gosIp-Gosip...tapi try dh tanya mana yg kenai n dok area sini....ermmmm respon agak kureng........
sebab wekend nie tatau nak p mana..lagikpun kalO nak p jenjalan haruslah kena keluaq duit yg banyak mungkin....so, nak elakkan kebHosanan teringinlaa saya nak berjmpak n bekenal-kenalan ngan member bloGGer's lebeih rapat lagik..yg mana hat besa jumpak kira oklaa..so yg mana tak besa jumpak kita mesra-mesrakan la kan......ehehehehheehe...
tapi rezeki tak berpihak...maYbe tak da rezeki saya sama nak belanja depa-depa mINom-minoM TEH TARIK.....taKpalaa....mungkin ada lain waktu..kita berjumpak okesss........hat besa jumpak kira oklaa..so yg mana tak besa jumpak kita mesra-mesrakan la kan......ehehehehheehe...

tapi rezeki tak berpihak...maYbe tak da rezeki saya sama nak belanja depa-depa mINom-minoM TEH TARIK.....taKpalaa....mungkin ada lain waktu..kita berjumpak okesss........

Mata siapa yang tidak pernah menangis‏

nota :: artikel nie dapat dari emeL...ada member's hantaq...memula mcm takMOo baca sebab panjang berJeLa....tapi gagah p la baca sebab tahap boHsann dh nie....at last bila baca....WOOoooow.......syahdUnya...hebat rupanya SIKECIL tu....so, kalO anda nak tahu kenapa saya kata hebatnya siKEciL tu.......siLa..siLa...lah baca......daaaaa....



Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam
dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu
dan menyebarkan risalah bertajuk "Jalan-jalan Syurga" dan beberapa karya
Islamik yang lain.
Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak keluar
seperti biasa menghulurkan risalah-risalah Islam itu, hari itu menjadi amat
dingin dan hujan mulai turun.

Anak kecil itu mula membetulkan jubahnya yang masih kering dan panas dan
seraya berkata "Ayah! Saya dah bersedia"
Ayahnya terkejut dan berkata "Bersedia untuk apa?". "Ayah bukankah ini
masanya kita akan keluar menyampaikan risalah Allah"

"Anakku! Bukankah sejuk keadaan di luar tu dan hujan juga agak lebat"

"Ayah bukankah masih ada manusia yang akan masuk neraka walaupun ketika
hujan turun"
Ayahnya menambah "Ayah tidak bersedia hendak keluar dalam keadaan cuaca
sebegini"

Dengan merintih anaknya merayu "Benarkan saya pergi ayah?"

Ayahnya berasa agak ragu-ragu namun menyerahkan risalah-risalah itu kepada
anaknya "Pergilah nak dan berhati-hatilah. Allah bersama-sama kamu!"

"Terima kasih Ayah" Dengan wajah bersinar-sinar anaknya itu pergi meredah
hujan dan susuk tubuh kecil itu hilang dalam kelebatan hujan itu.

Anak kecil itu pun menyerahkan risalah-risalah tersebut kepada sesiapa pun
yang dijumpainya. Begitu juga dia akan mengetuk setiap rumah dan memberikan
risalah itu kepada penghuninya.
Setelah dua jam, hanya tinggal satu saja risalah "Jalan-jalan Syurga" ada
pada tangannya. DIa berasakan tanggungjawabnya tidak akan selesai jika masih
ada risalah di tangannya. Dia berpusing-pusing ke sana dan ke mari mencari
siapa yang akan diserahkan risalah terakhirnya itu namun gagal.

Akhirnya dia ternampak satu rumah yang agak terperosok di jalan itu dan mula
mengatur langkah menghampiri rumah itu. Apabila sampai sahaja anak itu di
rumah itu, lantas ditekannya loceng rumah itu sekali. Ditunggunya sebentar
dan ditekan sekali lagi namun tiada jawapan. Diketuk pula pintu itu namun
sekali lagi tiada jawapan. Ada sesuatu yang memegangnya daripada pergi,
mungkin rumah inilah harapannya agar risalah ini diserahkan. Dia mengambil
keputusan menekan loceng sekali lagi. Akhirnya pintu rumah itu dibuka.
Berdiri di depan pintu adalah seorang perempuan dalam lingkungan 50an.
Mukanya suram dan sedih. "Nak, apa yang makcik boleh bantu?"

