Thursday, October 28, 2010

ARE U THAT LUCKY ONE ~ GIVEWAY

Hermm ada GIVEWAY lagi...besytnya bulan nie..mcm-mcm ada...ada yg sampai ke TRAGEDI OKTOVER....huhuhuhu dh abaikan pasai tuh..malas nak layan ....
jOm layan GIVE AWAY nie..simple, mudah dan cepat....actualy...kenai mama tihah nie melalui bloq...suka singgah Bloq mummy tihah sebab simple & nice...hihihi...so, kaLi nie mummy tihah ada buat giVEWAY..jom meriahkan....GIVEWAY nie


syarat-syarat-nya.

1.  mesti lah warganegara MALAYSIA..senang aku nak pos nanti beb...
2. lelaki ke pompuan xkesah...
3. mestikah jadi follower saya..???saya x paksa, tapi kalau jadi, ianya merupakan satu bonus...:)
4. mesti promote entry nih kat blognya.."ARE U THAT LUCKY ONE..???GIVEWAY"...
dan tinggalkan link entry itu dekat ruangan komen.

5. publish/letakkan banner 'princess Tihah' diatas kat 'sidebar' blog korang dan linkkan ke blog saya..


that all...x payah slogan, x payah gambar tercantik, ext...
kerana pemenang akan dipilih oleh Che Tihah @ Miss Random....
kalau korang rajin gak, nak post2 gambar @  nak mewarnai entry tu boleh je...
celik sikit mata aku tgk nanti...hehehe


Tarikh tutupnya...

memandangkan aku akan xde dlm 2 minggu, so, raya haji ni adalah tarikh tutupnya...

adiah nya..?????

- sgt sesuai utk anak2 kita..aku sgt2 pasti yg kalau anak2 dpt, mesti diaorang tersenyum selebar2nya..
mungkin siap melompat2 lg...
- dan mak ayah pon turut tersenyum (kalau anak2 suka, mesti mak ayah suka gak kan..??)..
apa..???adiah mcmtu xsesuai utk yg xde anak lg..???
xpe..kalau korang ada anak sedara kesygan pon boleh jugak...
dan apa adiah tu..????

nak tahu hadiahnyaa kena tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuu....hihihiih

saya nak TAG kat sume member-member FOLOWER DAN MEMBER YG SELALU SINGGAH BLOQ KECIL SAYA nieh....jemput lah amik keyh TAG nieh....

Wednesday, October 27, 2010

HaGhu....

OPIS SAYA TATKALA la nieh......bedenTooommmm bak BOOM atooom....KEbaBOoommmmmmmmm.....
beserta saya sudah penin kepala nak susun dan padankan gambaq-gambaq site yg dh mengalahkan guLai dalca di kedai mamaK...an-Nur....uwaaaaaaaaa
ya Ampun.......sabaq jaa laaaa...
JAHANAM MOOOOOOOOOOOOD!!!!!!!!!!! 


menyesai mai aqini pakai lawa-lawa kalO tau macam nie mau jaa pakai suaq tidok jaa mai td...hihihihih 
"boleh kah lagu tuh"???

PAYAH WOOOO KALO MANUSIA NIE BELAGAK BAGUIH..beserta belagak PERFECT
jenUH TAHAN SABAQ pekak TELINGA...!!!!!!!!! tapi saya diammm saja...pendam walaupn bukan salah saya......sian penyelia tuh, dia suda kena hentammlaa sama ini penyelia belagak best...ataupn lebih senang belagak BOSSS BESAQQQQQQ!!!!!!!!!!! HIHIHIHIHIHIH 

Tuesday, October 26, 2010

PaQiss & Hadiah

Wahh teruja lah nie saya terim tag dr GADIS MANIS.....member baik Blogging iaitu  
CIK SHUD...hihihii..shud thanks naa..kamU selalu tak lUpa saya....oooo sungguh bertuah rasa punya kawan seperti kamu......tapi dik sorilah erk..lambat lak g kutip TAG nieh....

wooooo HADIAH FRREE SAPA NAK  P PARISS.....hamboii sakan EHH...of koz la maukan...hihihiih


1. bt entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)"
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog
- Ok Sudah dah !


'Eiffel Tower Giveaway'

2. dan jgn lupe, letakkan gambar ni skali kat side bar blog korg
dan link kan terus ke entry ni ye. klu pic besau sngt, korg tlg kecikkan ye. 
- Ok Sudah Dah !

3. mnjadi follower blog ni. 
- Siap Sudah!

