Thursday, March 10, 2011

"La TaHzaN"

 terima kasih pada tuan punya videO iaitu saudara : saLafus soLeh 




salam semua sahabat blogger..........silent rider.......sume sihat kaa...semoga berada di bawah kesejahteraan lembayung ALLAH ta'ala...
insyaA'ALLAH.....

kamis dahkan arini ...sat jaa masa pantas belalu.......pejam celik pejam celik dh bulan mac..=D
ada apa dengan bulan mac...macam-macam ada..eheheheheehe

arini saya nak share video nie...video ni cam pames kat pesbukkk......... memang sesuai sangat untuk kita sume....manusia mana tak penah dalam kesedihan, kekecewaan kan..tp kekadang kita Lupa..... ALLAH Ta'ala setia bersama menemani pejelanan singkat kita di dunia nie..... 

video ni memang touching.... "LA TAHZAN" jangan besedey kerana ALLAH bersama MU......
yaaaaaa aLLAH sentiasa bersama kita di saat mana pn kita perlukan..suka,duka, pahit maniss..allah sentiasa bersama kita.....TP KEKADANg kita jaa ALPA...kita jaa LUPA yg pencipta kita selalu besama kita...kita lebih gemar mengadu hal masalah kita pada manusia..bebanding pada ALLAH....
jika hati yang hancur bekecai...di hadap pada allah...insya'ALLAH hati yang hancur luluh tuh kemBali idup segar bugar......seperti baru...tp jika diberi pada manusia..apa yg mampu di lakukan..
sesilap lagik hancur....lebok teroih.........
oleh yang demikian......bersangka BAIklaa dengan ALLAH...SELALulaa BERSHUKUR dengan apa yg di berikan dan selalulaa  terima qada' dan qadar dr NYA......










note: bila stresss....bila sedey...suka tgk klip video nie.....pnuh makna

ya allah, bantulah hambamu yang daif nie kejalan yang diredhai olehmu....
ya ALLAH, berilah ketenangan kepada jiwa-jiwa kami ya aLLAH..
ya ALLAH, janganlaa kau pesongkan hati kami ya ALLAH...
sesungguhnya, kami banyak melakukan SALAH dan SILAP terhadap mu YA ALLAH.... 
ya ALLAH ampunkanlah kami........sesungguhnya kami tak mampu untuk ke syurgamu dan kami takut untuk ke NERAKA mu ya ALLAH......................
 

13 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

Shu Shinju said...

dah tgk..mmg touching sgt... mudah2an kita mendapat keredhaan ALLAH...

lady XOXO said...

bETOI APER KATA SIS.. mana ada manusia tak ada sedeh, susah dan lain2.. kita manusia kan akak...semua ada masalah masing2..

Thanks for sharing VID nie..

sama2 kita hayati kan akak...

kak take care.. harap akak n keluarga sihat sejahtera dan semoga d jauhi dari aper2 masalah.. insyaallah.. amin

InaAchik said...

aku ummatNYA yg lemah...
aku ummatNYA yg ALPA...
thank u sahabat kerana ingatkan aku...

✿ etiey erywan ✿ said...

betul... allah sentiasa kita. hanya yang terbaik untuk kita dikurniakan buat kita!

Dee said...

Allah SWT sentiasa bersama kita..maha mengasihani, maha penyayang..

ratusiput said...

akk lom tgk lg video ni...nnti balik kang nk tgk arr...

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

p/s: saya ada buku 'la tahzan', cuma belum baca lg..ramai yg kata buku tu content dia best...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ALLAH sentiasa bersama kita..tetapi kenapa manusia selalunya bila dalam keadaan musibah baru teringat tentang kewujudan ALLAH...sedeykan....thanks dear sudi kongsi vidoe nie..sangat2 touching

eLLy said...

Betul tu dik ..
Bersangka BAIklaa dengan ALLAH...SELALulaa BERSHUKUR dengan apa yg di berikan dan selalulaa terima qada' dan qadar dr NYA.. Ameennn

mekchu said...

hari ni jumaat laa... hehehe..

ala, jgn la sedih2... semoga semua nya dipermudahkan..... amin...

saya YANA said...

La Tahzan.. Don't Be Sad.. Yana ada bukunya.. beli la.. boleh memotivasikan diri.. eheh..

ieda said...

semoga kita semua dilindungi oleh allah .. semoga semuanya di permudahkan dik :)

Kaseh said...

thanx share video tu.. ermm mood arinih pun tak ok..stress.. buku LA Tahzan tu dah lama ada..mmg mebantu sgt2 dikala hati tgh stress...

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design