Wajahnya bersinar-sinar seolah-olah malaikat yang turun dari langit.
"Makcik, maaf saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat
sayangkan makcik dan sentiasa memelihara makcik. Saya datang ini hanya
hendak menyerahkan risalah akhir ini dan makcik adalah orang yang paling
bertuah". Dia senyum dan tunduk hormat sebelum melangkah pergi.

"Terima kasih nak dan Tuhan akan melindungi kamu" dalam nada yang lembut

Minggu berikutnya sebelum waktu solat Jumaat bermula, seperti biasa Imam
memberikan ceramahnya. Sebelum selesai dia bertanya "Ada sesiapa nak
menyatakan sesuatu"

Tiba-tiba sekujur tubuh bangun dengan perlahan dan berdiri. Dia adalah
perempuan separuh umur itu. "Saya rasa tiada sesiapa dalam perhimpunan ini
yang kenal saya. Saya tak pernah hadir ke majlis ini walaupun sekali. Untuk
pengetahuan anda, sebelum Jumaat minggu lepas saya bukan seorang Muslim.
Suami saya meninggal beberapa tahun lepas dan meninggalkan saya keseorangan
dalam dunia ini" Air mata mulai bergenang di kelopak matanya.

"Pada Jumaat minggu lepas saya mengambil keputusan untuk membunuh diri. Jadi
saya ambil kerusi dan tali. Saya letakkan kerusi di atas tangga menghadap
anak tangga menuruni. Saya ikat hujung tali di galang atas dan hujung satu
lagi diketatkan di leher. Apabila tiba saat saya untuk terjun, tiba-tiba
loceng rumah saya berbunyi. Saya tunggu sebentar, pada anggapan saya, siapa
pun yang menekan itu akan pergi jika tidak dijawab. Kemudian ia berbunyi
lagi. Kemudian saya mendengar ketukan dan loceng ditekan sekali lagi".
"Saya bertanya sekali lagi. Belum pernah pun ada orang yang tekan loceng ini
setelah sekian lama. Lantas saya melonggarkan tali di leher dan terus pergi
ke pintu"

"Seumur hidup saya belum pernah saya melihat anak yang comel itu.
Senyumannya benar-benar ikhlas dan suaranya seperti malaikat". "Makcik, maaf
saya mengganggu, saya hanya ingin menyatakan yang ALLAH amat sayangkan
makcik dan sentiasa memelihara makcik" itulah kata-kata yang paling indah
yang saya dengar".
"Saya melihatnya pergi kembali menyusuri hujan. Saya kemudian menutup pintu
dan terus baca risalah itu setiap muka surat. Akhirnya kerusi dan tali yang
hampir-hampir menyentap nyawa saya diletakkan semula ditempat asal mereka.
Aku tak perlukan itu lagi".

"Lihatlah, sekarang saya sudah menjadi seorang yang bahagia, yang menjadi
hamba kepada Tuhan yang satu ALLAH. Di belakang risalah terdapat alamat ini
dan itulah sebabnya saya di sini hari ini. Jika tidak disebabkan malaikat
kecil yang datang pada hari itu tentunya roh saya ini akan berada
selama-lamanya di dalam neraka"

Tiada satu pun anak mata di masjid itu yang masih kering. Ramai pula yang
berteriak dan bertakbir ALLAHUAKBAR!
Imam lantas turun dengan pantas dari mimbar lantas terus memeluk anaknya
yang berada di kaki mimbar dan menangis sesungguh-sungguh hatinya.

Jumaat ini dikira Jumaat yang paling indah dalam hidupnya. Tiada anugerah
yang amat besar dari apa yang dia ada pada hari ini. Iaitu anugerah yang
sekarang berada di dalam pelukannya. Seorang anak yang seumpama malaikat.



gambar ehsan dr.Encik GoOgLe.

Biarkanlah air mata itu menitis. Air mata itu anugerah ALLAH kepada
makhlukNya yang penyayang


Monday, May 24, 2010

Posa+maKan

just HUPDATE...kalO tak nanti sepi jaa bloq nieeh..dhlaa bloq tak GLAM...di biarkan plak sepi...
arini cam takda mood nak hupdate entry best-best..maklomlaa berpuasa ....op's puasa arini menguji kekuatan skit...br stagh hari stamina dh ialaNg...jadik lembik...uhuhuuh
asyik penin kepala, meLoya....uhuhuhuuh....nak menaip ni pun gagah jaa...dok nganga jaa nieh... cepatlaa koi 5 nak balik qumah..nak baring...tak larat dh ni nak dodok.....
telinga ni plak dok bedesing jaa tah kenapa.......mcm-mcm aih dok ada....
erm..ptg ni bukak posa nak makan apa erk......kalo ikut nafsu makan semua mau..tapi satg kena ayaq segelas...dh sandaq........
so,masak simple-simple jaa la ptgnie. ikan gelama masin + sambai belacan.+ sayoq pucuq....tuja yg beselera......