4. tag 3 org blogger
lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag! 
- Siap Dah Habaq

5. Dan last sekali,
jgn lupe tinggalkan name dan link entry penyertaan korg kat
kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye. 
- hehehe Ok Tak Lupa nya

Hadiah?
5 souveniors yang akan dipos khas oleh Farah dari Paris.
mungkin akan di up kan lagi bilangan hadiah.
mkin ramai, makin banyak hadiah.
up to us bebes. =)

Pemenang?
akan dipilih berdasarkan beberapa calculation buatan sendri
seperti giveaway seblom ni. unik kan?

Tarikh Tutup:
20.11.2010, 12.00 PM


Monday, October 25, 2010

kerna lima rat!!!!!!!!

Seharian arini takdan nak MONDAY BLUES......gileer siBook ngan gheja-gheja kat opis nie??? sibOOK...blew lah tahan..paling sibUkk ngan MESEN FAKS beserta MESin Potostat..huhuuhuuh....tapi arini sedikit kerungsingan...pepagi butak sampai dh kena fire...KEBAboooom.....hangat suda...bekecai semnagat yg bekobar nak bikin kerja secaya foKus lagik rajin....
apa nie, asyikk buat salaH jaa..asyik kena hentam saja..apakah MUSIM sume nieh...BTW sabaq jaa...tenangkan diri teruskan jaa..pekak kan telinga apa yg dengaq walhaL hati dh bekecai-kecai hancuq lulur...kikikiki.....

alamak, lupa laa nak habaq saMa TUAN BESAQ yg penyelia ghaJin gheja nak PETY CAsH....GILER lupaa...adeih nyanYok suda.....uwaaaaa.....KERANA lima rat saya dileteri...makaiiiii dahsatnya manuksia..kerana duit ilang pertimbangan....kata-kata kurang manis keluaq dr mulut betalu bak peluru melulu ke dada nieh...weihh sabaq weih....jgn sampai saya BEDIRI ataih MEJA buat pengunguman satu taman....apakah????? sori laa sngt kepada penyelia yg ghajin gheja...saya betoi-betoi lupa dengan duit kamu tuh..arini saya bsgitu sibuk dengan terima memacam dugaan beserta kerisauan yg melanda dalam hati....fenin dh saya....oklah kalu salah saya pn!!!!!!!!!! tapi takkan kerana RM5rat kamu cakap saya mcm-mcm....pedih beb hati niebukan RM5K weih....kerana RM5K dh stuck takleh nak bikin kerja..makaiiiii propa betoi KAMu erk si penyelia ghajin gheja........!!!!!

help..help..tolong-tolOng perlukan bantuan motivasi....huhuhuuh...nilakan LUMRAH keja jadik KULI...org ataih ikt sedap nak cakap apa...kULi bawah nie terima jaaa..telan sajaaa....walaupn pedih telan jugak...hihihii...apayg mampu SENYUM jaa bak kerang bUsuk beserta MOHON maaf yg tak tehingaaa.....

sorii erk kawan-kawan n3 nie just untuk keluarkan apa yg di rasa...!!!!!!!!!! patotlaa arini resah gelisah jaa..rupa ada per.yg Lupa di kabarkan...owh tidak...arini saya dh jadik nenek-nenek sebab pelupa...huhuhuuh

Saturday, October 23, 2010

Kisah Sedih MALAM itu


Salam besiaran SABTU BLUESS....ahhahahahaha agak-agaklaa nida sabtu pn nak bLuess kan.....adoila....ok..ok sebLom nak panaskan enJin nak bikin kerja-kerja memfaiLing doKumen yg dh betimbun bak bukit tinggi nieh...ha saya nak strori skit kisah sedih rabU maLam..yg telah meNimpa BAKAL MY SIS IN LAW.......

ok, MY SIS nie dia selalu tolong abang dia di pasar maLam....kira pas keja dia akan begegas ke pasa malam lak bantu abang dia beniaga...nak dijadikan cerita....malam rabu br nie, dia baLik sorang dalam kepekatan malam...sendirian bawak moto..pakai pn pakaian yg besa-besa bukan ketat mana pn.....alah nak g pasar malam ja kan...buKan nak p TAWAF MALLL..so, kekdahnya pakai harus ala-ala selebeh,...hihihii....EVEN dia bukan lagik adik ipaq saya..tp saya sayang dia...dh anggap mcm adik betoi dah..dia budak bukan jenih getik sana, getik sini...budak jenih cooL, sengeh-sengeh...tp mai angin tak betoi...ha kau...tengoKlaa ataih pala naik RED DEVILL...hihihihiih....BTW dia memang coOL, sabaq org dia.... ok, Ok berbalik pada cerita sedih mlm tuh...

