Thursday, June 10, 2010

BEFDAYZ my M.I .L


=mak + Bapa Mertua = love u So Much

maafla na...agak telambat hupdate n3 nieh. alhamdulillah sabtu lepas, saya sekeluarga keciL nie, bawak IBU MERTUA+BAPA' MERTUA + ADIK IPAQ + ANAK penakan P makan-makan. en.Hubby saya beri peluang pd mak + bapak nak makan apa.. kami sujest makan KAMbin kat mutiara kristal...at last bapak menolak dia takmau.....
"dalam hati saya berkata, alamak kali ni tak dapatlaa nak makan kambin...ekekekek..sdp woo dagin kambin...i Loike....." tapi takpa la, abaikan isi hati saya..

En.Hubby menurut jaa di mana pilihan lokasi mak & bapak nak makan...so bapak pilih makan dekat Bagan belat kedai makan diN ScoooT....sapa dok sini mesti tau kat mana kedai makan tuh....best jugaklaa tmpat dia, sebab dok tercoorok dalam pekampungan pastu ngadap laut....alalalal kalO yg gopren + bopren p candle light dinner, bOlew buat ala-ala roMantika dia amOr . specelist menu kat situ mee Udang.... ermm, saya tak makan mee UDang mlm tuh..sebaliknya amik menu yg simple ja... sebab tekak tak bolew masuk lagi mee....masih berpantang kununnya...ekekekek..tpi komen en.Hubby dia kata bOlew laa kaLO teringin nak makan...... udang dia besaq-besaq pastu rasa pn sedap maneh jaa...so, udang tu bukan udang bela la kan..kalO udang bela saheh kureng sedap rasanya....=)

cuma yg frust mlm tu, lama sngt tgg makanan sampai, alasan tokei kedai org ramai dh tuh depa pakat mai serentak..dapOq jammed...!!!!! ibu+bapak mertua mcm coOOl ja..sabar terus menanti menu yg di pesan...dekat sejam mcm tuhlaa menanti, barulaa sampai...

adehhh,nyesainya mai sini, kalO dak p makan tmpt len pn takpa..tp apa bole buat, pilihan org tua, ikut sahaja....aiseh mcm nak masuk meminang anak dara laa plak..ekekekekekkekekke kalO tahun lepas, saya sedang sarat preggy kaN si budak chomel nie, hanya beli kek dan makan-makan di rumh mak ja..tapi tahun ni, kami bawak mak makan di luaq... alhamduLillah laa, skurang-kurangnya kami tak lUpa beFday mak...

untuk itu, saya ucapkan
SELAMAT HARI LAHIR MAK
....
drpd menantu mak yg
rowck nie.....ehehehehhe


**bapak mertua & adik ipaq...coOOl jaa menanti pesanan...**

**ha Ni dia laa MEE UDANG POKCIK DIn scOOt...
kalo nak p semua hari bukak kecuaLi SeLasa**


**tgk tuh...anak penakan saya...Pulun makan, lapaq dh dia..sian kausar.**

**hakIm pulun...slUrrpppppp ..sdp erk,
bebudak nie kesian depa, anak YATIm, mak dh takda meninggal since 2006 sakit kanser payudara... adik beradik ramai gak, rezeki depa mlm tuh dapat makan mee uDang ..tgk dia makan...pulun suNGuh. depa jarang dapat mkn mcm nie.even KFC =( **

6 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mee udang??? yummy..yummy.....kat sg dua ada gak kan..nanti balik nak p makan gak la..memang kalau udang laut lagi sedap...mama akak demand taw..hat bela punya xmaw..nak hat fresh dari laut ja..mentang2 dia dok tepi laut..heheheheheh

-NiD's- said...

kakyus....nanti kak bawak MAMA kak p peKena mee udang kat BAKAQ ARANG sg>petani...kedai dia betoi-betOi depan TRAFIK LITE...kalO malam kedai tuh PENUH.....hingga melimpah ruah..
nida lebei suka yg di situ..memang mabeles.....sehingga jilat sudu ..=)

btoi kalO udang BELA sungguh lah tak sedp...rasa diapn x yUMMy........kalo udang FRESHHH...syOK wooo...puaih makan

Siti Shuhadah Zainol said...

shu tau din scoot to katna...hehe..kawan abah shu tokey tu.. tp, mmg dah lumrah..everytime pi mesti order lambat sampai... hahaha..tp, ABC dia leh tahan sedap gak..

shu suka lagi mee udang sg.2 ..

anyway, happy birthday to MIL kak nida...hehe..

lady XOXO said...

aiceh... beshnyer... cepupu si SYAM tu tak da ker.. ahahaha

-NiD's- said...

SekUPu-kupu syam takda....
tak msuk list..ekekekekkekek

NeenaAnuar said...

happy birthday to your MIL...

tengok mee udang tu cam teringinnn nyerr laa haii! :D

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design