kesihatan saya semnjak dua-tiga minggu ni...agak kureng ok..........uhuuhu.."harus tempuh ujian drnYA" walaupun perit bukan!!
gambAq ehsan dr EN.GOOgle

Friday, May 21, 2010

ni namaNYa BEDAL

NAMA JEPUN

Kalau yang sedang boring-boring tu tak tau nak buat apa, dalam kepala otak asyik fikir POLITIK, REFORMASI dan lapar dahaga sahaja, apa kata kita berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni.

01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

15. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOO BAUKARI



note: nie emel dapat dr pak sedara...memUla ingt nama jepOn apa kemendanya....bila baca satu persatu owh rupanya..........men bedal jaa nama jePon...janji bunyik syi..syi....ekekekekekek...pandailaa sa[a yg dok mereka cipta nieh........ilang sat ngantoK's bila baca emel nieh...ekekekke

apa ada DALAM tu?....

9ada apa dalam tue.....

actuaLLy TAG ni dari blog LADY...saja amik...even nama takda dalam list pun... ehehehhe LAdy sori erk, saya amik TAG ni tanpa di pelawa...aishhh malunya...tapi saja nak menepek kat bloq ni, makLomlaa,.....agak kureng beraktifan skRg nieh... jOOm tanpa buang masa mari kita tgk ada apa dalam tue......ehehehhe...


jom..jom punggah. Dalam gambar kat bwh tu, yg nampak hanyalah....serabotjaa

~ Beg duit harus ada....kang lesen segala duit, berhamburan...even ada beg duit pun beg ni jadik sasaran duit bersepah=sepah.aiseh bunyik mcm melambak duit...walhal duit syilIng jaa...=)

~ Beg CD
= kemas skit bubh cd dalam ni, kaLO tak sama gak mcm duit...beteraBOq.
~ ubat demam = saja stanby takot demam mai baLik

~ CD tet....ehehehhehehe
cuma yang tak nampak dalam ni, kunci kereta, kunci pejabat sebab saya dalam poket beg. then ada duit RM1.00 lama yg berjOmlah rM 40.00 KOT .dalam envelOpe duit raya. itu sahajala segala QETA MEREDAK yg dok dalam beg saya...

oleh itu, saya berbesar hati nak TAG nama-nama seperti di bawah:-
  1. sis NEeNa
  2. Sis Erynn
  3. Sis purplelicious
  4. Sis POSH 76
  5. cIk SHud
  6. Cik Titin
  7. Cik XOXO
  8. cik Nenek ModeN
  9. cik NaJla
  10. cik NuriRah..
kepada nama yg di TAG..sudi-sudi kanlah yea......ceritakan apa yg ada dalam BEG anda..... mesti mcm-mcm ada..bukan mcm saya...tah hapa-hapa......sib bek takda pamper's, lapkin, dalam beg tersebut..kalO tak dh mcm beg baby......=)

Thursday, May 20, 2010

sMiLe..sMiLew

tudia aih...... pulun nak gak join kontes sapa paling senyomm......"PALING MENAWAN" nieh..

kontes nie SHUD ajaq join serta..... yang di anjurkan oleh princess Chentazetty

Syarat yg pertama :
Contest nie terbuka tuk semua peringkat umur
~ ok doNe

Syarat yg KE-2 :
1 gambar je (GAMBAR ANDA)... sape masukkan lebih2 otomatik akan di rejek oleh ai...
~ ok ni memang originaL muka saya..bukan muka sesiapa



Syarat yg KE-3 :
Gambar mestilah senyum yang memang ikhlas.....senyum lebar 2 da max... =)
~ senyuman ni memang ikhlas datang dr hati....sebab time nie baru selesai majlis akaD nikah..tgk tu betapa girangnya hati saya....


Syarat yg KE-4 :
Gambar BERSEORANGAN
~ yea saya sOrang jaa..cuma berteman pasu bunga di sebelah

Syarat yg KE-5 :
Mestilah menjadi follower miss chentazetty
~ ok MIss CHentazeTTy...i fOLLOw u...


