Friday, July 15, 2011

Hanya kenaNgan

salam alaik semua......salam HARI JUMAAT...PenghuLu segala HARi.....
wah harini hati sangatlah kembang mekar.....mana daknya...sejuk ja...HUJAN rahmat.... 
awai pagi di simbahi hujan yg lebat sekali...... sukak kami anak beranak....yahooooooo
kalo dak panas melegak otak..huhuhuhu.....

Hampa sume apa habaQ??? aku alhamdulillah mcm nielaaa..pas ari-ari amik aNmum MAterna.....
badan ni taklah layu mcm sayoq sawi hat kena matahari tuh..ekekekekke.....alhamdulillah kuat sikit....
baby pn koi membesaq bak juara.....termasuklah ibu nya....hehehehhehehe....
makan pn mcm ok skit...selera ada sikit....drp sblm nie...lembiks sangat-sangat..huhuhuhuhuh
mayb kena angin pahang kot sama....angin Pokok kayu kayan.....
balik refresh kepala otakkat kampung halaman mama...wowww sangatlah syokkkk...
xperlu PENGHAWA DINGIN, xpelu kipaih hangin pusin sampai nak tecabut siling...
udara dia sangat freshhh....sangat coooL....dan sangat-sangat sejoOK..... 
dan dapat menikmati hidangan istimewa dr nenda tersayang yg sumenya bertemakan CILI API...
fheeww tebekaq anak tekak...tp memang best.....sangat menyelerakan..bila kono lauk podaih brlaa tak lembik kan....hihihihihihihih 
cuma snagat sedey ......kami laki bini lupa nak bawak balik charger kamera...
so, non hado pic gedikz santai di kampung halaman..
cuma sekadar teselit kuat di benak memori nie jaa ...
hisssssssssshhhhhhhh.....

kalO dak leh amik pica orang asli peoww ni kat lereng cameron highland...siap becawat tuh tak tahan..hahahahahahha....memang sangat jakonn bila nampak mereka-mereka yg unik tuh...hiihihih
time kat cameron mahaplaa takleh nak beranagan nak jd dora elena mahupun seth tan...sebab penin....
meloya sakan..dek penangan jalan kona-kona...tapi  sofia rileks jaa......good gurlz anak ibu nie..
ngan mulut becok dia.sib bek tak berapa teror berbecok lg........kalo dak jenuh menjawab..
ha laa, dia pn tgk  gak org asli bepakaian seksiz tuh..sib bek dia tak tanya sokalan bebukan kalo dak...
jenuh suh dia pejam mata......
Zahra' sofia budak bijak...sangat bedikari..tak mcm MAK dia..
yg sangat manjas kedek..kot??hihihihihi...
dia balik kampungg...palin kuat..org mandi ayaq telaga dia pn mandi jugak...
alhamduLillah takdak selsema atau demam ka hapa....shukur sangat... 
ya laa PENANG nya cuaca ngan PAHANG nya cuaca mn sama kan... 
sini panaih..sana sejook....pokok kelilin.......

pejam celik-pejam celik...seminggu dh kenangan di pahang berlalu......sangat lah tak sukak... dok hitung bulan cepatlaa masa belalu...sebab tak lama lagi mak-mak menakan dr SANA nak mai sini.... bekampong di sini..nak siapkan Gheja kawen....anak bujang teruna mama...... 
moga ALLAH permudahkan urusan kami nnti insya'allah.....  



note:hati betambah girang sebab nak cash out tabung NUFF.......leh pesan bet tangan ngan
titin aka mIyOKO SUkiyg dok nun jauh di sana..
TIN, nida nak beg tangan coach sEbijik....kikikikiki...^_____________^




Tuesday, July 5, 2011

Kawen_kawEn

jOm kawen..kawen nak???????????
uwekkkkkkkk......haahahahhahaha...dh nak beranak dua dah wehh..MEN KAWEN-KAWEN apa nya g..ekekekekke..dak aih, sebenaqnyaa nak share kat sini..minggu lepaih..dua hari turut-turut dok p makan nasik minyakkk...eheheheh...tp sygnya saya tak makan pn.....mcm biasa pandang dan berlalu saja...cuma amik kesempatan begedik sakan begambar..eheehhehe....

sabtu lepas p majlis kawen ANIS & SYED....sangat COMEL, SANGAT cute pengantin niehhhhhhhh...
dan sangat frendly..walhal br jmpak sekali jaa.....tuh pun si chantik manis ZETTY PEKEnalkan.kalo dak tak kenai jugak saya ngan budak MANIS, AYU nie......anis, kaknida admireeeeee sangat ngan LESUNG PIPI kamu tuh haih...ehehehehhehe BTW, SELAMAT PENGANTIN BARU ANIS & SYED......sama chantik sama padan..bak Pinang di belah DUA.......