HERMMMMMMMMMMMMMMMM

memang tak jangka dek akaL, ada setan betopeng manusia sanggup dan gamak buat mcm tuh...nasib laaa "mamat KuLUp" kalO dak memang pecah Muka ang kena ngan kami..kami yg lagik gila dr ang........!!! kena plak time nak jadik...ataih jalan raya nie LENgang jaaa...memang sunyik...walhal jalan tuh jalan besaq..bukan laaa jalan kamPung pn......ishhh, sambei menaip nie dok vengang jaa ngan "MAMAT KULUP" nieh....hisshhhhhhhhh
ampa nak tau dak dia wat pa kat mY SIS.....dia bantai P RUVVER-RUVVER my Sis ataih Moto....tekejut laa my SIS...dhlaa kawan tuh dok bawak moto fokus jalan raya nie..tetiba mai "MAMAT KULUp" nieh..dia bantai RUVVER my sis....my SIs PANIC........terus jerittt....TOLONG..TOLONG...TOLONG...tp takda sapa dapat bantu dia.....YA allah time jadik tuh MY SIS cerita dia memang KECEWA tahap gaban....mcm-mcm perasaan ada nie...MARAH, SEDIH, BENGANG....ish mcm-mcm laaa....pas dia dh RUVVER then my sis JERIT.."MamT kulup" NIE teruih panic...gabra bewak...kalot-kalot dia blah...then my sis nampak dia buat apa tatau..mcm seolah-olah dok kelebek menatang apa ntah......time jadik tuh, my sis takdan dah nak amed PLAT MOTO dia...cam muka dia bagai..kalO dak mahu dia p REPOT POLIS.....cuma yg dia cam TSHIRT "mamat kULup" tuh hijau belang campoq itam.....dia kata tgk umur mcm lebih kurang 20an la......
tuhla kan nasib ang baik "MAMAT KULUP" kalO dak,dapat kat kami..kamI nak bawak hang p jumpak tok mudim nak sunat ang bepuluh kali biaq sampai perasaan nak meruvver org ilang napsu....gilaaa gerammmm.....MY sis nanes..nanes balik umah...huhuhuuhuh nanes..nanes cerita kat ADIK LELAKI saya yg la dok bekhidmat kat LANGKAWI.....adeih,........sian laa kamu syg...BTW. alhamdULillah, dia tak apa-apa kan mY sis...just RUVVER yg tak datang apa-apa fiLl pn....giLOoo punya "MAMAT KULUP"  nasiblaa dia tak tendang moto kaa sepak jatuh parit ka..kalO dak..lagikla...huwaaaaaaaaaaa

mulai pada kisah sedih rabu malam baru nie....MY SIS dh tak berani nak keluaq malam g bantu abang dia..kalO nak keluaq pn mesti ada ESKOT....simpati sangat ngan dia...BUDUH laa "MAMAT KULOP" tuh...nuh ha, melambak lagik kat sana-sana yg dh get ready nak kena RUVVER pehal tak p...ni yang hang p RUVVER budak tak besalah nie pehal...hadoIlaaa..len laa kalO BUDAK nie naik moto tak pakai apa kan.....tak kewsah gaklaa ang nak buat aKsi RUVVER hang tak mendatangkan berahi pn..malah rasa mcma NAK SUNAT HANG BEKALI=KALI....nasiblaa ang "MAMAT KULUP" kalO dak.....kami hantaq hang baLik ghumah pakai ken pelekat sambei menjenjeng ikat kot depan dan jalan tekengkang-kengkang......nasib ang Lepas kali nie....dan pas nie saheh ang dapat BALASANnya!!!!!takotlaaa zaman la nie....dunia makin maju tapi KEROHANIAN dalam jiwa manusia zaman maju nie makin KosoNG makin takda apa-apa....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Photobucket
[gaMbar ehsan Encik GooGle] 
To FUTURE MY SIS IN LAW ~ terus bedoa na.. biaq si "MAMAT KULOP" tuh dapat balasan Dr.ALLAH....pasnie hati-hati kalO naik moto sendirian....takMo dh erkk sedeyh-sedEyh....nanti ilang keserian keComelan kamu tuh...


