Wednesday, March 23, 2011

MenYusu


Ya ALLAH hebatnyaa seorang ibu yang nyusukan anak keciL dia.... huhuhuhuh...besaq fadhilat ...... pasni second baby nak try BF secara ekslusif laaa.....tapi best sebenaqnyaa menyusu nie.....rasa dekat jaaa ngan anak..men dakap-dakap..masa dia nyusu tuh..baca doaa sambei hembuih kat ubun-ubun kepala dia.... 
sambei nyusu sambei belek dia....
huwaaaaaaaaaaaa dan-dan rindu ZAHRA SOFIA...kat umah nun.........
zahra sOFia yang banyak akai......suka men tunjuk-tunjuk tapi mulut katop...bak emas penoh dalam mulut..hahahahahahah




WANITA YG MEMBERI minum susu kpd anaknya dr susu badannya 
akan dpt satu pahala dari tiap-tiap titik susu yg diberikannya.

JIKA WANITA MEMBERI SUSU BADANNYA kpd anaknya yg menangis,Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

JIKA WANITA MENYUSUI anknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun),maka malaikat malaikat di langit akn khbarkan berita bahawa syurga wajib baginya..

WANITA YG TIDAK CUKUP TIDUR pada mlm hari krn menjaga anak yang sakit akn diampunkan oleh Allah akn seluruh dosanya,& bila dia hiburkan hati anaknya,
Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.





info diperolehi dari : pesbuk member  antara member....


10 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

lady XOXO said...

betapa berkatnya susu IBU..

nice info sis.. sesungguhnya.. wanita ini banyak PAHALANya kan

-oP_ida- said...

tuhlaa besaq kan FAdilat..HUHUHUHU

tgklaa BONDA RASULULLAH siap cr peganti untuk anakanda tersyg nyaa demi SUSU BADAN......

Kyra said...

YA ALLAH..
besaqnya fadilat nyusu anak ni noh...
dulu memang plan nak bagi smapai 2 tahun..
tpi takat 5 bulan ja..huhuhuhu

ratusiput said...

betul tu...hai cam nk beranak lg pasni...oppsss tp dah shutdown production.ehehe..

Deqna said...

baru lepas mengepam susu utk anak nie.. bila baca entry ni rasa terharu pulak...

semoga diberikan rezeki olehNya utk meneruskan penyusuan ini....InsyaAllah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedey...sebab amani hanya sempat merasa susu bonda dia hanya masa dalam pantang ja...sangat2 tersentuh hati bila baca bab2 menyusu ibu nie...huhuhu ntah la...maybe tuk next kot baru ada rezeki menyusu lagi..amin..amin..amin..

zamdotcom said...

masih terbayang wajah isteri ketika kali pertama menyusukan anak...

p/s: bila dh ada anak, baru tahu kenapa syurga diletakkan ditelapak kaki ibu...

zati embong said...

meremang baca fadhilat2 nih.. O.o

Ms AiReEn MoHd said...

baguih duk ada la bagi susutetek ni noo..aku nak bg gak la insya allah tuk bb yg bakal kuaq ni...takut tak byk jer la...ade tips bg susu byk ke cheqqqq????

Kaseh said...

susu ibu mmg terbaik...rajin2la bg anak susu ibu naaa... :P

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design