Photobucket
~ Kami amik KesemPatan BegamBar aBadi Besama MEmPeLai~


Photobucket
~ Sweeet sangat pic NI, mcm PENGANTIN itu~


Photobucket
Anis & sYEd...dirai 


Photobucket
~Cik Vs Puan~ 
COMEiii kan Depa NIEh...
sila abaikan muka si tudung pink....muka melebaq bak juara.....^_^


Photobucket 
Suka BAJU ANis.....sangat chantikkk dan sweet sekaLi....
memang kena laa ngan si pemakai....


Photobucket
~ Depa dua ni saya kata cam kembaq...sebab cam ada iras~
Afzan & Anis.
pstt anis...kaknida sukak MATA kamuuuuuuuu sangat seksizzz woooo


Photobucket
Shud & aniS...
Alalalalalallaa...time ni anis senyummm,....terus nampak jelas LESUNG PIPI hat tenggelam dalam tuh.
 Lesung pipi ni mahai nie..pinjam blew???


Hari SeLaSa

SALAM SEMUA....apa habaq??? saya alhamdulillah...walupun takleh nak mencekik selalu..
wak masa laa selera makan sangatlaaa tebenam kedalam dasar sana ..huhuhuhuh
xpalah adat resam petnen camnieeelah kan..sabaq laa satnuh.....^__^

ok awai pagi ni takmo beletiaq panjang....saja publish n3.sekurg-kurgnyaa opida.beloqspot tak sepi kan.ehehhe..
ok la nie nak share apa yg saya sedang rasa dalam opis nie......hampa jangan takott atau andai mcm-mcm..even tuan yg dok dalam ni dh rasa mcm ada yg tak kena...huhuhuh...=(

la ni taudah......kena minum susu jaa....sebab hatlen takleh telan kan....semalam sampai tereyak depan rezeki..dek penangan tekak takleh terima sebrg makanan....sian baba n sofia..makan sik lemak jaaa...ibu tak bedaya nak masak...dh tuh plak depa dok rancak makan.....ibu hentam melalak....huhuhuhuh halaa, tgk depa makan sangat beselera tp saya...............huhuhuh masuk jaa nak uweek balik..ayoyoyoyooy...=(
oklaa la ni tau dah kena minum susu.....so susu pn susulah..janji kuat dan betenaga......

awai pagi dah semangat nak mai opis......pekena susu segelaih.....fuh lega...^__^ tp yg pelik tuh eloK sampai opis..badan MENGIGILLLL..mcm sejuk dok dalam icebox...aitt paseipa???? walhal bekpest dah, sume dah...ni apa lak tak kena kan ???? ok find,,,rileks lagi makin terasa...stat dr kaki..koi sejuk.....
ini kalO kaki stat sejuk takdak menda len laa......menatang ni dok ada laa nie..huhuh leh rasa woooooo =(
sori kawan-kawan bukan nak menakutkan apa.....tp saya penah lalui dan rasai sume ni..time studi kena histeria....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sanagtlaa hazab!!!!! tak mau kalau bolew berulang lagik...cukuplaaa penaglaman tuh... xbedaya saya nak lalui lagik tatkala ngan mcm ni..dok sensorang..fhewww mahu diaa.... satg !!!!
YA ALLAH jauhlaa segalanyaaa..... "aku tak kacau hang, hang jangan dok kacau aku" huhuhu....
pastuh terus calll supervisor sorang ni..dia mcm pandai skit laa bab hembuih-hembuih nie........encik..encik..saya dok sejuk kaki pastu ketaq nie...rasa tak sedap ati...huhuhu..pasepa tatau???? elok tak phone sat..dia call balik..dia suh saya amik ayaq segelas then letak ataih meja..dia baca doa true phone...elok siap sume dia suh cerok ayaq depan pintu opis..saya ikut jaaa....sebab memang rasa lainnnnnnnnnnnnnnnnnn...........pastu apa g saya sekarang sedang bukak surah "LEMBU BETINA" sekuat-kuat....... lantaklaa kalo jiran sekeliling kata satg....HAT TUH OPIZ kaa...
TEMPAT TAHFIZ QURA'AN......ekekekkeke.....mana daknya...kalo keraih kejong satg sapa nak mai toLOng....huwaaaaaaaaaaaa =( ya ALLAH moga segalanya dijauhkan...jangan apa-apa saya.....=(


Dikesempatan ni nak UCAPKAN TAKZIAH pada KELUARGA HAMZI kerana kehilangan ayah terchinta...yang selamat disemadikan AHAD br ni di PAJAK SONG..... sadis dengaq penghkabaran nie...ayah dia terliibat dalam kemalangan di HIGHWAY MARAN lepas hantaq adik dia p belajaq kat sana..huhuhuhuh.... apa yang pasti JANJI ALLAH..sampai masa ketika tak bedaya kita nak
halangnya=( 

