Monday, March 7, 2011

FRUYOO

yuhuuuuuu...SELAMAT PETANG semuaaa..... SALAM ALAIk......monday Blues erk??? kakLimah takdan nak mondays blues.......makLomlaa tender besusun nak kena siap..tangan dua..sume nak siap..tp tuhlaa kan pelik..dalam kesiBukan kakLimah dan lagik publish n3 ...hahahahahah gilooo blogging betoilaaa...
kalO ampa nak tau...time rancak dok menaip nie....ada SUPER DIPPER penYeLia otai depan meja kakLimah....kakLimah cooL saja...teruskan beraktiviti.....hahahahah...abaikan sat tender.satg saMvung keh... blogging sat bagi refresh urat sarap kepala otak hat jem pada hari senayan nieh....muahahahahahaah

ermmmmmmmmmmmmm...... las wekend br nie.... en>somi ikhlaih hati nak bawak jenjalan masuk tanJong....! p betiga tak best kan...tak riuh rendah...so sms..sms......
seperti biasa...rojer geng tegar utaQa...ajak lepaking sama-sama di tanjOng...sambei hirup udara laut..eiceh..tp tuhlaa SAPA kita nak sume kena perfect kan...kakLimah merancang...ALLAH aturkan segala... at las dapat jmpak sorang jaaa...blooger yang len memasin ada agenda tesendiri...kuciwa......bedaL jugak enjoy walaupun tak ckop koromm....hermmmmmm
rojer-rojer mama irfan..mama irfan habaq..diapn tak da plan apa-apa on that day..yihuuuuuuuuuuuuuu..leh jmpak..best..best...kami anak beranak jaa laaa pada hari tuh..tanpa dayang-dayang yang len...............

Disebab kan memasin tak penah lagik p pekena FRUYO......bukan POYO keh....heheheheh
so......jomm kita terjah ke FrUYOO di island Plaza......glurpppppppppp best nyaa nak makan eskweemmm cedok sendiri..yeayeayea..sukaa................

Picture 259
siniLaaa makan eskweemm sedap...tapi takleh lawan BR...eeheheh


Picture 251
siLa khatam dl step sebelOm memula langkah nuh =)


Picture 249
HAHAHAHA mama irfan nebes nie..sebab nak kena layan diri...
camna ni kakLimah nak putaq eskwem nie..hahahahhahaa


Picture 250
yeaaaaaa...pandai dah.....tekan..tekan jangan tak tekan.....sume flauvor leh amik...
jenuh tekak mcm-mcm ada..hahahah



Picture 252 Picture 255
aiskwem dh pIlih..so jom piLih aksesori ataih ekwem plak..nak apa??? sume ada..sume amik...bg penuh cup..hahahahhaha


Picture 261
tarangggg....ni dia hasiL dia...hasiL tangan yang kreatip...sume amik..sume bubuh....sampai cashier...$$$ pastuh gelakkkk sec..bejemahhh sampai kuaq ayaq mata..hahhahahahaha


Picture 270 
tengok..terbukti sedap....IRFAN HAKIM nganga punya Luiah....




Picture 277
Sweet famILi....JUE, HEZRI & IRFAN



Picture 272
RocWk FamiLi..yawwwww
Mr.op, KakLimah & SoPia...





pas balik dr menikmati FRUYO nie..kami terjah padang kota plak..bejemah di sana ramai-ramai tgk keletah manuksia malam menggoooooooooo....ermmm penuh sesak...mcm-mcm ADA...=)
kami p makan sotong bakaq, sotong kanKong, kerang buLu bakaq...hahahahahahhahaa
sume sedap.....


BTW terima kasih JUE & HEZRI sebab sudi join kami melepak sama-sama...best jugak...sama-sama belajar benda baru dalam bab sedapkan tekak..ehehhehehhe...insya'ALLAH ada masa lagik kita jmpak len keh......

23 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kak limahhhh..amboi makan sedap x ajak..
huhuhu
org kata mahai..tui ka?

ce citer ce citer..