Syarat yg KE-6 :

Sediakan entri khas contest ini dalam blog u all n link kan kepada ai...
~ ok Siap.



Syarat yg KE-7 :

Jgn lupe tag kan kawan2 anda minimum 4org... (kalau follower anda xramai boleh di maapkan..) make sure org anda tag 2 tau bahawa dia telah di tag kalau xnk kena saman...
~ alalalal, tak sempat dh nak TAG...buat kontes ni pun dh di hujung waktu...sori miss chentazeTTy.



Syarat yg KE-8 :

Letakkan sticky pic ini sekali di entry anda... pastu explain...nape anda suke senyum...
~ BAIKkkk...saya mengikut arahan.
=)




so, di sini saya PERSEMBAHKAN gambar ni untuk join kontes SENYUMAN PALING MENAWAN.....


ok, saya suka gambaq ni bukan apa, kerana gambaq ni menampakan saya begitu CERIA sekali senyuman lebaq hingga ke pipi..payah woOO nak dapat pic saya mcm nie selalu.... dan yg saya suka pic ni jugak kerana inilah yg pertama dan terakhir saya nampak begitu chantek menawan sekali dengan mengayakan baju nikah dan wajah saya di tatarias oleh pakAndam. ..sapa lihat wajah saya tika dan kala ini pasti suka sekali.....



ok kat sini saya nak bagi tahu kenapa kita PERLu senyum..
kerana dengan senyum, rupa yg agak kelat akan jadik kelihatan manis skali...
senyuman adalah pengubat lara di jiwa,
senyuman jugak satu sedekah ok....
dengan senyuman mungkin SI DIA pun bolew cairrr....eheheheh...
senyuman ni awet muda.
mungkin dengan senyuman juga kita bolew dapat ramai kawan.
senyuman yang ikhlas memberi penuh makna dalam persahabatan...
saya memang suka senyOm...even tengok apek tua pun saya seNyoOM sama dia..ehehehheheh




Tuesday, May 18, 2010

rindunyaa....

ya alllah rindu-rinduan aih kat bloq nieh...tu dia aih, baru tak ONLINE dalam beberapa hari, dh jadik mcm tak keruan...kesian kan...dh macam perak booih pun ada....kalO bolew nak jadik doreman nak masuk dalam komputer nie...nak belek apa yg dh tertinggal ....uhuhuhu..
BTW alhamduLillah, setelah bertarong ngan demam yg menyakitkan seluruh anggota badan, kini dh senyom-senyom kambing kembaLi....so, apa lagik jangan lepaskan peluang ini untuk bermeriahkan bLog yg tak seceria mana nieh....ehehehehhehe........
even tender melambak nak kena siapkan, dan lagik tu berceloteh berpuluh kata kat sini.....dek penangan terlalu kerinduan...sepi jaa bLOq the LObe nie...uhuhuhuuhu.........

dh telampau eksited...men taram jaa menaip nie...maybe apa yg di taipni adalah dr isi hati keciL ini....munGkin....!!!!!! kengkawan semua, saya RINDU laa anda semua.......suBhanALLLAH rindu serindunya....rindu ni mcm besok dh tak bolew nak berjumpa....uhuhuhuhuhu..........
bila td on jaa modem...tgk dh tak blinking lagi...hati yg sepi ni terus berbunga-bunga eksited nak siapkan kerja n nak lepak kat BLoq....sebab dh terlampau rindu....takot ucapan rindu yg teramat sngt pada kalIan semua takdan nak kabarkan....aicewah...mcm nak p wakil keamanan laa plaks...... BTW.....kepada yg dh TAG nama saya...nanti saya LUNAS kan okesss.......... tenkiu tau sebab sudi SENARaikan nama saya.....ehehehheeh....

LAStly....nak ucap lagik ni, jangan marah tau......n nk bg satu lagu untuk u Olsss blooger saya....

i leBiu u oLSSSs sO much n mOre.......muahhhhh

Friday, May 14, 2010

ok arini dh mcm FWEE skit...so, sis NEENA... saya akan Lunaskan TAG dr U cayang......
alalalalallala..alhamduLillah...everything kemBaLi okess....

1) Thank & link the person that give you the award tenkiu sO much sis NEENa...sbab senaraikan NAMA saya yea.....tapi mohon maaf sebab lambat siapkan TAG nie."iNteresTing BLoQ aWaRD" walaweih...hebat tu.....

