Monday, August 30, 2010

ModOsnYaaa

TETIBA moOOD jadik sentapppppppppppppppppppppppppppppp
magKok  hayonnya TEtttttttttttttt......ishhh memanglaa dasar makan gaji butas....
weih, Tn. Besaq bagi ang banyak tau petty cash..so apa kess, pekerja merungut duit tak sampai..agak-agaklaa kalO nak telan sensowang pn....ishhh tak pikiaq kaa 
HALAL HARAM....eeEEEEiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sabaQ jaa tau....dhtuh pekerja dia wat haL, kita plak nak kena amBush....aku dok sini buat kerja mengkiut arahan bukan di suruh pantau kerja siTe nUh.....bODosssss....
meLuat dh aih, cemUih pn ada gak tau ....
makIn tua makIn BegOKk...

tuhlaa pepatah melayu ada kata 

"KERANA NILA SETITIK , 
ABEH ROSAK SuSu sebELAnga"

SELAMAT HARI LAHIR


SelamaT Hari laHir sayang.....19 RAMADHAN 1430h = 09.09.09 rabU jam 5.20 petang zaHra' Sofia selamat dilahirkan kedUnia yg Fana' nieh.....ya ALLAH pertama kali tgk anak keciL saya keluar tgk dUnia nie.....sakit besaLin yg dok tanggung selama 12jam ilang sekelip mata......ya ALLAH hebatnya kuasa mu YA ALLAH....bayi yg seberat 3.00kg ni dok dalam perot saya nieh.....dh keluar tgk dunia....kami bedua sepi seketika sebab mcm tak pecaya nie, ZURIAT kami ada depan mata......syukur sngt..sume SELAMAT kalo dak saya nak kena masuk OPERATION roOm.....sebab dh taKleh nak Push pastu tenaga lansUng tak dak...tapi alhamduLillah dapat doktor & staFf nurse yg cuKup baik depa try skiLL vacuM...at last keluaq laa baBy chOmei nieh....
aLhamdulIllah semalam Usia ZahRa' SoFia Setahun suda....ramai yg tanya napa tak Tgg ja 09.09.2010..saya saja nak celebrate befdayz dia dalam bulan isLam........my Lill princess dh setahun...skjap nya masa berlalu....dan mcm-mcm dh dilalUinya....sakit pn yg unik-unik sementara nak besaq nie....apa-apapn ibu tahu anak ibu nie kuat semangat...tapi penakOt..ehehhehee...sekali skala melucukan.....

ZAHRA SOFIA ~ BUNGA MENAWAN

semalam tak pegi jalan mana-mana kebeToLan hujan lebat, sO lepak rumah jaaa...sOFia pn baik punya layan tido...ibu dan baba dia amik kesempatan kemas brg-barang sOfia yg dh taknak guna simpan masuk box...soK=sok nie kalO adik Sofia mai...leh pakai balik brg-barang sOfia....melambak-lambak brang sofia nie...paling banyak mitten & booties adeih naik jemu plak membeLek pastu dok macth...eheheh....
BesaLin kat sini pihak sepItal bg satu BuKu KeciL yang dalam tuh ada partikular bab baby then gambaq fresh baby yg baru kuaq dr Oben perot ibu ..heeeeeee

Tarang...................
nie dia KEMUNCULAN awal ZAHRA SOFIA....
pasan tak atas pala dia ada CONET mcm Uipn & iPin..hehehehhee

ha Ni dia BUDAK chUmiL yg dah seTaHUn usia dia.....
SELAMAT HARI LAHIR syg.....

hahahahahahah, sapa tgk muka dia time nie waktu LIFE memang gUlin-guLin gelak laaa...skrg dia dh pandai buat muka mashammmmmmmmmm.......
tgk tuh, sepet mata dia nya punya dok kerot mata kunun nak buat masHam....ahahahahha


belambak kan Bootis & mitten sOfia...sume nie hasiL member-member mai ziarah bagi gift ngan sOfia...murah btoi rezeki budak nieh....

masih kemas terimpan rapi..melambak botol shamPOo, botoL mandi...sume ada.lengkap soKnie, besaLin yg no.dua just tocuh up jaa yg mana takda...ni pn hasiL dr memeMber bg.....syUkur YA AlLah.....