Nur Irfan Juezrie said...

erm.. nti kita p lg na.. tingat2 tutti frutti tu.. hehehe

ieda said...

sedapnyaaa dikk .. akak x pernah makan layie nie .. di ktn x der .. huhuh kalau ada petang nie jugak akak zazzz menerjah , bawak anak :))

-kak LiMaH- said...

Pinky Momma~ alamak lupaaa laa..sedap punya pasai....

MAHAI???hahahahah tuh yang GELAK BEGULIN kat cashier tuh sampai keluaq ayaq mata........

Jue~ Insya'ALLAH...INSYA'allah

SIS IEDA~ MEMANG BESTTTTTTTT....bawak bebudak p tmpat ni best....rai depa makan.....sebab kalerfuLLL.....

InaAchik said...

mahai ker murah? tlg habaq mai kak limah...

pssttt... kak limah, cam sama jer tudung merah berahi kite ni.

ratusiput said...

kak tak pernah lg masuk kedai yg mmg utk makan eskim je...BR tu pun tak pernah masuk sbb MAHAL.ehehee...satu ari nnti nk pegi jugakla...tp kena tggu cik kitol permanent di msia la.dia takde ni mmg malas nk pi memane pun...takde geng.ehehe..

Eri-chan said...

ah tingin nak pergi padang kota. nak p makan benda2 kat situ. kat situlah kali pertama mkn pasembor.

Shu Shinju said...

waaa...bestnye depa makan eskim.... rugi x dpt join..huhu...

Ms AiReEn MoHd said...

nak MAMAPUIH MAHAIIII melantak eskem kat sini...tak kosa aku nak mkn lagi da...tp mmg cedap....bek lepak mkn eskem lain..br ka..new zealand ka..ni sekadar try leh la...

Mamma said...

waaa sukanya aku dengar hang lepak sana sini ..wiiiiiii ;p

✿ etiey erywan ✿ said...

salam kenal... suka suka!!!! tuttti frutti...

eLLy said...

I miss Penang Sooo muchhhh!!!!

mummy2k said...

wat saya terliur gak nih...

mekchu said...

ohh.. cenggitu erk rupe tutti frutti tu.. kalo mekchu pon harus semua yg ada nak letak kat dlm cawan.. hahaha..

IDAZS said...

salam kenal, suka sgt2 froyo. saya tinggal lg 1 cop utk dpt 50% diskaun. :)

Ms AiReEn MoHd said...

kak limah:aku pun teringat kat entry ang basuh baju sofia mase kat blog..sumpah teringat time tu bile la aku nak mcm ni..alhamdulillah doaku termakbul...miss u too babe..

lady XOXO said...

Amboi KAK LIMAH sayang.. KAK LIMAH makan TUTTI ... KAK LIMAH lawa sehhhhh..

fruyooooo.. i loike that..

wehhhhh tutti tue mahei dowh.. menci wina.. tapi yang lawak tue.. mama wina siap kata.. lain kali tak yah la la buh yang perencah dia sbb berat tu yang mahai.. ahahhahah

aik en OP ada TANDUK....

Owhhhhhhhhh budak COFIA.. kenapa kamo ciut sangat.. nanti couple ngan anak cik wina la na.. ahahhaha.. time tu berjanggut ar COFIA tunggu.. ehehhehe

sahromnasrudin said...

saya belum cube tutti free nie..tp ramai kata mmg sedap kan

estee_8980 said...

amboii sedapnya eskrem..

saya ni baru dok blog2 ni..
orang penang gak tp stay kt KL..
kira2 sudi la kawan ngan saya na..

mai la singgah blog saya pas tu kalo sudi jadi la follower pulak no dekat sini : estee8980.blogspot.com

salam perkenailan..hehehe

akuekah said...

sedap!!!
p xajak!!!menci!!
oke..
skrg...nak bgtao...
kak limah telah di TAG utk
contest GAMBA SAYA CANTIK..
sila sggah blog ekah.. peace...(:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amoih adikku sorang nie la nie bertambah2 segak la..cun habis...

saya YANA said...

kat tempt Yana takde kot...huhu...ruginye...

PutRee SeJiNjaNg said...

wah best nye teringin nak makan..kat sini takde...:(

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design