Friday, July 1, 2011

geram..aku geram....gerammm..geram...HAHAHAHHA

Salam Jumaat...moga kalian sume berada dalam keadaan baik-baik aja...eheheeh..saya alhamduLillah..masih dok penin lalat....uwek..uwek.....huhuh kali ni preggy saya jadi seorang yg sangat pemalaih like lipaih........hahahhaahhah
hampa sume arini rehat makan mana??kan arini rehat panjang...eheheheheh
pastu plak hampa dh pakat ganti Posa ka????saya masih bebaki ni..ada lg 4hari...huhuhu....mintak-mintak minggu depan kuat nak ganti posa ni..kalO takganti satg jenuh nak bayaq fiddiah.....huhuhuhuhuu

Dalam dok stresss leh lg renyeh-renyeh mcm kerang bulus...hebatkan.......bila mai mengandoNg mesti dugaan kat opisss ni beganda-ganda....hat mengada ada, hat chempera pn ada..hat manja kedek pn ada..sume ada...saya gaklaaa yg kena bedepan sume..huhuhuu...tuan besaq  pn nak naik amarah jaa.....owh saya andaikan mungkin diaaaa stree ngan hal dia..so abaikan sajaaa...lagi layan leh lari keluaq opis tak pakai kasut..HEHEHHEHEHEH...^_^

Yg geram sngt ngan penyelia hat sekoq ni...wak gheja sume tatau apa....haiyooooo.... sengeh jaa laa takmo masam-masam satg efek org dalam kan. =) kemarin memang rasa mcm nak p jijak dia jaa...geram satuuu badan...dok nampak dia haluih jaa...huyoooooooooooo....kalO jijak semalam memang kalah men reslIng laa..ha laaa mana tak vengang.....gheja dia, saya setel, dokumen dia saya setel..abeh dokUmen saya sapa nak setel??? dia???haremmmmmm mai menOngkoi lagi ada la..cehhhh..dasar makan gaji berbayaaq....apa dia mau sume boss bg...nak lappy bos bg, nak hp free bos bagi.nak gheta bos bg, nak rumah bos bg..nak minyak bos bg..APA LAGIII yg HANG mauuuu SUPERViser MUliaaaa weh...awat dok wak gheja mcm gheja br semalammmmmmmmmmmmmm........

hahahahah hari jumaat, org hari tenang...mai tang saya...hari kelam kabut..kekekekekek......saja stori nie..sekurag-kurang hat dok pendam ni....tekeluaq skit..nak catit dalam diari..owh saya x larat nak berpena..eheheheh........

Pejam celik pejam celik saya mengandoNg dh hampir seplO minggu....kat nak tiga bulan dah.......huhuhu..alangkah best nya kaLo mama ada..leh p habaq kat mama, mama liza teringin nak makan nie laa..mesti mama buatkan, mama masakan kan...tp laa nak habaq sapa...kalO teringin tuh..pandai-pandailaa carik..kalo rasa benda hat teringin tuh takdak....diam jaaa..kalO teserempak jumpa ada..amik skit rasa...tp tak selawan MAMA Buat.....! mama buat lagii sedappppppppp....owh sangatlah rindu masakan ayaq tangan mama.....rindu yang teramat laa sangat-sangat ngan mama........ rindu suara dia ekpesili......tp.....pendam jaa....takmau sedey=sedey..satg kalO saya sedey..saya tau bapak pn akan sedey.... dan baby dalam perut ni pn sok keluaq nangissss mcm saya jugak....huhuhuhu.... untuk lepaskan rindu kat mama, ari-ari mesti lalu depan kubur mama seblm p gheja....... alhamduLillah nampak NISAN mama chantik sangat.... siap berbunga kemboja kembang mekar......MAMA, liza doakan mama sejahtera di sana.......mama makin jauh tinggaikan liza...tp liza makin hampir untuk ke sana.................. pas mama p nie....makin ari makin sepi......... bila duduk kat halaman luaq umah tuh tenampak-nampak kelibat mama tgh sibuk sapu sampah......sambei beletiaq kat saya yg sdikit penyegan nie...huhuhuhu....tp tuh sume kenangan belaka......hanya tinggal bapak,suami dan anak,sedara mara, sahabat handai yg tercinta di sisi.......

kadang-kadang saya tewas dengan perasaaan sendiri sebab mungkin, saya rindu mama sangat-sangat sebab MAMA kawan dan teman palinggg rapat dengan saya.....sume halll mama tau..sebab tuhlaa bila mama p..idup saya tak keruan.....even dh kawen, tp ngan MAMA stilll rapatttt.... antara kami takdak rahsia........T__T  
ALLAH amik MAMA dl...teselit BERIBU hikmah....takpalaa MAMA, liza REDHOOO mama p....liza tau mama dh penat nak bedepan kerenah manusia di dunia nie...........


 Photobucket 
ALFATIHAH BUAT MAMA ZAINAB EMBOK....
sejuk sejahteralah MAMA di sana......... 


hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design