2) Pass this award to 10/20/30 all bloggers you've recently discover~
tatau nak buh nama saya sebab kebanyakkan semua dh mcm buat jaaa TAG nie, makLOmlaa saya kan agak terlambat buat TAG nie....uhuhuuh cuma satu jaa nama nak buh, sebab dia baru lagik dalam dunia bLOGger's ...iaitu CIK LADY XOXO....

3) Contact said blog and let them know they've won this award ok...DOne dah HabaQ dah...

4) State 7 things about yourself
  1. ramah tamaH
  2. bekawan 1 M'sia janji ikhlas..
  3. renyeh
  4. ratu air mata
  5. ......
  6. ......
  7. ......

MsM-McM

Salam JUMAAT...penghulu segala hari...moga-moga hari ini lebeih baik dari semalam dan besoK lebih baik dari hari ini, INSYA'ALLAH

ALHAMDUlillah, harini hati rasa TENANG, jiwa yg sblm ni resah gelisah, kembaLi berada dalam keadaan yg oK... apa kan daya saya hanya manusia @ insan biasa. harus redha menempuhi setiap ujain yg tiba wallaupun terpaksa susahkan banyak pihak, kawan-kawan dan diri sendiri... hanya yang mampu terima kasih buat semua sebab sudi membantu saya tatkala dalam kebUntuan ......

dh mcm lama tak besiaran ala-ala happy becerita itu ini..mengomeL ntah hapa-hapa....asyik kelihatan N3 yg kusaM, ala-ala deraian air mata .......so hari yg mulia nie saya tak dalaa cerita HOOt pun cuma nak share ngan memeber tentang anak keciL saya yg tak hebes-hebes besakIt... wow...ayat baru "bESAKIT" eehehehehhe
yerla stat apriL sampai laa arini dia asyik sakit ja...tak sempat badan nak naik mcm cucOK booM dh surut balIk KG dia. sian dia, memula aritu stat demam....demam takmau kebah, sampai kena admIt sepital dh tu plak keluaq benGkak chantek bawah Pipi..time tu memang kesian tgk dia, nak makan pn susah, memang time tu FULLY BREASTFEED .... dia merap jaa. pas dh baik demam, sihat dalam dua mingguu...sakit baLik. time tu dia baring ja, taknak lasak mcm selalu...ish kenapa erK..pulun bagi makan ubat demam + antibiotik...risau jugak.. dok kata kalau taknak gak baik,sofia nak kn admit lagik kaa....sofia, ibu takmaau dh,....cemuih dok dalm sepitaL...uhuhuhuh...

makin lama makin tgk dia memang tek bemaya...at last mama kata sOfia ni kena CACING SUSU nie.....apa caciNg?????? ma, sofia mana ada main korek-korek pasiaQ.... abes mai mana cacing nie.....adoiiii cacing plak kali nie....siannya sofia mcm-mcm ada kat anak ibu nie...memang IRON BABY laa dia nieh....org lein rileks jaaa, dia dengan bengkak chantek, cacing susu, demam campak...sume cukop lengkap.

dh kata cacing susu, mama laa tolong bawak soFia p mintak air tawar cara berubat org kampung doLu-doLu..sebab ubat dh bagi kat nak habes satu botol...dia dok gak demam, ngan tak larat...
mama laa bawak dia p SUNGAI SEMAMbu.. jmpak PAKSU ID.... tokwan nie, dia berubat kn p qumah dia awai...kalO dak..ha jenUH tgg giliran, org jamMEd beb...ramai sngt... mcm-mcm ada...yg suka kat tokwan nie sebab dia bukan jenih percaya HANTU SETAN...dia berubat suka guna daun-daun kayu then baca ayat qura'an skit...insyaALLAH, sembuh..apa-apapun dia suka pesan kita mintak DEKAT DIA..kalO dia izin, insyaA'ALLAH sembuh.......dia suh mama p carik DAUN GOREK..... rebus mandi tiga pagi..... dalam celah-celah cacing susu dok dalam perot sofia...keluaq plak CAMPAK seKam...aiyOOYooooo.....anak ibu nieh.......masa tu memang ksian tgk dia, dh laa ngan tak larat dia letih jaa...ngan miang campak lagik...kesudahan nya pamper's ja laa lekat kat badan.... keja bagi mandi jaaa..mUngkin dia rimas sebab panas satu pastu miang....
dua dalam satu...cacing susu + campak sekam.....tapi alhamduLillah, kali ni tak p pun refer's mana-mana doktor.. try berubat cara kampUng..
ALHAMDULILLAH ALLAH izin,


