Monday, September 20, 2010

UjiaN LagIk drnYA


SALAM semua...........................riNdu meyh ngan member blogger...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..camna raya tahun nie havoc dak??? ke suam-suam jari ibu kaki jerk..ehehehe apa-apapn aidiLfitri dh berlalu pergi...beharap tahun hadapan dapat bertemu kembaLi...insya'ALLAH.....

sebenaqnyaa takda Moood takda fiLL lansung nak menaip bagai nieh..blur jaaa.padahal cuTi raya dh SEMinggu..otak pn dh bekU ngan lemang, ketupak kuih raya sume......ehehehehhe sepatotnya cuti dh lama mOod nak menghupdate mesti mariiii kan...tapi bg saya slOOw jaa like mcm siPut vavI...hukhukhuk..sebenaqnyaa saya kerunsgsingan kerisuaan ....AYAHANDA tercinta terlibat kemalangan pagi semalam ...time dia nak balik ke rumah...alhamduLillah takda patah riOk kat memana cuma badan dia tehempas then bibir pecah, pipi pn tebelah..so kena dapatkan jahitan...bapak skrg stiLl kat GH PENANG....takleh baLik..sebab doktor cakap smlam waktu jadik bapak pengsan, tak sedarkan diri....seMalam awal pagi kami sefamili di kejutkan dengan berita kurang enak nieh...mama cakap cepat-cepat kena g GH PENANG..bapak eksiden.....bedegup kencang janTung nieh....dok pikiaq mcm-mcm dah..sume begegas...bekfest pn dh tak smpat....sofia pn melalak kami dh tak peduLik....memasin besiap cepat nak g sana.....tapi saya bersyukur mama bukan jenih keLam kabott..dia coOL jaaa..tabah jaa waktu dapat beritta tuh...seoLah-Olah terima takdir yg menimpa dengan hati yg reDha.....u a GOod muM n Wife MAMA............lebiu so Much..
setIba di saNa, ada dua insan yg setia menanti bapak di luar biLik kecemasan...KETUA UNIT BOMBA LAPANGAN TERBANG BAYAN LEPAS ~ EN FAUZI dan AngOta BomBa EN.HELmi...
fuh time nieh janTung lagik degup kencang..lagik tak nampak kelIbat bapak lagik tuh laa pikiq mcm-mcm......kami tetap setia menanti......dengan penUh sabaq...akHirnya insan tersyg yg ditunggu-tunggu telah siap di jahit sume...dibawak keluaq untuk dibawa ke wad....tingkat dua katiL 20.


 
Mama cooL..sabaq menanti suami tersayang....


Yg dinanTi telah Pn tiba......sebak snGt time nieh...nak naNess..tp org ramai..TUHAN jaa yg tahu tahan perasan sebak nieh...

Nie dalam lIf....arah nak ke WAD...bapak bukak mata nampak kelOpak mata dia penUh dengan butir-butir mUtiara keciL.....lagiklaa betambah sebak.....

mengiriNgi pejalanan ke WAD......kelu seribu bahasa....

 TengaNga mUlut...sebab tak dapat menaHan kesakitannyaa.......
sekeLip mata, bibir bapak benGkak bak bIbir anJeLina JoLing...
PiPi bejahit...so, kena tampaL ngan plaster...



bermuLa ngan Hupdate bloq ngan KISAH DUKA....blom smpt cerita haL raya aiDiLfitri tahun nie...tapi cerita sebalIknyaaa......

Bapak, Liza Doakan Bapak cepat semBUh...waLhal liza tau bapak dh terlalu banyak menangUng kesakitan....sob...sob..sob....

ariNi mintak kat TUAN BESAQ nak haLfdayz...nak g ziarah bapak n nak jaga dakcomei ....



8 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

Shu Shinju said...

sian kat bapak... pakcik.. cepat sembuh k.. mujur la xde yg patah kan...

kak nida jgn sedey2 tau... kuatkan semangat.. kim salam kat mama yer..

lady XOXO said...

cedeh wina tngok pic2 n cerita kak nie.. sabo na kak.. wina doakan ayah kak cepat cembuh.. kak jgn cedeh na.. tapi mak kak mmg tabah na... tabek kat mak kak... take care na dear

POSH76 said...

yang penting ur father selamat...tp mmg ler risaukan kalau apa2 jadi walau mcamana pun....

Dee said...

semoga bapa nida cepat sembuh ye..kesian tgk dia..

Iman's Umi said...

Sian kt ayah Nid's, semoga beliau cpt sembuh...bc en3 ni tringt eksiden thn 2005, raya qurban hari ke-3 kena.

Eri-chan said...

semoga bapak hang cepat sembuh...uish perit luka kat bibir nak mkn tu krg..ermmm

Mimy Hamid said...

mujur tak de apa...syukur...takpe nida dugaan aidilfitri..tabahkan hati...

Iena said...

SORI NOK... BARU BACA PASAL NI...
hope bapak hang cepat sembuh...

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design