Wednesday, February 16, 2011

PengaSoh @Di aSoh

saLam semua.....salam ari rabu....
ampa sume sihat dak???? saya lehlaa suam=suam ibu jari kaki...tak sihat mana g..batook stiLL dok tahap terbenam ke dasar laut....gilaaa vavonlaa batook kali nie....apakah excercise untuk kurus gamaknyaaa..mana tak kata lagu tuh...nih tengaH lena dok elOK-elok nieh..tetiba stat batook...apa g terus dok pacak....dan teruskan aksi meneran batokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......sesilap batok tuh bisa gerakan jiran sebeLah...sib bek jiran saya tuh turik kot....selumber jaa sambong mengeroh...cehhhhhhh...
seyes, semalam at las menitis gak ayaq mata..sebab tak tahan sangat.....sib bek tak petnen kalo dak memang tekeluaq dh baby dalam peRot...huhuhuhuhuhuhu... 
sakit sungguh batok kali ni..
jenuh meneran...batok..batok..batok..sepuas-puasnyaa.....huwaaaaaaaaa  ampa sume ada TIP'S dak...???
gara-gara batok, saya dah tak berani makan eskweeem...lansung tak sentuh ayaq aih.... sambai belcan pn xberani makan..sebab satg kalo stat batok...ha tu diaa..Non stoppp....ishh sib bek tekak ni kecikjaa...kalo luaih...mau saya huLuq garfu dalam lubang tekak nie..garu-garu sat..bg rasa ilang gatai tekak..tp tak mampu nak buat..kot satg gatai berubah jadik sengau ABADI...haa punggah.. jenuh sok, ampa pakat jmpak saya..dok gelak gulin-gulin..... hehehehheheheheheh

hamboi..hamboi dalam dok shahdu - shahdan pagi td...ni dh leh stat renyeh-renyeh nie haa kira oklaa kan..tun bloq...??? ermmmmmmmmmmmmmmmmmm ...oklaa pas saya hirup segelas kOPpi JANDA..hahahahahahahah KOPI JANDA....eh daklaa...saya hirOP kopi makdara terdiva...hahahahhahaha..sedap weh...serius tak tipo...dok impi nak badan mcm ibu HALIMAH..tuh yang tengah hari rembang pn hirup kopi mak DARA.......uwekkkkkkkkkk..... helLLo puan, maaflaa nuh..badan dh rupa tong drum..sila lupakan impian sume tuh okess..... hermmmm..KUCIWAA....berangan jaa la keh.... tp khasiat kopi tuh lebih bagus dr kopi lain-lainlah..!!!! 

ok..ok lupakan bab kopi tuh..tp ampa arus cuba...sebab best...dan memang bestlah...
tetiba eeerrrmmmmmmmmm......dalam gembira terselit duka...dalam sempit terselit luas.....apakah makna itu>??? ececeececec berteka-teki plak....hihihihih....xdak laa sebenaqnyaa...dok FENIN nie..nak hantaq aNak kecik saya ke mana...RUMAH MENGASUH??? nurseri???? NENEK jaga...@ saya jaa berenti kerja... 
sofia la ni dh besaq...SETAHUN LIMA BULAN..so, dia dh bijak..pilih orang....pilih makanan...dan piLih susu.... kalO susu tak sedap dia akan kata "MAMAU" berenti laa berangan nak suh dia sedut sampai abes...at las susu cap ibu gak dia pUlun..hermmmm..... kalO org dia tak kenai plak satg..dia bantai KAROKE...naik BINGIT telinga....mcm tuh gak makanan..dia lebih gemar makan cikidis..beserta ayaq miLo  yg di beli di stesen minyak... adoii anak kecik weh..... ibu dalam diLeMA Nie..... mana ibu nak humban kamu nieh....nak letak kamu kat mana..nak heret dia bawak mai opis payahlaa kan...satg dia sama naik..bekemas kat opis nie.... runsin..runsin.........td baLik mcm biasa...lunch ngan dia....ermmmmmmm..semnenjak baik dr sakit ni....bukan mainlaa aktif...dan sambei becakap loghat jerman..campoq arab.....so, hasiLdia...ibu tak paham apa...huhuhuhuhu.....kecohh pot pet..pot pet...abes minyak gamat dia buat eksperiman ataih muka saya...adoi anak betuah weh..sabaq jaa.....tp kan...pas dia baik demam ritu..la makin comeLL>......makin KELETAH......senyuman dia..fhewwwwww bisa RAWAT hati yang LARA nieh...... apakah kamu memahamii apa yang berselirat dalam hati ibu ni nak??? sofia..sofia.....

