Tuesday, March 15, 2011

BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN:: PENANG

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN: : PENANG




BANNER BEN ASHAARI[4]


Sila ceritakan latar belakang anda ..

Saya PuanNida , dah kawen punya suami dan ada sorang anak perempuan  yang baru berusia setahun enam bulan, memang asal dr pULau pinang cuma kamPung tak belah tanjOng jaa..kampong dok area daerah tanah besaq SPU.. saya anak sulung dr tiga beradik....tuh garang like harimau..hahahahahah.
studi sampai sPm jaa..memang peow penang kot...dr kecik sampai ke laa masih dok dalam penang, xdak change nak merantau ka hapa.......tapi bukan anak mami nuh..kalO anak mami saheh idung tepacak dh..ni idOng kemek saja..hahahahaahaaa


Profesion anda sekarang ?

Memandangkan SPM jaa kan,so kerja pun sebagai kerani di Firma KonTraktor........insya'allah, mana tau kot masa kedepan ada change kan leh terjoin ngan konTraktor..leh bukak konTraktor ternakan.....hahahhaahha


Blog favourite anda .. kenapa ?
  1. Bloq Mama Esyraf......sebab bloq dia BERSIH, kemas, dan sedap mata memandang...lepak lama-lama kat blog dia pn xjemu..sebaba da anak bujang dia yg encem....haishhh ....admire sangat.
  2. Bloq neenaanUar  yang ni pun pebret saya........penulisan dan penerangan  dia amat JELAS dan beserta pic=pic yang besaq-besaq tanpa kedekut sedekitpun...sering buat saya nak selalu singgah blog dia..... 


Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

setakat ni takdak LAgik. laa hat Bloq saya mencik sampai tak suka masuk kan......sume oK. ok jaa..sume best, semua sempoi..penulisan memasin terbaik......



Impian anda terhadap blog anda ..

nak harap pames samapi mcM abang ben x bedaya laa kot...cukuplaa sekadar, yang mana terlintas di sini menyukai dan menyenangi hasil penulisan yg blur-blur nie.....bloq picisan nie hanya sekadar tempat nak share ngan suka duka besama kawan-kawan blOgging...just public diaries........bukan nak megah nak riak nak tunjuk itu ini..oh no...no......hahahahhahaha
mana nak p tau, sok-sok kalO dah takda....BLOQ picisan ni sebagai kenang-kenangan.......


sekian, jOOoooom blogger -blogger ..pakat Join memperkenaLkan NEGERI KELAHIRAN....ahakzzz...=)

33 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

:: noremy bte rahmat :: said...

BW & folo..

mehla jenguk belog ai..

salam kenal!(^_^)

-oP_ida- said...

owh terima kasih..

salam kenaL, salam bertemu....

ok i foLow later hehehehe

MiYOKO SuKi said...

kite satu kampung gak..hehe...

salam kenal.. :)

-oP_ida- said...

MiyOko~ SekamPung nuh...KAMpuNg miYoko belah mana???

SENDAI kaa...

hahahahahahahahaha

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

Dee said...

wah..nti ramailah new friends..hehehe..

NeenaAnuar said...

huhuu.. TQ veryy muchh darling coz awak setia masuk blog I'm Yourss!! luv you alwayss!! muahhh.. muaahss!!

zati embong said...

alahai kerja kntraktor?kita dlm bidang yg sama la kak limah.hihi.construction.

eh,still pakai nama kak limah kan.

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

As'Salam ,

Serangan datang dari Segmen BA

Follower yg ke -236

cheq pown org Penang..

mai la singgah sat blog cheq na..
http://themptyanty.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

eLLy said...

Menarik.. boleh di pertimbangkan untuk join ;P

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...

Eri-chan said...

keep the "loghat". its your identity. i like. hehe
gua lahir pahang tapi taktau cakap pahang.ampun!

nadiemsharmz said...

salam..jln2 dari segmen incik BA n folo jugak...

jom jengok cni lak ;;;;

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

@-oP_ida- wasalam Ida
a'a org Utara gak.. hikhik

yeah kita de geng dah leh buat club blogger Penang ka reunion ke

sesame sis Nice To Know U Here Too

Marsha~ said...

mcm menarik je.. mcm nak buat jugak tapiiiiii.. bilanye tu?? heheh

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

@-oP_ida-Kak Ida , Yanty kj kat Putrajaya. Bulan April? Hurm will drop note kat blog sis nnt if yanty lik Penang. Wa lama xmkn nasi kandaQ last pi Hameediah

sis Marsha : tapiii pa??

PutRee SeJiNjaNg said...

nak join gak lah pasni..hehhehe

mekchu said...

ya setuju... suka jugak masuk kedua-dua blog tersebut..

✿ etiey erywan ✿ said...

hmmm.. ida jangan dikata bersih. time tak kucar kacir. kalau tak hancur lebur juga blog tu.

btw tq sangat menyokong niat blogger kecik cam kita nih. sesamalah menyokong sesama sendiri. kita tak sokong sape lagi kan. hi hi

POSH76 said...

blog ni pun bess jugakk....keep blogging..

Dda Ly said...

salam kenal..:)

meh ke rumah..
~like mother like son~
keep in touch ye..♥♥♥

:: noremy bte rahmat :: said...

nak pasembur satu!

hehehhehehehe

Diari-Selebriti-Mama said...

slmt bknalan.
singgah dari segmen BA
n terus follow kamu nida ^^

itulah yang orang selalu kata kan?asal penang mali saja anak mami..
agak anak mami saja kot yang dok penang no..:)

jemput ziarah

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/kapal-terbang-vs-kereta-mana-satu-oihh.html

-oP_ida- said...

maRsha~ adoi kakak....abg ben katop dah segmen nie..nnti jOin g keh segmen hat len keh.....

-oP_ida- said...

Puteri sejInjang~ harus pasni Join keh....wajibuLghunnaH..ehehehe

Mekchu~ bestkan kedua-dua blog itu...

etiey~yeaa sama-sama bersokOng...eheheheh

-oP_ida- said...
This comment has been removed by the author.
-oP_ida- said...

PoSh76~thanks dear..suPport me...muahh

DdaLy~ok saya p satg....bancuh kopi O ngan cucuk kodok naa

noremy~nak pasemBoq pesen mana?? goyang kepala kah,hat lili ken sampai ke peha..hahahahhaa

-oP_ida- said...

PoSh76~thanks dear..suPport me...muahh

DdaLy~ok saya p satg....bancuh kopi O ngan cucuk kodok naa

noremy~nak pasemBoq pesen mana?? goyang kepala kah,hat lili ken sampai ke peha..hahahahhaa

-oP_ida- said...

Diari Selebriti Mama~ tuh pasal asai sebut penang ANAK MAMI, ASAI ANAK MAMI penang mari...hadoIlaaa...

ni nak haabq anak melayu pn belambaK laa kat sini...hahahahahahha

i Pun dh Folow u....siap dh listed dalam my Blog lagik..eheheheh

-oP_ida- said...

Diari Selebriti Mama~ tuh pasal asai sebut penang ANAK MAMI, ASAI ANAK MAMI penang mari...hadoIlaaa...

ni nak haabq anak melayu pn belambaK laa kat sini...hahahahahahha

i Pun dh Folow u....siap dh listed dalam my Blog lagik..eheheheh

Kaseh said...

kita folo kamuu yaa.. dari aritu nak singgah tak singgah2.. maceh rajin singgah blog kita..

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe said...

selamat berkenalan....saya blogger kl...
:)

jom jadi member nak???

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design