note~ kepada si gadis yg naik moto tuh..hati-hati sama ataih jalan....lantaklaa kalO org nak cakap minah rempit kaa, minah sempit kaa..janji time BAWAK moto bikin nampak cam ganaih-ganiah skit...
jgn nampak lembut sanagt nanti ha camnielaa tak pasal-pasal buat aksi berahi ataih mOto ....
MANUKSIA zaman laa dh rakus...dia tak kira, 
ANAK DARA KA, BINI ORANG KA, JANDA KA, BALU KA, tUA KA MUda ka..
sume nak sebat....
dan selalu peka ataih moto...in case dia nak buat apa-apa dan nak get ready..
dak pn berenti mana=mana tmpt yg ramai org... dh tak selamat zaman la nie..
naik apa pn sume mencurigakan...takyahkata MOTO, keta , lori, bus..sume kena hati-hati....


SelaMat berhuJUng MInggu ............
to memember bloGger suma...

Wednesday, October 20, 2010

MeseN faksiMiLi

Trettt..tetttt..tretttt tetttt...BUNYIK apakah itu...hatuhlaa bunyik mesen fax diopis nieh...hahahahah tapi takdaklaa bunyik mcm tuh...dh sequpa mcm idup segan mati takmau...jaa mesen nie kan...tuh rekaan semata bunyik-bunyiantuh...hihihihi....

weihhhh ada FAX DR.ADMIRE laaa...siapakah itu....cehcehceh wat-wat tekezut berok plak, tak jadik kunun nak balik qumah....wakakakakakakakka....sambei wat n3 nie sambei sengeh-sengeh...sebab mcm cOmei jaaa....faximili nieh....dtgnya dr tettttttttttttttttt RAHSIA...!!!!!!!!!!!

Photobucket
tudia....PEN BESAQ punya dia tulih...punya nak bg jelaih dan menyatakan dia RINDU saya...hahahahhahaha


Photobucket
Muka MushkiL nieh...ececececcecececececece....KONON tatau...
nak kena babab dh ibu sofe nieh...hihihiih


Photobucket
apa??????? kamu wiNDu saya!!!!!!!!!!!!!!! 
siap ada LOVE...LOVE...LOVE lagik.....


Photobucket
 Ok..ok saya mengerti kamu rindu saya..nanti fre-fre kita jmPak na....BTW thanks naa..sudi KIRIMkan sekeping NOta yg menyatakan kamuk RINDUK saya.....hihihihiiii..sekalIgus ternyata kini fax saya suda okess......






hahahahaha, tpkan kalO ada yg tgk n3 nie mesti tertanya-tanya sapa erk???? 
nak-nak lagik kalO yang kepoci ha tak sabaq-sabaqla nak p caNang pasai orang....baca takMau perabih tetiba nampak gambaq dah memandai andai bukan-bukan.....ceSsssss...!!!!!
saya tak kewsah yg pasti saya ada org Ghiindu.....
ang si kipoci ADA kah!!!! 
pada si DIA yg faks tuh TERIMA kasih laa banyak-banyak sebab sudi membantu saya....
saya pn rindu kamu.....hihihihiih

try & eror

Hihihiiihi...just nak try jaaa....u







































































































































































































Kode warna yang terpilih :

Monday, October 18, 2010

NOTHiNg

Biasalakan tiba SENIN jaa..moOd sume terjunam,tebenam kedasarnya..huwaaaa.....malasjaa arini...dok teringt kat puteri kecil yg makin hari makin bijak tuh ha......ermmmmmmmmmmmmm
arini tinggal sendirian di opis takda suara-suara LUNAK untuk memanggil nama saya...hihihi...so, memang malas abes..jalan-jalan sungguh arini..merayau-rayau ke seantero dunia memalui alam maya nieh...tapi still gak muhsan....ermmmmmmmm apa suda jadik sama saya nie....walaupun bedandan cute mute arini stiil jugak tak memberi kesan....kiranya FILL BALOQ LIAT memang beraja gila dalam diri arini nieh.....huhuhuhuhhihihii....
g pantry jap nak pekena kOPi janTan....hahahahahahahah KOPI JANTAN???? mana nak taukan pekena nie..leh besemangat waja....nak besemangt nak carik kopi jantan..napa takjaa carik kopi janda ka, kOpitiam ka kan..ni carik KOpi Jantan..arghh belasahjaa laa janji MOOD RAJIn mai....