D emBekkk..bek..bek

hahahahah, saya sudah jatoh cheNta ngan ini tempat lorh....tgk every week mai sini...wat camna, wat masalaa tmpat nie pemes giLas..makan blew laaah ala-aLa suam senDok...ahahaha....yg best view dia, tempat lepak dia. cun habess...sebab kat sini ada pONdok-pondok kecik lagik chOmei... yg best sapa suka makan kambin memang elOk mai sini..sebab dagin freshhh.last week mai sini member sekOlah menengah buat majLis berbuka di sini...tIme tuh member saya amik tempat yg dok ataih kayangan...jenuh naik turun tangga amik makan....berbalOi laa makan banyak..sebab turun naik tangga....heeeeeeeee...
ok kaLi nie, amik hat dok kat bawah bukit skit..lagi mencabaq..sapa pakai heeLs,wedges...menerap laa dia nak naik turun amik makanan yg tersiap hidang bawah kanOpi ataih sana....ahahahahahha...saya bedaL selipar saja...kali nie tempat dok dia memang best....mcm men pondok--pondok...sejUk jaa..skali sakala mai bau kambin..embekkkkkkkk...embekkkkkkkkkkkkk...heeeeeeeee
alhamduLILLAH, segala pemBookinan bejalan lancar...tertera nama saya di atas meJa. so takda sapa dh blew chOp tempat nie makLoOOm laa BUFFET ~ ha tudia men senDok jaa..sampai melimpah ruah...yg itam tuh KAMBIN GRIlll...SO YUMMY...balik pala penIn...Ok stat menjaMu selera...~ sume khusyuk...menIkmatisi abang chOmei nie sampai penIn laa tak tau nak piLih mana satu...banyak sangat makanan yg di amBIlnya..wakakakakakaMuMmy Vouge....fariNa wif her doter...cerdik Budak lelaki comei nie...dia panggei anak saya ...PIA..........PIA...skali fLying kisss...owhhh NgorAT erk.....Sweet KaPEL ~ Bro.rashidi & Wife Future Bride On novembEr nie..... memasin dok bincang hal WEDIng heeeOh keGedikskan meLanda....teruja beb, skaLi dapat jmpak memBer dORm ....yg tengah tuh siti KhaLilaH...dh lama sngt taK jmpak dia...tak sangka majLis nie dia aTEnd....la nie dia makIn cun WooooaYoyoooo ibu....rIleks..rileks...kOkyer sedap tapai aikswem tuh pn jgnlaa sampai mcm nie....sOfia pn ngerilaa tgk ibu cam gini.....ahahahahhaahhahahahah serius memang sedap, tapi siKit cIput...tak puas makan....lama tak jmpak...tgk skalI berjMPAK dh ada anIda JuNior...ehehheunty feride WiF ZAHra' SofiaiBu & anaK.....
seBeLom bersurai..sempat lagik begambar besama...Antara YAng hadir...tata sume, kaLo ada sumor di ladang Boleh kami menUmpang mandi, kaLo ada umur yg panJang RAMADHAN th depan kita berjMpak lagik.......thank's sume

 lega sngt, sebab majLis nie selesai suda...kalO dak ari-ari ketaq pankreas.....tapi serius cakap...nak jayakan sesuatu majLis bukanlah mudah...perlukan kesabaran yg tinggi dan pengorBanan......kalo dak mahu dia, blew tin toNg kepala Hotak....wakakakakak.....mcm-mcm peeL nak kena hadapi....itu ini KOnplen nya....tapi apapn cabaran @ dugaan...pogram tetap bejalan lancar....kami hanya merancaNg, ALLAH tentukan seGaLanya...SYUKRAN YA RABbb.....

Note~ pasni ada 3 lagik majLis nak kena ateNd...beharap diberi kekuatan dan kesejahteraan....untuk berjUmpak sahabat handai .....insya'ALLAH.....

