Friday, July 2, 2010

kAYaP

salam semua......sunyik seharian, sebab sibuk bawak anak kecik saya ni dapatkan rawatan....ALLAH uji lagik, kali ni sofia kena KAYAP plak..kayap tu jadik kat LEHER dia..merah jaa...pastu cam ada bintik-bintik kecik wrna putih.......adoiIi, puteri kecik saya nie, kena penyakit sume hat  sempoi-sempoi, aritu nie, kena bengkak chantik sampai kena admIt sepital, ni kena kayap plak....kesin tgk dia...patotlaa dia melalak dh kalah penyanyi okestra..hahahhaaha....saya ingt, dia takda apa-apa mungkin saja nak amik perhatian...rupa-rupanya sakit dia ALLAH saja laa yg tahu.......pagi smlalam, sedang asyik dok brekfest...dia dok merengek....erm, napa laa budak kecik ni arini nampak dia lain sngt..... nenda tersayang amik dia dr saya...dan tu, dia kata ehhhh, sofia ni kena kayap nie......itu time, stop sat denyutan jantoNg,.....dan-dan pakat panic...tekezut sebab soFia yg kecik nie kena kayap...uwaaaaaaaaa.....dugaan seterusnyaa untuk saya n en.Hubby.....dan-dan tuhla mama decide p amik ayaq tawaq.....bg tawaq azab yg sofia dok menanggung......saya nak nangis dh nie, tgk anak kecil tu menahan kesakitan...so, saya sebagai ibunya harus la bekorban....caLL biG boss.makLumkan saya takdapat bertugas hr nie....per takdapat di elakan lg. anak kecil saya kena KAYAp. abaikan sgalnya...yg dok nampak nak rawat sOfia dl....dalam masa yg agak singkat, mama decide suh p SUNGAI SEMAMBU mintak ayaq tawaq kat sana...... ALHAMDULILLAH, sampai umah PAKSU SUID di suNgai semambU...org pn tak ramai dr selalu..kalO dak jenUh bekampung di situ...mahu dia, melalak anak keciL nie........kat sini QUE la sngt...jenuh besiLa panjang untuk tgg turn. nak dapat rawatan.....syukur pada ALLAH, paksu suId belek-belek leher sofIa ..ha sah dia kata sofia kena kayap..sO, dia buat ayaq tawaq...baca doa bagai..pastu dia bg daun-daun kayu. ha pasni balik qumah tumbuk menda alah nie,pastu sapu kat leher sofia......no!!!

rumah PAKSU SUID (2)
muka dia masham jaaa.......

rumah PAKSU SUID
SofIA MASIH besaBAQ menanti giliran



rumah PAKSU SUID (5)
ibu, maafla nu...sofia tak tahan dh doK ataih riba ibu..cemuih dh...sofia nak menYuluq...ehehehe, ibu tgklaa sofia ada member...berBulu lagik....ekekekek



rumah PAKSU SUID (4)
nampak tak tuh, PAKSU SUID sedang khusyuk merawat pesakit dia...... kami sekeluarGa memang dh lama dok amik ayaq tawaq  ngan paksu suid...setakat ni ALHAMDULILLAH...ALLAH izin dengan rawatan dr dia.. since adik saya yg kecik tu sampailaa ke generasi soFIA...masih mendapatkan rawatan dr dia.... yg best dapat rawatan di sini, paksu suId bukan jenih BOH-MAU...dia ikhlas bantu kita. nampak jaa LEKEH cara perubatan ni, tapi...banyak nikmatnya....dia beRubat banyak pakai cara tradisiONaL dan 100% beserah pada ALLAH..memOhon bantuan drnya...bukan pakai sihir-sihir nieh....nO.no..noo......


10 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

IMAN'S UMI said...

Sian dak tecit naik kayap, muka mmg xde mood dh tu, seb baik ade tucing ek, sofia?

Shu Shinju said...

sian sofia..get well soon k..

kak nida.. paksu suid ni leh mengurut x? abah shu dok cari tukang urut lelaki.. susah benor skrg ni nak dpt tukang urut yg pure nye...yg ade kebanyakkan yg x bertauliah sgt..

lady XOXO said...

UWAAAAAAAA.... COFIA.. NAPER PLAK KALI NIE.. WAAAAAA... KAK DIA DAH OK KER? CIAN COFIA CUMEI.. CAKIT ERK.. TAPI TETAP CUTE AR MUKER DIER.. GERAM

-NiD's- said...

shud, kalO nak urut kaki p kat KOTA KOLA MUDA..baak abah p sana jmpak EN.ABDULLAH, dia pandai urut kaki then dia jugak wat rawatan hemOpaty......murah ja dia amik

✿nenek moden✿ said...

moga2 cepat sembuh ye...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lorr sian sofia bonda kena kayap lak nyek..ish2 macam2 kan..semoga sofia cepat sembuh k...adoi..sakit kan kayap nie..kak yus xpenah kena la..tapi mama kak yus penah kena..huhuhuhu orang tua pun kita tengok sakit..nie kan plak budak2 kan...

NeenaAnuar said...

alololo.. ciannyer sofia.. semoga cepat sembuh yer babyyy... cian kat mummy dia tuu.. dok risauu jak tak sudaa kann...

Ms AiReEn MoHd said...

kayap mende nyer aku tak paham ang duk sebut ape ni..penyakit pa dia tu weh...serius ker????

Iena said...

aireen:
kayapnya tu macam penyakit kulit la... budak2... #btol x nidd???
hope baby hang cpt sembuh nooooo...

-NiD's- said...

weih ina...thank's na..alhamduLIllah baby aku dh semBUh....dh kembali ceria....ina, btoi apa yg hang kata tuh

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design