maYb time sampai td ternampak satu lunggukan kotak yg ntah dr mana mai..penuh jaa depan meja nieh...adeih,...sapalaa nya gheja nie dh bikin selerak tak kemaskan baLik..uwaaaaaaa..... apa yg dia carikkan nie sampai penuh kotak-kotak expired belambak depan meja saya ....ermmm nak kemas, malas...sebab mood rajin takmai...saya jugak malas nak kemas nie sebab arini saya pakai bj lawa...sensitip lagik kainya..kang tak pasai-pasai dek karena dok memuNggah kekotak nie..bj saya koyak carik plak.....hihihhi..kunun mcm pakai baju BRAND FATE.....huahauhahauaua...walhal bj cap pasaq malam jaa......weih apa aku merepek meraban arini nieh...

sambei malas-malas nie dok tunggu pickup antaq mesen pottostat baru..ntah mana tak sampai-sampai g pn...dh semakin stgh hari....Mesen tk jugak nampak.....lantak kaulaaa mesen...janji saya setia kat sini haa...sampai masa lunch saYa blah...itu jam ampa mai..ha nganga laa nah tgg penjaga opis mai bukak pintu pejabat...hahahahahha...

Photobucket
ha nilah dia..sampah sarap yg melambak depan meja hadoiilaa..mencemar mOod keja...



Photobucket
HIHIHIIH.....mesen zaman Purba...sian mesen nie...dh tekOpak sana sini..gara-gara mesen ni gaKlaa.pelbagai dentuman saya kena..dush..dush...sabaujewlaaa




Photobucket
 Nie pekerja yg MALAiah...Jgn tiru saya..hukhukhuk....melengung jaa dok dalam opis dh mcm JAGA......adoiii.
"PENANTIAN SATU PENYIKSAAN"

Tuesday, October 12, 2010

CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST

Ermmm.....sambil menanti sofia dibuai mimpi..Bloqwalking jap...sekali ternampak nieh..mcm suka laaa.... 
cute Little muslim & muslImah contes  
psttt sofia jom syg join nieh..mana tau rejeki anak ibu...hihihihih..lagikpun sofia kan suka betuDung...ha apa kata kita Join keyh...menang kalah tak kewsah janji sesuka.... 



Info Contest:
Bolew refer DI SINI yea....kawan-kawan

Photobucket

Nama Anak : Zahra Sofia Binti Muhammad Asyraf
Umur Anak : 1 Tahun 1 Bulan
Tarikh Lahir : 09.09.09
Katogeri : 1B


HARAPAN kalian terhadap Little Muslim & Muslimah kalian :-
ibu berdoa dan mengharapkan anak ibu seorang yg bijak, dengar kata ibu & baba hormat orang tua-tua dan berbudi bahasa.... semoga kamu membesar dengan penuh kasih dan sayang beserta iman & takwa...moga apa yg didik di dunia nie dapat memberi keberkatan bila kami sudah tiada lagi di sini......hanya padamu ibu & baba tempat mencurah kasih dan sayang ....kehadiran mu membawa beribu rahmat buat kami....
SAYANG KAMU ZAHRA' SOFIA.


ok saya nak TAG nih haaa =)

1.sHud
2.Mama Kimi 

~ Dan sume Blogger...siLa-sila laa join kontes CUTE nieh,...jom..jom meramaikaN...



AlhamduLillah SELESAI sudaH majLis pengkeBumian.....hanya kalUngan DOA buat maknjang kami iringkan....
ALFATIHAH HJH CHE SALMA DIN.........

Monday, October 11, 2010

PerGi seLamaNya


AL-FATIHAH buat ibu saudara saya......
telah kembaLi keraHmatuLLah 

HJH SALMA DIN DALAM KENANGAN...

x sempat saya nak ziarah beliau di CCU 
seberang jaya, tapi dia dh pegi duLu... 
maKnjang,LIZA doakan ROH maknjang di cucuri rahmat dan ditempatkan di kaLangan para soLIHin....
moga aBadi disana....

