Wednesday, March 2, 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

Memula tuh macam malooo jaa nak join ..maklomlaa kan sapa tak kenai abgBen....nama abg ben kan GLAMER kat rata-rata blogger.....tapi bila belek-belek n3 tuh..eh..eh rasa mcm terpanggil la nak join.... tajok fhewwww "AKU MMG GILA TRAFIK!!! SO WHAT?? tapi kena menceritakan tentang kematian yg bolew menginsafkan ........hati teruja nak join..nak share kenangan abadi di saat ALLAH menjemput BONDA tersayang ke negeri ABADI...di saat tak di sangka tak menduga..............ALFATIHAH....


Photobucket 
 yang mana beminat blew terjah sini....let's Go bebeh

pabila sudah tiada, rindunya terlalu sarat.............
Ermmmm dah sebulan mak pie..tinggai kami sume....ALFATIHAH......makin lama makin jauh mak pegi.....ni wakil dr hati keciL saya......MAK SESUNGGUHNYAA saya MENANTU mak amat merindui mak...rindu sangat-sangat..rindu yang tak belah bahagi....rindu yang tak betepi...tapi siapa saya nak halang MAK untuk pergi bertemu pada PENCIPTA yang hakiki...... 

apa yang terjadi pada 03.02.2011 segar dalam fikiran nie..... bila mana anak mak yang ke 6 call kami ...cakap balik umah mak sat..mai tgk mak nie..mak tak sedaq ni..tah-tah mak takdak dah apa........sentapppppp....terus tak cakap banyak...memasin capai baju...begegas balik umah mak....mak..tunggu kami sat....apa-apapun tunggu sat mak..kami nak pelOOk mak..nak ajaq mak mengucap......tapi................siapa kami nak halang sumenya....tak sempat jugak untuk kalI terakhir nak ajaq mak mengucap...kalimah shahadaH....mak pegi dengan pantas sekali....tingai kami semuaaaaaaaaaaaaa...tinggai suami terchinta..tingai anak menantu tinggai cucu-cucu yang 21 org nie........anak mak nieh jangan cakaplaa bawak kereta tak hingat apa dah....fokus mak jaa.....elOK sampai depan rumah..rumah mak cerah dengan lampuuu...... ramai jiran keliling ada kat situ.....anak jantan mak ni dah menangis sedu sedan dalam kereta.....keloo lidah masin-masin....hati kuat bedoa moga mak takda apa-apa...tapi seeLoknya langkah kami masuk ke pintu rumah mak......mata mak pejam rapatttttttttt...dagu mak dh di ikat.......jiran mak kata kat kami..."hampa tak dan  nak jmpak mak, mak p dah" ya ALLAHHHHHHHHHHHHHHH hebatnyaa ujian yang kau beri untuk kami semua..... ya ALLAH.......pergi nya insan yang takdak tolak banding...takda peganti..mana nak cari SENYUMAN,LIRIKAN MATA malah GELAK TAWA beserta masak-makan macam mak.......mana????mana????.....takda dah...... 
ilang suda malo..ilang suda gaya ...yang pasti di mana saja ayaq mata behamburan...memek muka lansung tak nampak keceriaaan...yang berteman linangan ayaq mata...serta sedu sedan yang penuh SYAHDU...........................waktu makin mencemburui..waktu makin pantas berpusin....waktu jugak mengkhabarkan mak semakin dekat untuk di bawa ke pusara sepi.......ke perkampungan abadi...... hati semakin carik...semakin luluh.....di saat kami anak beranak jiruskan mak mandi buat kali tekahir......pakaikan mak baju chantik....solek kan mak dengan bedak sejok.....mak tenang kelihatan.....seolah-olah sedang nyenak di buai mimpi.......saya sempat taboqkan cendana buat mak..kiriman terakhir buat mak...... ya ALLAH segaknyaa MAK.......beseri-seri wajah.... mcm tak sabaq nak jmpak si PENCIPTA...... 
mak disaat mak dikafankan, diluar sana  ramai kenalan,sahabat-handai,rakan taulan, sedara mara yang membanjiri rumah agam mak nie mai bagi penghormatan terkahir...... lebih daripada 44 org mendoakan mak semoga tenang di sana dan di tempatakan di kalangan para soLihin.... mak, 06.06 untuk setiap tahun..dh takda sambutan hari ulangtahun mak....dah takdak kek sepesel atau suprised majlis buat mak....... hanya yang mampu...bertahlil untuk mak....
mak...ketahuilaa sesungguhnyaa saya rindu MAK...rindu SANGAT-SANGAT.....pabila sebut kerinduan..ayaq mata takleh bendung..even depan org ramai pun...hati nie mudah jaaa tersentuh..ayaq mata ni mudah jaa nak mengalir.........
pabila sudah tiada.....rindu semakin sarat....
tapi rindu tuh takdapat nak gambarkan kepada mak..sebab mak dh pegi jauh..yang mampu teruskan memendam...bila rindu ku titip doa buat mu BONDA.......betoi apa org tua-tua cakap...SEMENTARA DOK ada.HARGAI...HARGAI....HARGAI.....walaupun seburuk mana insan yang begelar ibu, mak, bonda,mama, ummi, mummy,amma .........bila sok dh takda lelap mata rapat...begulin menangih pun mahaplaaaaaaa jangan mimipi nak dengaq lagi leteran insan yang terlalu agung di hati ...

