Friday, May 14, 2010

MsM-McM

Salam JUMAAT...penghulu segala hari...moga-moga hari ini lebeih baik dari semalam dan besoK lebih baik dari hari ini, INSYA'ALLAH

ALHAMDUlillah, harini hati rasa TENANG, jiwa yg sblm ni resah gelisah, kembaLi berada dalam keadaan yg oK... apa kan daya saya hanya manusia @ insan biasa. harus redha menempuhi setiap ujain yg tiba wallaupun terpaksa susahkan banyak pihak, kawan-kawan dan diri sendiri... hanya yang mampu terima kasih buat semua sebab sudi membantu saya tatkala dalam kebUntuan ......

dh mcm lama tak besiaran ala-ala happy becerita itu ini..mengomeL ntah hapa-hapa....asyik kelihatan N3 yg kusaM, ala-ala deraian air mata .......so hari yg mulia nie saya tak dalaa cerita HOOt pun cuma nak share ngan memeber tentang anak keciL saya yg tak hebes-hebes besakIt... wow...ayat baru "bESAKIT" eehehehehhe
yerla stat apriL sampai laa arini dia asyik sakit ja...tak sempat badan nak naik mcm cucOK booM dh surut balIk KG dia. sian dia, memula aritu stat demam....demam takmau kebah, sampai kena admIt sepital dh tu plak keluaq benGkak chantek bawah Pipi..time tu memang kesian tgk dia, nak makan pn susah, memang time tu FULLY BREASTFEED .... dia merap jaa. pas dh baik demam, sihat dalam dua mingguu...sakit baLik. time tu dia baring ja, taknak lasak mcm selalu...ish kenapa erK..pulun bagi makan ubat demam + antibiotik...risau jugak.. dok kata kalau taknak gak baik,sofia nak kn admit lagik kaa....sofia, ibu takmaau dh,....cemuih dok dalm sepitaL...uhuhuhuh...

makin lama makin tgk dia memang tek bemaya...at last mama kata sOfia ni kena CACING SUSU nie.....apa caciNg?????? ma, sofia mana ada main korek-korek pasiaQ.... abes mai mana cacing nie.....adoiiii cacing plak kali nie....siannya sofia mcm-mcm ada kat anak ibu nie...memang IRON BABY laa dia nieh....org lein rileks jaaa, dia dengan bengkak chantek, cacing susu, demam campak...sume cukop lengkap.

dh kata cacing susu, mama laa tolong bawak soFia p mintak air tawar cara berubat org kampung doLu-doLu..sebab ubat dh bagi kat nak habes satu botol...dia dok gak demam, ngan tak larat...
mama laa bawak dia p SUNGAI SEMAMbu.. jmpak PAKSU ID.... tokwan nie, dia berubat kn p qumah dia awai...kalO dak..ha jenUH tgg giliran, org jamMEd beb...ramai sngt... mcm-mcm ada...yg suka kat tokwan nie sebab dia bukan jenih percaya HANTU SETAN...dia berubat suka guna daun-daun kayu then baca ayat qura'an skit...insyaALLAH, sembuh..apa-apapun dia suka pesan kita mintak DEKAT DIA..kalO dia izin, insyaA'ALLAH sembuh.......dia suh mama p carik DAUN GOREK..... rebus mandi tiga pagi..... dalam celah-celah cacing susu dok dalam perot sofia...keluaq plak CAMPAK seKam...aiyOOYooooo.....anak ibu nieh.......masa tu memang ksian tgk dia, dh laa ngan tak larat dia letih jaa...ngan miang campak lagik...kesudahan nya pamper's ja laa lekat kat badan.... keja bagi mandi jaaa..mUngkin dia rimas sebab panas satu pastu miang....
dua dalam satu...cacing susu + campak sekam.....tapi alhamduLillah, kali ni tak p pun refer's mana-mana doktor.. try berubat cara kampUng..
ALHAMDULILLAH ALLAH izin,


sekarang ZAHRA SOFIA dh kembaLi cargas, lasak sangt...segala campak+cacing susu semua dh takda...selamat tinggaL cacing susu, tapi pas ni kaLO sofia di sumbat makan tak ketahuan, insYAllah MESTI jadik lagik.....uhuhuhuhuhuu

wah, harini saya suNGGUh rajin menceritakan itu ini tntg si soFIA nie..bukan apa, saja jaa nak share ngan memeber's kat sini pastu plak MOOD nak berbLOq pun suda mari..........ehehehehehhe.......


TGK TU, EKSYEN tau BUDAK keciK nie......tgn nak joLOk iDioNg laa tue.....
tapi maLu so kover-kover skit k......

8 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alhamdullilah..dah sihat kembali sofia...ibunya pun kena la ceria balik..baru anak ceria jugak...insya-allah setiap penyakit yang ALLAH turunkan pasti ada ubatnya...kita kena berikhtiar dan tawakkal....

Siti Shuhadah Zainol said...

sofia da sihat..alhamdulillah....

eeee.sofia x malu.. nk korek idung... xmo..xmo..xmo cyg...

-niD's- said...

kkayus: terima kasih sebab sudi selalu ingtkan nida tentang PENCIPTANYA.........lebiu akak

shud:: alhamdulillah, dia nak korek tp kover..malu..malu

Lady of Leisure said...

comelnya dia duduk atas buaian ke tu? hehe

TiTin said...

Alhamdulilah..sofia da sihat ek...nnti, bolela auntie titin melawat sofia.. :)

Siti Shuhadah Zainol said...

ADE TAG UNTUK ANDA...;)

NeenaAnuar said...

syukur alhamdulillahh.. baby sofia dah kembali sihat yerr...

nid pun dah semakin happy nak berbloggin kann.. gud gud.... teruskan berbloggin yer.. jgn sedih2 lagi.. :D

lady XOXO said...

COFIA cyg dah cihat... yea.. ALHAMDULILLAH... sis n abg asyraf di timpa banyak dugaan kan... tapi kena kuat k.. alhamdulillah lah klu ur lil PRINCESS dah leh lasak... im happy sis.. CIAN cofia.. kecik2 mcm2 dah kena.. COFIAAAA

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design