Tuesday, March 29, 2011

miNyak daGuk

SALAM SEMUAAA KAWAN-KAWAN BLOGGER......
SELAMAT PAGIK.....
ampa semua sehat kaaa????  dah bekpest belOOm.....arini makan apa......
kalO makan goreng-goreng tuh hati-hati erk...... huhuhuhuhh


Pepagi sampai opis cHek emel...sekali bukak inbox nampak isu minyak kitar semula....dan-dan kembang teNgkok...haiyerrrrrr.... dahsat laaa manusia laa ni, demi nak kaya raya...apaaa saja sume nak jimat....huyoooo..xmOlek gu tuh deh....hihihiihiih
thanks fida sebab bg aku emeL nie....aku baca dan-dan mcm tesandaq...sebab rasa memang eeeeeiiiiyerrr geliiii..... gamaklaaa depa buat nuh..janji untung....huhuhuhuhu


AWAS -----> JANGAN BELI MINYAK DALAM PAKET 
MERBAHAYAKAN KESIHATAN ANDA



noname
123
125



Oleh yang demikian........marilah sama-sama kita mengunakan MINYAK JENAMA Canola.....insya'ALLAH kesihatan bertambah baik....sekaLigus elakkan kegeNdutan....=)
minyak ni best pakai dia......walaupun rege dia sdikit jaa mahaL...sebab hasil dia amat berbalOi..baik untuk jantUng.......biaqlaaa mahai...bak kata pepatah ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ecehhhh


Minyak masak ni ianya dr bunga canola dan sunflower
yang penting minyak ni kurang lemak tepu..dan mengandungi lemak tepu paling sket..
so, kalO nak diet memang elOK kot pakai minyak nie....nak-nak g yg gemar makan goreng-goreng...hehhehe


natUreL BlenD
(imej credit pOkcik GooGLe)

22 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

lady XOXO said...

OWHHHH... OK OK.. SO NANTI LEH GUNA MINYAK NATUREL NIE ERK.. NICE INFO SIS

-oP_ida- said...

@lady XOXO

ha'ah wina...minyak BUNGA nie memang bagus......gunalaa saheh tak nyeSaL =)

Fieza79 said...

tkleh jadik ni kena tukarr sehh...
selama ni kerap beli minyak dlm paket je...suma jenis yg dlm paket tu konfem ke yg kitar semula..huhuu

azzey said...

saya pon baru je beli yg paket...hu3..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

manusia semakin mengegejar keuntungan sampai sanggup amik jalan mudah kan..huhuhu menakutkan...cheq beli minyak cam seri murni....3kali penapisan..hehehehhe

-oP_ida- said...

@Fieza79 akak..TUKAQ..TUKAQQQ PAKAI minyak bunga matahari nie....serius berbaloI..sebab umah cheq pakai minyak nieh.......hasil dia best

-oP_ida- said...

@Fieza79 akak..TUKAQ..TUKAQQQ PAKAI minyak bunga matahari nie....serius berbaloI..sebab umah cheq pakai minyak nieh.......hasil dia best

-oP_ida- said...

@azzey

azey sayang tukaq laa dear...campak MINYAK PLATIK ni dalam parit...tak Elok sebenaqnyaa..........huhuhuhu

-oP_ida- said...

@PuRpLeLiCiOUs LoVe

pas abeh minyak seri murni...pakai minyak bunga lak erk........
tuh pasaL kan..demi NAK KAYA..sanggup campur sume minyak..hangin betOilaaaaaa bila dt tau

InaAchik said...

thank u for info beb...
tp syg terlambat 2 hari sebab baru jer borong stok brg dapur. beli plak SERI MURNI yg besarrrrrr punyer...

-oP_ida- said...

@InaAchik
welkOme beb...takpa pasni abess..beli minyak nie...saheh masakan ang btambaH superb lagik pasnieh

-oP_ida- said...

@InaAchik
welkOme beb...takpa pasni abess..beli minyak nie...saheh masakan ang btambaH superb lagik pasnieh

eLLy said...

cheq pakai minyak cap buruh .. mudah mudahan selamat ;p

munna said...

macam2 cara orang nak cari untung sekarang ni....yg jadi mangsa kita juga

mekchu said...

opsss... gendut2 jgn sebut.. sensitip.. hahahaha..

Dee said...

benda ni dah lama yg sebenarnya..time2 myk mahal ni lagilah depa amik kesempatan..huhu..

ieda said...

sibbb baik akak memang dah lama guna minyak sunflower tuu ... alhamdulillah memang elok utk yg nak diet dan jaga kesihatan :)

adehhh teruk lah mereka nie .. meremang bulu akak nie huhuhu

ratusiput said...

mmg jrg bli myk peket.kecuali terdesak emergency.aritu se cik kitol balik mmg ade bli myk canola ni.tp pas dia balik akak tak bli pun.mahai kan.ehehe...dok pakai buruh je pastu.tgkla nnti kalau abis myk pasni tuko balikla...

JHaZKiTaRo said...

haaiihh.. mcm2 betul.. anyway, salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wahh..gitu rupanyaa!!
xtao pun!!
ketinggalan tol...
pasni kena alert skittt..
nasib umah ni guna minyak cap buruh..
btw, thanks for da info ya dear!!

salam singgah dari mummy weiyda!!♥
keep it up blogging ya dear!!♥
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

POSH76 said...

minyak canola ni bagus macam olie oil...

Marsha~ said...

tu sbb jgn beli minyak dlm paket tu.... ish.. minyak daguk?? teringat citer khurafat.. hahaha

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design