Wednesday, July 14, 2010

DOA buat nOOr iKHWAN

ikhWan + wife



















SELAMAT PENGANTIN BARU untuk 
NOOR IKHWAN dan ISTERI tersayang....


maaf ikhwan. hari besejarah ikhwan nida sekeluarga takdapat nak meraikannya....tapi meraikan ikhwan pd hari seBaliknya....sob..sob..sob....

untuk pengetahuan semua kawan-kawan blogger saya, pengantin lelaki di atas, baru sahaja terlibat dalam kecelakaan yg tak sapa sangkaa...bermula dengan jalan kaki akhirnya kini terlentang terbujur kaku di katil hospital......saya dapat tahu per ni daripada teman rapat ikhwan..si. JERRY......
ikhwan di langgaQ ketika sedang bejalan kaki menuju ke  
NASIK KANDAQ NASHMIR, KuLIm...............................
sedihnya dengaq malapetaka yg menimpa sahabat saya seorang nie....saya geram dengan si badiGoL bodos nie, takkan lah sebesaq-besaq manusia ikhwan ni dia tak nampak..malah dia langgaq sahabat saya ni ....terlentang ke belakang. kesan dia, tempurung kepala ikhwan, patah malah tikam otak dia..........YA ALLAH, azabnya.........sahabat saya ni di kejarkan ke GH PENANG.... setibanya di sana, ikhwan terus diam seribu bahasa..doKtor try buat yg terbaik dan doktor memberi tahu kesan dia adalah, ikhwan mungkin hilang penglihatan dan Lumpuh sebelah kanan....UHuhuhuhuhhu...ikhwan, kesian nya kamu..baru nak menikmati alam rumahtangga dh menimpa musibah yg ckup hebat...masa jadik kejadian nie, USIA perkahwinan dia baru 20hari.....adoi, sedang asyik beasmara dana time nieh....tapi tidak bg ikhwan....keras kaku di hospital.....

hari sabtu br nie, saya melapangkan masa g ziarah dia di Hospital KULiM....kesiannya tgk keadaan dia, saya pandang wajah isteri dia..alalaalaaa lagiklaa....si isteri setia di samping suami walaupun si suami diam menutup mata rapat..saya tak dapat bayangkan kalO saya di tempat isteri ikhwan......luluh hati, ALLAH saja yang tahu. agak lama jugak saya merenUng menatap wajah kaku sahabat saya nie...hanya yang pasti dalam hati nie,saya terus berdOa moga Ikhwan diberi kekuatan dan semangat yg tinggi untuk menGhadapi ujian getir tatkala nie..... ikhwan tebujur kaku dan berteman mesin oksigen dan sagalam mcm mesin ada keLiling dia...... uhuhuhuhu...

tersentuh hati nie bila tgk si isteri ikhwan,mengengam erat jari-jemari ikhwan....tapi sygnya si suami tiada reSpon...bertambah luluh hati nie.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... 
ikhwan, saat nida coret n3 ni, ikhwan masih kaku di sana..menanti panGGilan ilahi...yg pasti  
"AJAL MAUT DI TENTU ALLAH..mcm tuh jUGAK JODOH PERTEMUAN" 
ikhwan kuat semangat ya!!
tapi ikhwan, nida yakin satu hari nanti ikhwan pasti kembali seperti duLu....ikhwan, TABAh ya..kuatkan semangat hadapi setiap UJIAN yg ALLAH berikan.... ikhwan bertuah dapat isteri yg cukup setia menemani ikhwan di saat ni.... pilu hati ni, tgk keadaan dia....sendirian tanpa ikhwan di sisi...ilang gelak tawa belaian manja dr seorang suami...hanya yg pasti doa kami takkan putus buat ikhwan.........ALLAH lebih mengetahui, setakat mana ikhwan mampu menggalas ujian yg di beri nie........

9 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

Shu Shinju said...

Ya Allah...kesiannye... Moga si isteri tabah menghadapi ujian Allah ni.. kalau shu ditempat dia..xtau la apa jadi...

semoga Ikhwan cepat sembuh....

IMAN'S UMI said...

Tabahnya isteri dia, semoga Ikhwan kembali sembuh utk menemani isterinya yg setia. Apa yg doktor kata tu, stakat ilmu manusia, klu Allah berkehendak, x mustahil 1 hari nti Ikhwan sihat spt biasa.

Marsha~ said...

sedihnya baca ni...... dugaan kan?? jalan kaki pun boleh jadi sesuatu yg bahaya.. haih

lady XOXO said...

CEdih wina baca... harap IKHWAN cepat sembuh ya.. ISTERI ikhwan.. tabahkan hati ya...

x mo ckp bnyk.. cedih dengar,,,

-NiD's- said...

thank's semua....tapi time nida g tgk dia lIFE di hospItaL lagiklaa sedey....tak dapat bendUng air mata..akhirnya meniTis jugak......mata kanan dia lebaM..mata kiri dia agak tersembOL..DOK letak tape jaa....uhuhuuhuhuh

Dee said...

sedihnya nida..moga ikhwan cepat sembuh..tabahlah hati wahai isteri..dugaan ini besar..x tertanggung rasanya kalo dee di tempat dia..

-NiD's- said...

DEE = samalah mcm nida....kelam dOnia..kalO apa yg terjadi pada ikhwan jadik pada nida.....
TAPI, isteri dia nampak mcm redha...dengan ketentuan iLahi....
ALLAH bg dia ujian tuh

Eri-chan said...

besarnya ujian untuk isteri dia..
kita pun tak pasti apa ujian Allah utk kita esok-esok kan..
semoga tabah dah bersabar, harap2 sembuh nanti.

-NiD's- said...

ERI-CHAN = ituhlah sis..besaq dugaan untuk isteri dia...tabah sungguh isteri dia.kalO nida tataulah kelam sat dUnia nie

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design