PeranTin OkTOber

Vasi suda cherita nie....tapi saja nak update kat sini jugak...hihihih....02&03 oktober kami ramai-ramai angkat geng nie.....meriahkan majLis pesandingan member baik saya waktu sek.men dl.....giLass syOk wooo..suka sangat..sebab yg p sume sekepala..takbanyak KOREiii.... syOOklaa....tgk member saya nie pn happy jaa... ermmm qamai gaklaa yg atend. weEding depa nieh...member sekOlah dl ramai mai..mana taknya..si aswad nie kalO weeding member sume dia atend..so Bonus untuk dia laa mai time dia weeding ha tudia segrombolan turun..dr keyeLl pn baLik mai....
masa g berarak umah pengantin Pompuan geng kami jaa 4bijik keta...memasin penuh ngan penOmpang yg vouge-vouge gitu...hihihihhi...aswad teruja jaa tgk kami iring dia....to aswad hang betuah beb, sebab member iring ang nie..kan senang woOO kami nak gerak sama-sama mcm nie...selalunya g knuri member beceramook masa....yg p dL, yg p kmudiaN, yg tak p teruih pn ada.... alhamduLillah majLis airtuh bejalan ngan lancar..kami pn suka sngt time knuri umah PIHAK pOmpuan kami pakat dok MEJA VVIP..dapat layanan baikk punyooo....kira knuri depa nie lain dr yang lainlah....suka-suka......hihihiihhi
ok jom layanz photog...yg hasil dr kamera kenet.....=))

Photobucket
ha tudia rombongan kami....penuh keriangan dan warna - warni


Photobucket 
Puteri keciL saya di samping PAKNGAH din...tgk tuh,muka masham jew sebab panas gamaknyaa
hihihi....bestnyaa sume duduk jaa..dilayan bak tatamu kahormat.......

Photobucket
Ok siap suda begambaq ramai-ramai....sempat g tuh pose freedoM...suka-suki kami nie havoc dlm majlis org...adoIlaaa...tuan qumah dok relIng jaa..bilaa laa depa ni nak Blah....
semak umah jaa hahahahahaha

Photobucket
SELAMAT PERANTIN BARU ASWAD &HASNIZA....
cinta satu sekOlah...hihih ikut jejak langkah saya & en.Hubby....
jodoh kan apa blew buat satu skolah pn takpa janji BAHAGIA HAKIKI



Nota: arini dalam keadaan gundah gulana, IBU SAUDARA saya kini di CCU HOSPITAL SEBERANG JAYA...koma bisu tanpa suara....doakan moga yg terbaik buat beLiau.....=((

10.10.10

wah ARIni date semPoi.10.10.10 bemakna kan....bederet kenuqi kawen...dan tak lupa jugak SAHABAT BLOGGER baik saya meraikan maJlis pertunangan dia pada hari nie......alhamduLillah majLis tadi berjalan ngan lancar...siMple jaa maJlis dia..tapi meriah tak hengattt......besh laa majLis member saya td....tgk dia disarungkan ciNcin saya pn teringin nak KEMBALi...hahahahahahahha.....sorilah erk, kamu tuh dah vasiiii...so, p raikan member dah la erk..=))

to saudari siti Erni Md.zaIni @ TitIn ~ SELAMAT BERTUNANG....nida doakan semoGa ikatan titin & GjaL di rahmati olehNya dan segaLa urusan semua bejalan dengan lancar....banyakkan besabaq yaa setelah menepUh alam pertunangan nie.....hihihihihii.....

ok jom layanzz pic-pic tak seberapa sepanjang majLis berlansung -------->>


Photobucket 
sebelOm jari Manis di sarOng Tanda...meh kita begUmbira.....!!!
happykan titin yg sedang nebes tuh haa....



Photobucket
alhamduLillah MAJLIS bejalan dengan lancar, tenang dan cuaca redup skaLi...seakan-akan memahami bakal tunangan GJAl nie sedang menikmati saat-saat bahagia....


Photobucket
ha ni aksi memang tak blew BLAH....sukaa laa saya kiranya melayan mereka-mereka nieh....begenang ayaq mata dek penangan gelak ketawa tgk aksi lucu mereka...hihihi


Photobucket
Tanda TERTERA JELAS...di jari manis ada GJAL =))



Photobucket
aNtara SAHABAT HandaI titin yg hadir....kami kerjakan biLik titin bergaKsi ganaih...hahahahahah sori yer tuan biLik


Photobucket
Las pic sbLoom PoLang....meh ramai-ramai kita beraksi dapan kameRa...ha ada hUjung sana si Buah hati pengarang janTOng cik Titin...henseM kan.....bertuah kamu TITIN ..=)) 




 orait titin, alhamduLillah majlis kamu selesai suda...pasni tgg turn cik Wina & cik Shud plakkk.....TAHNIAH skali lagik titin...nida doakan IKATAN nie berakhir dengan kebahagiaan.