OWH MAK.....DI MANA KAN KU CARI GANTI..................................!!!!!! 
 
sambei buat n3 ni sambei dengaq lagu nie....memang touchinglaa.....

17 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

POSH76 said...

memang takde ganti...yang penting doa bnyk2 insyallah....sementara yang masih ada...kita gembirakanla hari mereka...amin

InaAchik said...

sabar yer nok...
sedekahkan al-fatihah dan yasin byk2 kat arwah yer...
yer, yg pergi takkan berganti...
tapi yg hidup, kehidupan harus diteruskan...

ANDAI ESOK BUKAN SEMALAM...
PASTI HARI INI SATU KETENTUAN...
NAMUN YANG PASTI... ENGKAU TETAP DI HATI...

Wahidah said...

wah sana sini GA la..wai pun ade GA..come join my GA..:)

Kyra said...

AL FATIHAH TUK MAK KAK NIDA YER..WALAUPON MAK MENTUA..KASIH SYANG DIA MACAM IBU SENDIRI KAN.

apisv2 said...

alFatihah..
slm kunjungan..

aku memang gila traffik

faradeeba said...

sedekahkan bnyk2 alfatihah untuk arwah ye dan be strong! :)

eLLy said...

Al fatihah..
& good luck!

ieda said...

sedekah kan banyak2 kepada arwah mak ya dikk .. insyaallah semoga dia tenang disana ..

gud luck dear :)

zati embong said...

genang air mata jat..

Al Fatihah utk arwah..

mas.saari said...

singgah sini utk baca cerita awk..
jom follow2 ok..

al-fatihah utk arwah mak awk~

Lady of Leisure said...

sedih nya baca... alfatihah.. :(

yanty said...

Al-Fatihah...
semoga roh mak akak d tempat bersama org yg briman...
thanks 4 drop by at my homie....
kite da follow..yee...

p/s meremang bulu bace akak nye entri ni...sedih...

munna said...

mmg takkan dapat cari pengganti ...

Al-Fatihah buat arwah mak mertua ... banyakkan lah sedekahkan arwah Al-Fatihah ye... kak limah

Wahidah said...

sya confuse sat...try carik entry pesal my 1st getaway...ke awk tk join eik..hehehe...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

alfatihah kak limah..
dtg baru nak gelak2 kt sini tiba2 ada entry sedih plak..

selit skit..husinnn..husinnn.. =)
chill~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhu kehilangan yang tidak mungkin dapat penganti kan...

mrsharis said...

salam ziarah..

ari tu sy nangis teresak-esak dengar lagu Mawar Putih Untuk Mama..even mak ada lagi tapi rasa sedih sbb jauh terpisah oleh Laut china selatan

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design