kaa ada blogger yang free..meh saya antaq dia p kat ampa..cukop buLan bayqlaa UPAH....tapi tahan kaa doLat nak mengasuh dia nieh..nampak jaa KEDINg..tapi..dia kuat membuLi..suh jalan sana..jalan sini..ha punggah.....=D jenuh betis jadik bak batang pinang nanti...hahahahahhahahaha


tengOk aKsi  sofia..hahahahah..
dia tiru ibu dia yang gemOOk nieh...eiiiiiiii....
tgk...tgk...dia bikin daguk dia kekOnon belapis....muahahahaha....

Photobucket
 Zahra Sofia Wif Anida....
dialah MADU ..dialah RACUn hati saya










note: perasaan duka tuh harus di benam dalam=dalam.....
hanya DIA tempat mengadu..bukan pada manusia...
yang belom pasti JUJUR untuk menyimpan rapi 
setiap keloh kesah yang di ketahuinya..... 
sesungguhnya MENGADULAH pada DIA..insya'allah pasti beroleh 
ketenangan, kehambaan dan penuh pengharapan......





14 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sangat comey...geram bonda tengok sofia nie taw..cute mute sangat...

zati embong said...

sis tgh cari pengasuh ke? jat da merasa 2 hari menjaga budak 2thun,rasa nak cabut sendi2,huhu..aduhlah O.o

munna said...

sebelum ni siapa yg jaga nida.... yg penting cari pengasuh yg terbaik sekali... takut juga la ni macam2 yg kita dengar

ieda said...

kalau akak , akak lebih suke hantar ker nursery .. dia akan ramai kawan dan boleh belajar independent .. ermm banyak kelebihan .. disana jugak kita x perlu risau kes2 x menentu nie .. carilah nursery yg didaftarkan dgn kementerian .. insyaallah ..
anak2 akak semua akak hantar nursery .. nak kemana2 mereka dah x kesah dahh .. dah boleh ditinggalkan dirumah .. banyak lah kelebihan dia .. :)

lady XOXO said...

muahaha kopi janda??? ehehee

awat tu tak sembuh lg ker kak???

kak bak kat wina la anak kak tue.. ahahha comei sgt

anyway nice pic dear

Eri-chan said...

sofia comel..
dagu berlapis? masa kecil saya gemuk hahah..

MiYOKO TACHIBANA said...

setuju ngan k.ieda...

antar nursery...

rayyan pun skang dok nursery..tp, sian gak kt die...aritu, suara die sampai da serak....maybe, dorang biar die nangis kott....sian kann..sbb kite tak tau apa yg dorang wat kt ank kecik tuu

-aNida OtHmaN- said...

KAKAK PEPEL ~ hahahahahhaha bonda..sofia comeL???amani lagik comeL laa bondaa

-aNida OtHmaN- said...

ZATI ~ HA TUHLAA ni blom lagik sofia....ha jenuh......penin di bueknyaaa

-aNida OtHmaN- said...

sis MUNNA~ sebelOm nie MAMA nida jaga...so skrg nie mama bz amik budak sek...xsempat nak tgk dia.... hermmmmm feninlaa kakak

-aNida OtHmaN- said...

kakak ieDa~ itulaah nida dapat info dr member tentang neseri USM di bertam putra....ermmmm mcm nak try ja...tp satg tuhlaa...mama lak mcm tak berapa nak LEPAS..makLomlaa sofia membesaq dalam tangan dia....

-aNida OtHmaN- said...

wina ~ pic nice???seBab sofia buat-buat daguk belapih kan..hahahahha

koPi JANDA..sedap woOOO..hahahahhaha

-aNida OtHmaN- said...

ERI-chan ~ hahahahahahha....takpalaa dL GEMOOOK..ni mak sofia apa kesss laa GEMOOK dL kurus kedin..hahhahahaa

Dee said...

utk ubat batuk tu cuba minum madu sudu kecil dan perah jus limau skali..mkn gitu je..jgn tambah air..insyaallah..boleh baik..amal selalu tau..

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design