Saturday, October 9, 2010

CoNtes SenYuman Maneh


sesengeh duLum sebelOm meneruskan acara nieh....bukan apa dh lama tak Bikin KOntes...tapi taksangka ada bLogger yg sudi tAg nama saya untuk Kontes SenYuman MaNEh nieh......wowW........teruJA dengaq.. SHUD  thank's na TAG naMa saya untuk Join kontes nieh......MANEHH kew senYOman saya nieh...ehehhehhehehehe

Contest ini dianjurkan oleh.... Gadis Kampung Separa Bandar...
 
Syarat-syarat Pertandingan!

~ Mestilah menjadi followers blog Gadis Kampung Separa Bandar

~ Mesti buat N3 pasal contest ni.

~ Pic yang dipertandingkan mestilah hak milik sendiri.

~ Anda diwajibkan berada dalam gambar tersebut dan bebas sama ada nak gambar sorang, bersama kawan ataupun family.

~ Hanya satu pic saja dibenarkan untuk dipertandingkan.

~ Letakkan dan link banner contest di side bar blog anda dan tinggalkan link anda di komen ini.

~ Tag minimum 2 atau lebih rakan anda.

~ Tarikh tutup adalah pada 10-10-2010.

~ Hadiah adalah topup bernilai RM30.

~ Jika pemenang menggunakan line prabayar, nilai tersebut akan ditukarkan kepada wang tunai dan akan di bank-in kan ke dalam akaun anda.


DENGAN ini saya persembahkan PIC nie .untuk 
KONTES sENyuman MANEH...
tataulaa nak kata MANEH ka dak.....tgk senYum tuh mcm bebesa jaa... hihihihhi....
ok Tuan penganJur nie ya PIC nye =)
Photobucket

dan sekarang saya nak TAG ini org yg saya rasa senYuman depa memang maniss skaLi = EKAHMAMAKiMi , FIZA Dan Eri-ChaN

menang kalAh tak kewsah...janji dapat meramai kan kengkawan bloq melalui
ALAM maya nieh... 

DOA ibu

Dahsyatnya Doa Seorang Ibu
saya dapat dari e-mel member send.. jadi peringatan dan bacaan umum terima kasih



Assalamualaikum Semua,

Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu

Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah bilamasa ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik

Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah

*** Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak

Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya

Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka
Ø Melihat kaabah sehingga menitis air mata
Ø Membaca quran sehingga menitis air mata
Ø Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air mata

3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidor!
Ø Anak
Ø Ibu
Ø Suami

Selingan: kata ustaz kalau kita ada perselisihan faham dgn suami / isteri sampai nak bercerai, tgk laa muka bila dia tidor kalau masih terbit perasan kasih, saying, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada rasa tu semua maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed pi mahkamah.

Orang yang selalu menatap & memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya? kira tak menangis teruk laa.. Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang laa selalu

Adalah menjadi satu dosa jika kita mengguna jari telunjuk untuk menujukkan sesuatu pada ibu

Kalau ada niat yang baik teruskan laa..Allah akan bersama, jangan takut

Kalau tak mampu lakukan sesuatu, pasang niat pun mencukupi e.g. tak mampu tolong org, niat nak tolong pun dah memadai

*** Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakkan ibu kita di tempat yang terbaik

Ada kaedah yang mana kita boleh minta pada Allah, ?ungkit? kebaikan yang menimpa dengan tujuan untuk makbulkan doa kita. Kaedah tu dipanggil ?wasilah amal?

Ø ?Ya Allah semalam aku sudah bersedekah sebanyak RM1, kalau itu satu kebaikan jadikanlah ia penyebab makbulnya doaku ini?

Ø *** Paling banyak buat baik dengan ibu kita, lagi mustajab. Makna dia wasilah amal ni sangat berkesan kalau yg dituntut tadi adalah hal-hal yang berkaitan kebaikan yang dibuat kepada ibu kita

Ø Tapi geng kalau sedekah RM1 takkan nak tuntutkan

Antara lain yang boleh dituntut adalah apabila kita ditimpa sakit / musibah
Kalau ditimpa sakit, baca laa Innalillahiwainnaillaihirojjiun, then cakap dengan Allah

Ø ?Ya Allah, berilah pahala besar untuk sakit yang aku tanggung ini?
Ø ?Ya Allah, bagilah aku keampunan dosa atas sakit ku ini?

Even suapkan anak pun kita boleh tuntut, apatah lagi sedekah kepada ibu dan orang yang memerlukan.


*** Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira dia anak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!

Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita telah tiada!