Sunday, August 29, 2010

JusKoo vs K.S WAN

sempena NUZUL AL-QURAAN ari jumaat smalam ,penang chutiss,...so member baik saya nie ajak g teman dia sopin-sopin bj anak dia..skali ngan baju dia.....aLmaklumlaaa suami di perantaun...so, apa segala kena siapakn sndiri.... saya sudi jaa menemani dia...hooooyeh,......kiranya kemarin nie saya kembaLi soLo laaa..sebab kiri kanan takda eSkot setia....dua-dua kena tinggai di rumah...oleh kerana kamI nak jalan sendirian tanpa ganguan ...ahahahhahahahahahha...alhamduLillah, apa yg mak buyung nie hajati sume tercapai....dia piLih ke JUSKO perda....OK, setiba di sana..takmau leNgah masa terus ke bahagian kanak-kanak....walawieh.....Oferr giLa babas...adus jahanam laa duit en.Hubby saya....sebab tgk itu nak, tgk ini nak...sume nak beli kat sOfia...tapi, alhamduLillah berjaya mengawaL perasaan yg dh resah gelisah tgk baju anak-anak keciL hat cun melecun nieh.......dalam celah tuh, dan jugak beli selai kat sOfia...eehehehehehe

sampai jaa...terus dh stat pegang itu ini, tgk tuh mama jUe dh khusyuk buat pemiLihan


Mama Hannan pun turut serta amIk bahagian....dok stat menGila dh nieh...adeihlaaa
ibu zahra' takdak dalam sesSi membelI belah, sebab sIbok amIk gambaq MumMy-mUmmy nieh...lagikpun saja bz kan diri, kaLo dak nyibuk jugak nak raba-raba itu baju dak coMei.. 

toLon...toLon...mama dh penIn dh nie..sume lelawa nieh.....

Ha Sat tg harga plak, ni bekenan dh nie.......heharap harga berbaLoi-baLOi

Ok dh siap bayaq...Jom kita p departmen len plak....ayuh...yuk 

Kami ~ sekaMpung, sekelas, sekOlah sekali everything masa kecik-kecik dl sume skali...tgk la Nie, memasin dh mak=mak org dh....

peace ~ singgah rest room dL....kaki kejang dh dek penangan tawaf satU maLLL ...ahahahhaa

Ok let's go bebeh....kita ke bahagian dapor Plak....yihakkkkkkkkkkkkkk

pas dh abIs soPing n tawaf maLL ` saya bwak mummy jue datang sini, sebab dia plan nak besaLin di sini..tempat zahra sofia dilahirkan...siNiklaaa...

ok PUAN sila isik foarm yaa....banyak tanya jugak si misi nie,,,mcm-mcm sokalan dok ada...ahahahha nasib laa mama Jue

eheheh MAMA Jue kena chek Up ngan DOktor CHuNg....
dR.WAN chutis, yg ada dOktor CHung & Dr.Liew...
so, Jue kena ngan dr.Chung....Sessi amik darah...adeiii, sakit nieh...

hahahahahah nie si peNEman bedua nie, Nyibuk gak masuk ngekOQ mama jue...g chek up...ha tgk muka kami dh jadik mcm=mcm....

Ok, siap sume dh...time amik Obat pastu blew baLik..pasni bulan smBilan mai lain naa.....baby jue siHat alhamduLillah..teruja sngt tgk waktu doktor scan perot jue then nampak insan Comel dalam tuh.....nie buat tak sabaq nak tambah ahli kOngress nie....tapi sat duLu nuh..ehhehehehehe


alhaMduLillah, memang semalam aLL out gilas...dr pukoi 10 keluaq sampai 5 ptg baru baLik...sian anak-anak dirumah, setiba mummy - mummy di rumah si anak datang terpa mcm tak jmpak seminggu..alahai rindu sangat lah tu erk.....yang pasti, keterujaan nak keluar bersama terlaksana suda....pasnie kita keluaq lagik k..jalan-jalan carik makan...ahahahahhaa

Tuesday, August 24, 2010

Aw@Rd PERSaHaBATaN

Saya amat bebesaq hati bila M@mMa bagi awaRD LOve nie....nice nyaa..bertuah plak rasa, tak sangka rupanya ada jugak yg sudi ikhlas besahabt ngan saya even dunia blogging jaaa.....


saya tak kisah sesapa jaa...janji ikhlas n bukan propa...ececec
pastuhlak best bila dapat kembangkan ukhwah.....ALLAH suka tuh....

1). Bagi pulak award nih kat 11 org yg korang rase ada nilai-nilai persahabatan yg baik dalam dunia blogging nih.  

  • EryYn   
  • Shud   
  • Wina   
  • Titin   
  • Dee Kuntum    
  • LadY  ParLour 
  • Kak Neena   
  • BOnda AmanI 
  • Posh   
  • MaMMA   
  • uMMi Iman 
    
kepada yg memberi award nie, beb...aku nak bg Lebih pada lima..sebab depa nie memang suPerb bagik aku.....pada yg dh buat award nie, it's ok sila abaikan..tapi nieh saya nak nyatakan u are the best oKesss

2). Apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 10 org tu?