sekarang ZAHRA SOFIA dh kembaLi cargas, lasak sangt...segala campak+cacing susu semua dh takda...selamat tinggaL cacing susu, tapi pas ni kaLO sofia di sumbat makan tak ketahuan, insYAllah MESTI jadik lagik.....uhuhuhuhuhuu

wah, harini saya suNGGUh rajin menceritakan itu ini tntg si soFIA nie..bukan apa, saja jaa nak share ngan memeber's kat sini pastu plak MOOD nak berbLOq pun suda mari..........ehehehehehhe.......


TGK TU, EKSYEN tau BUDAK keciK nie......tgn nak joLOk iDioNg laa tue.....
tapi maLu so kover-kover skit k......

Tuesday, May 11, 2010

FRuST

KePada PARA saHAbat.....doakan SEMOGA saya di beri KEKUATAN dan KETABAHAn..dalam menghadapi ujian yg terbaru......saya benar-benar tersepOOK pd hari ini....ilang serba serbi kekuatan dalam diri ini....apalah daya saya melawaN takdir....

YA ALLAH apalah DOSA ku ini...terus di uji dan di uJi lagi...ilang semua gelak tawa...yaNg hadir hamburan deraian aIr mata.....................................
kenapa tak pada orG lain ...kenapa saya yg terus di ujI...ya RABB..................
sesungguhnya saya ilang konsentrasi khidupan ini...... tembok ketabahan ranap sama sekali.....

dengan air mata yg bejujuran...saya biarkan ia terus laju mengaLir......hanya dengan ini.....hati yg piLu, remok dapat bercanTom semula mengGagahi kehidupan iNi.........
diri ini rasa nak GILA...menjadi .MURUng... hilang suda senYUman yg selalu pengubat lara di hati....tak bedaya untuk melawan arus takdir....saya tak punya kekuatan lagik untuk terus bediri.

Monday, May 10, 2010

i'm Sory

sorylaa na to sisNEeNa.....sebab lambat nak lunaskan TAG AWARD......
lately bz sngt...ngan budak kechik tu demam ..asyIK Merap ja...tak bg change ibu dia nak berteNet....ahak'szzz
pastu plak CPU pun demam nie....mcm-mcm ada...bila keadaan sume kembaLi ok...nida Lunas kan ya.....time tu akTif kembaLi berBloq...ehehehhe
sis neEna...sori na.....BTW tenkiu so much tak lupa ngan saya di sinieh... >:D<

Thursday, May 6, 2010

mC

harini ponteng keja Lagikk....aduiyaiii..skit hari lagi BoS kata ha kamU pn..anIda...bolew blah dr kampany saya...gheja dOK chuti jaa....uhuhuhuuhuhu.. tapi bos, saya pn takmau dok kerap-kerap chuti apakan daya anak keciL saya demam kembaLi....

duit lebeih penting ka? anak lebih penting......dua-dua bg saya pentin...!!!!
mcm-mcm fiLL dok ada, risau ngan sofia nie.dia kecik lagik... asyik dok demam semnjak dua menjak nie.....dOktor pn ada pesan buat masa laa jgn dok p tempat awam.......agak bahaYa....uhuhuhuhuhuu......

ibu doaKan moga zahrA Sofia saya kembaLi sihat seperti biasa......

lebIu BebeHhhhhhhh


Monday, May 3, 2010

ya RabB sudiLah PandanG Kami....





Yaa Robbi sudilah pandang kami
Terangi jalan gelap ini
Jangan biarkan aku terus sendiri
Mencari mendaki dan berduri





Yaa Robbi dengarlah doaku ya Robbi
Hadirlah dalam kehidupan kematian kami
Coba dan uji kan kulalui
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rokhim


nO..nO...NOo...

kenapa aku dh jadik pemalas.....nak berbLoq.......even akaun FB telah pun lenyap..kenapa di sini turut terasa tempiasnYa.....................

oh tidaks...................

saja Bubuh gambaq nie.....kunun nak ceriakan baLik...padahai...idea lansg takda.....smnjak kebelakangan ni..muka saya dh mcm-mcm pesen ada.....tgk dalam gambaq tu pun dh tatau...mooD saya tak senTiasa kOnsistern....Jiwa sakit gamakNya....

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design