*** Doa orang yang mati makbul untuk orang yang masih hidup

Ø Masa ni ustaz tu bagi contoh sadis sket..sedeh gak laa.. pi ke pusara mak kita cakap..?Mak, esok anak saya nak kawin, kalau mak ada tentu mak bahagia engok cucu mak kawinkan? atau ?bapa saya nak kawin esok, kalau bapa ada, pasti bapa akan gembira tengok sayakan..? Ustaz kata luahkan kepada ibu / bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana .

Bila lalu kubur, perlahankan dan beri salam! Mereka akan doakan kita ?berkatilah si A ini? dan jika tak bagi salam, mereka akan kata ?celakahlah orang ini? Jadi, jangan lupa bagi salam next time

Tanda tanda siksa Allah atas muka bumi ni antara lain simpan harta sampai mati tak pernah keluarkan

Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..

Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak org susah. Jadi bila orang buta datang masa makan, bagi laa duit sebab kita nak cari org susah untuk sedekah dah amat susah masa sekrg and takde masa jadi Allah hantarkan org2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!

*** Jika mak kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada peruntukkan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan memberi peruntukkan tu sebagai sedekah. Jangan kurangkan peruntukkan!! ?Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibuku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibuku?. Itu yang yang buat ibu kita bahagia di sana .

Kalau kita susah nak bersedekah, bayangkan wajah ibu kita baru kita ringan tangan nak bersedekah

*** Allah panjangkan usia ibu dan bapa supaya dia sakit dan nyanyuk untuk beri syurga pada anak anaknya. Jagalah mereka dengan baik insyallah, syurga balasanya. Jadi kalau tahu ibu / bapa sakit, berebutlah menjaga ibu / bapa kita. Besar sangat pahalanya.

Allah kalau boleh taknak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit / malu / miskin untuk membersihkan kita sebelum dia mengambil kita



Selalu Bergaduh Dengan Ibu

Jika ada antara kita yang selalu bergaduh dengan ibu, ada kemungkinan kita diganggu saka

Ø Antara ganguan saka, selalu mimpi bayi / budak. Dukung bayi, susu bayi or selalu mimpi jatuh dari tempat tinggi / selalu sakit tulang belakang / tulang belakang bengkok / rasa mengantuk selepas asar

Ø Saka dipindahkan melalui Kasih sayang / Harta pusaka, walaupun sebiji pinggan / Amalan / Sentuhan

Ø Symptom dah terkena saka
- Tak boleh tidor lena tapi bila dekat azan subuh, senang lena
- Bila dah peringakat teruk, di usia tua kita, tgh malam selalu lapar
- Susah nak dapat anak, senang gugur
- Ada rasa kelibat orang lalu
- Yang lagi parah, saka bersetubuh dgn kita, mengandung tapi anak hilang dalam kandungan jadi bila nak beintim, bercakap laa sedikit kerana saka menyerupai suami kita dan dia datang dalam keadaan diam

Ø Cara hilangkan saka, Zikir ?Laillahaillalah? 700,000 sampai habis, insyallah saka akan cair dan keluar dari badan

- Antara penyakit saka adalah breast cancer, cancer rahim and cancer tulang.

3 penyakit yang tiada ubat yang penyakitnya adalah datang dari syaitan adalah cancer, aids and leukemia. Kalau dapat ni pi laa perawatan cara islam jugak.

Kalau ibu kita sakit cancer dan dia tak mampu berzikir, kita tolong zikirkan

Kalau ada penyakit was was, bacalah surah al-ikhlas.. ?Qulhuwallahuahad?? 1000x sehari


Anak Lari Dari Rumah

Kalau anak lari dari rumah, gantungkan bajunya dihanger dan anginkan dan hadiahkan surah al-ikhlas setiap hari

Masa lauangan azan yang pertama, panggilah nama anak kita, insyallah akan sampai panggilan kita kepadanya


Anak Degil

*** Bila anak dah tidor, duduk di hujung kepala pangil ROH ANAK

  •  Ni seram sket masa nak buat hehehe.. mula2 je lepas tu ok..e.g. Wahai roh anakku "nama anak", jadilah kamu roh yang baik, roh yang bertimbang rasa pada ibu dan bapa, roh yang taat pada Allah, roh yang sayang sesama manusia. Nasha dah try buat kat anak and Kak Has pun dah try ngan anak dia, setakat ni alhamdullilah menjadi

You can ask anything! Nak anak senang bangun ke sekolah.. just try and see.

So info dah disampaikan, marilah kita sama2 praktikan mana yang bolehkan.

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design