1. Erryn ~ org paling awaL saya kenal dalam duNia blogging...dia yg banyak tunjuk ajar dalam bloggin nie...org dia memang semPoi habess. 

2.Shud ~ si comeinieh, idea kreatip....selalu ajak jenjalan...... ni pogram tebaru nak g berbuka puasa.

3.wina ~ org dia nie coOl.....dh tuh kan ComeL mcm xoXo....=]

4. TiTin ~ adMire ngan gelak tawa dia......

5.Lady ~ mcmna siBuk pn lady sempat gak siNGgah umah keciL saya....suka lady nie, even tak penah kenal dan tak penah nampak wajah siapa dia...tapi di hati keciL nie tahu lady ikhlas dalam setiap kata komeN drNYa.......

6.Dee Kuntum ~ eheheheheh, nie org dia kecik Molek ..."ecececec mcm penah Jmpak"...diapun selalu siNggah umah keciL saya nie. 

7.KaKNeeNa~ sUka hasil penulisaN dia bak karangan.....dan di selit plak gambaq-gambaq dia yg perisi pemaisuri....fuh>.......................tak kerLip mata memandanG.....

8.Bonda Amani ~ lawak nie....kalO Ym NGAN dia...ada benda jaa nak di gelakkan....ahahahhahah

9.Posh~ hahahah TERLupa nama nieh...sori-sori dear......nie pn member best..mai penang rituh taknak habaq, kalO dak leh blanja makan "nasik Sila" eheheheh POSH sayang, u pun best untuk bersahabat..sori syg...

10.MaMMA ~ ni pOmpuan rowck habess.....pandai masak nie...buat NASIk KeRabu.....best kawan ngan dia..kepala gIlOsss.....layanzzzzzzzz

11.umMi iman ~ Blog dia mendamaikan..ke arah ketUhanan...admire puteri keciL dia...cute snGt....baik org dia nie...even tak Pnhh jmpak pn...tapi dapat dirasai dengan hasiL tulisanNya...


3).Sila bgtau apa perkara PALING HEBAT pernah korang buat sebagai sahabat..untuk kita semua jadikan panduan dan ikutan kan.
~ ermmmmmmm..bab ni mcm sukar nak Komen......tetiba Luka lama menGhiris kembaLi..huhuhu.....baik yg di beri tapi balasan yg terima di sebalikNYa......
tapi nak gak share skit kat sini.......penah satu ketika dL saya memang baik tahap giLos ngan member nie....sampaikan dia nak g gheja sayalaaa DREBA peribadiNya...itu time, takda kereta okesss....haruslah merempit deNgan motor siPut saya tuh.....mEmang tulus ikhlas laa time tuh....rupa-rupanya ingt PANAS BERPANJANGAN rupa HUJAN TGH HARi.......bila dia sudah tempah kereta MALAYSIA.......dia terus lupakan saya sehingga arinIe......sepi tanpa kabar berita.....tapi takmengapa, dr jauh saya doakan kesejahteraan buat dia..... makLomlaa dh gheja gOmen mana nak setarap ngan saya yg gheja Private nieh..... 


BERSAHABAT biar IKHLAS dan ingt ~ bertemu KeranaNYAA..dan BERPisah Pn keraNaNYA..
SO,TANPA SAHABAT SEPILAH dUnia Ini.............  



mamMA aku speseL skit, siap buh lagu lagik......untuk KALIAN sume nah lagu Khas buat kaLian...tapi lagu nie ala-ala KETUHANAN skit laaa..makLomlaa bulan MULIA nie..tapi bait-bait lirik nieh..memang kHAS buat kalian sume.....PEACE =)

Monday, August 23, 2010

heRmmmmm


kenapa nieh...harini aku sesungguhnya emOsi sangat..apakah bulan akan mengamBang atau ujian semuaNya...uhuhuh ka sebab aku telanggaq ayam tadi nie..ontheway mai gheja....adeih...apa suMe nieh...aku taK kuat YA ALLAH....berikan aku banTuan...berikan aku ketengan malah kesabaran .............apa yg di sentuh dan apa yg di pegang sume tak kena semuanya serba salah.......kOnon nak pertahankan ...nak try hadapi ngan coOOOOLLL lagik tenang...tapi tak bedaya dah..begeLodak dalam jiwa ALLAH ja yng tahu..satg org kata aku giLa mereyan plak.....uhuhuh......ilang sat kegUmbiraaan..yg mana kalO sblm nie, dekat nak pOsa akulaaa manuksia paling gumbira sebab nak Posakan...menahan lapaq dan dahaga sambei mempertingkatkan kesabaran dan ketakwaan...tapi arini akU tewas.....aku rindu puteri keciL aku.....dalam dok menaip ni pn aku tahan ayaq mata jgn biaq ia beguguran satg jenuh nak menjawab ngan Tuan BEsaQ......
napa nie anIda???what happen dengaN u....tetiba mcm nie.....ermmmmmmmmmmmmmmmmmm, mayBe dengan coretan yg serba sederhana disini, gejolak dalam jiwa beransur Ilang.....try Senyum....jagan pikir negetip....coOL......nida..coOOl......rilekss okess.... 
jgn ikut kata hati satg makan diri......uwaaaaaaaaaaa


dah-dah kalO rasa nanEs tuh mendamaikan..Naness sepuasnya k...biaq keluaq sume sGala isik dalam tuh.....apa-apapn ..akU harus tabh tempuh suMe yg ada dePan nieh......

~ehsan gamBa dr pakcik GooGLE



sori member bLogger arIni n3 tak brapa best....

Sunday, August 22, 2010

PMC

yabedabedu.....selamat suda satu majlis yang tak sangka...kami tak plan pn nak bebrbuka sesama...hasil idea spontan en.aizduDin...at last kami jmpak kat sini....not bad makan-makan lepak-lepak sini..mendamaikan dan meneNangkan jiwa ......tapi mungkin bulan pOsa....perghh, ramai tau kat sini..kira letak apa menda makan semua habes...sume rakus nieh..amik makanan....makLomlaa posa...sume nampak sedp kan. even goreng ranting kayu skaLipn..ahahahaha.....BTW harga buFfet ramdhan dia ok jugak tak mahal, tak murah cuma sedang-sedang aja...makanan pun melimpah ruah.....sian tgk banGla yg keja situ ..kira malam nie, skRu Lutut dia LOngga' laaa manataknya ...gheja kena ghabat bukit.turun naik, turun naik..kutip mangKok pInggan yg dh di guNa....kira sapa nak panjat bUkit elOklaa mai gheja sini buang 3buLan bg mantapkan staMina..ahahahahahha..... kot takdan 3buLan...arini gheja soK blah dh...sebab tak tahan nak mendaKi...tp syOk sini..kalO kena angin sepOi-sepOi bahasa fuh lagik semPoi...tp mlm yg kami p nie..anGin takdak...


tanda ~ meja sudah di BooKing

~anip & aswad menikmati juadah berbuka


anIda & afzan

 seRius sedap...tgk afzan sampai menJILat jari....

budak dua ekO nie, kalO tak beseLoro tak boleh...pekara wajib tuh

sofia Wif baba~ dia teruja biLa nampak burung Unta 3 ekOQ....tgk tengaNga mulut dia

kami duLu satu keLas ~ KeLas 5 al-BaDhaWi 

memasing bediri cegat atas Tangga kunun nak mengaBdikan memori berbuka disini....eehehe

sessi pembayaRan ~ serius kejap si aizUddin...tp afzan dan g ngukir senYuman

selaMat suda 2rat++ so meh sini aku nak BeLiakkan MAta..ahahahah

memPeragakan Otak-oTak yg dtg dr JOHOR 

ZahRa' sofia ~ sebelah tuh board JJM 

afzan dengan staF PMC

neXtweek lepak sini Plak...ala-alal coMei tau wakaf nie siap ada laluan bekembaq ala-ala KLCC

las pic dr weOlss.....TATA PMC nanti jumpak lagik k


layanzzz ek gegambaq nie....pertemuan yg tak di sangka...skali berjumpak rasa syok habes...walaupn tak ramai hanya banyak ni saja tapi memang hapPenin sampai teguLin-guLin....baLik sume dengan perot Boncit..sebab kekeNyangan MeLampau....kambIn Oh kambin daGiNg mu suNGguh manis lagik sedap.....



nOTE: SOKni, ada member Blogger yg dok luaq dr penEng..teringin nak mai lepak kat PMC
ha bLew laa saya tunjukan jalan ..eheheheheh

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design