Wednesday, February 29, 2012

Beday paRty

dah lewat waktu....ibu masih tak pejam mata....serius malam ni mata ni sangattttt kuat bejaga tatau napa...anak-anak abeh dh lenaa dibuai mimpi...tp ibu, masih dok kedip-kedippp bijik mata....tanda-tanda ngantok lansung takda...huhuhhuu   xpalaa layan p laa skali skala......walaupun sebenaqnyaa tak elOK untuk kesihatan......**walhal stresss sebenaqnyaa**

last week my mak menakan hat sora mcm tarzannn tuh selebrate beday cucu perempuan sulung diaa....wahh meriahhh gituu.mcm-mcm ada.saya hanya perati dr jauh, sebab diarahkan dok dlm umah sengap-sengap..depa takot satg saya capai mangkung cedok LAKSA,LONTONG,BIHUN INDIA, BIHUN BANGLA...POPIA,kariPuf, ayaq tiga rasa..eh pendek kata mcm-mcm adalaaa..hahahahahahahahhahahahahah
beday parti di sambut dengan meriah skali, tumpanglaa sekaki anak dara comei saya tuh,sukaaa lah diaa...xpa nnti beday SOFIA taun ni, ibu buat keh..kita tempah kek ngan ACU....... suh acu buat kek kat sofia limited edition keh.....kita gantong belLoon serata tempat kasih SOFIA happy....dl masa umooq setahun celebrate sofia xbapa pandai lg...dok tekebil-kebill jaa time tuh....huhuhuhu



Photobucket
kek beday dua tingkat taun nie.....maklomlaa umoq dh betambah tingkat kek pn kena tambah jugak..



Photobucket
kek ni wajib ada untuk setiap majlis di rumah agam nenda....kalo dak xbeseri majlis..
nampak jaa kek ni itam, tp blom rasa blom tauu kesedapannya.sekali rasa terus jatoh chintass



 Photobucket
Budak perempuan comei yg di rai untuk majlis hari lahir diaa......
HAPPY BEFDAY QAISARA QASRINA yg KE - 3

 Photobucket
tudiaaaa dia punya pulun suap kek......suree sedapkan sarah...


 Photobucket
Budak bedua ni kalo bejmpak gamat ghumah nenek depa....hehehehehhehe
HAT pendek skit tuh BEDAY dia 09.09.2009 DAN hat tingggi sikit tuh beday dia 02.02.2009


 Photobucket
  soPiah N KiahSara...hahahahahah



 Photobucket
sukaa sangat gambaq ni....dan-dan rindu zaman bebudak dulu....gembiraaa jaa xpelu pikiaq masalah....


sangat jeles untuk hari tuh, sebab menu makan yg dihidang mashaALLAH, sume sedappppppppp....memandagkan dlm pantang, so saya di minta memerapkan diri dlm rumah jangan beganjak ke mana-mana..HUH sangatlaaaaaaaaaaaa busann sebab takleh ikut sama bejimba..






Tuesday, February 28, 2012

DoUbLe *Z*

salam semua....moga harini sihat alhamdulillah dan diberkati OLEHNYAA.....insya'allah
takda benda apa nak update..melainkan cerita perihal anak-anak jaa laa....
makLOmlaa semenjak pangkat naik sarjan nie....hidup lg sibeook....huhuhu, anak-anak jaaa diperdulukan. ibunyaa tekebelakang skit dh ha....ibu dh xlawa mcm dl-dl *Eh, duLu ibu LAWA kaa?* ;p


tup tap..tup tap, xlama lagik dh nak abes pantang......dh bolew lompat tinggi.....huhuhuuu tak sabaq tggg hari pelepasan..sebab rindu dh ngan kerusi usang kat pejabat....rindu stereNg gheta.... rindu nak makan mcm-mcm.. n rindu kawan-kawan kat luaq sana....DAN >>>>>> dalam masa yg sama jugak...dok sedey ni. tgk anak-anak kurang sihat!!! si kakak batokk dh mcm maknenek..selsema dh comot pipi kiri kanan....adoilaaa anak comelll, si adik plak kena tempias kakak...selsema...sian tgk dia...huhuhuh kira memalam ni xseindah malam-malam seblom nie....BUNYIK hok hek hok hek terus bangun...kira la ni xpelu dah ALARM ka hapa kaa..... ada ALARM baik punya.... ibu depa risau kat depaaa!!!! nOKtah.....
sdgkan diri sndiri pn kan sihat mana pn....ibu xpa.camnapun sebab dh tuo....ni kamu-kamu anak0anak weh, merisaukan ibu ja.... nangis... KEDEK btoilaa ibu bebudak DOUBLE Z nieh. huhuhuuhuu

yang pasti, mcm mana pn keadaan Ibu akan sentiasa KUAT, CEKAL,TABAH untuk kamu bedua....... insya'allah ALLAH besama kita selalu.........(=


PhotobucketDOUBLE *Z* di buai mimpi..........

Saturday, February 18, 2012

Nunu N KakaK

Photobucket
~Pic ni lelama tengok nak tegelak....kelihatan sofia dh ropa kiah Propa....hahahahahhaa~


seorang kakak yang sangat sayang akan adiknya......tgk, dia dok tepi adik dia jaa...xbeganjak p mana...fenin ibu... tp adik, menten...fedulik laaa APA pn kakak buat, adik lena sropa tuh jugak...

adik xpedulik dh kiri kanan, sebab dh kena belitttt kuat-kuat ngan ibu...so bolew tido tanpa tekejut lg....

dua permata kesayangan ibu...

Zahra' Sofia & Zainab SafIyah

nenEn Botoi

lajuu sungguh masa beputaq.....adoiyaiii..... arini dh ari ke 24 dalam pantang.. huhuhuhu
anak pn makin besaq dh... tudia tak lama lagik dh nak stat gheja.... huhuhu soheh pasni rinduuuuu dalam pantang...ekekekeke, kalo dh rindu tuh taun depan kena besalin lagik laa gamaknyaa dak...kasik boboi plak kan.....hihihihihi....



budak zainab safiyah ni penat kena paksa minum susu kot botoi sampai telena di buai mimipi..... klihatan atas kepala dia bunga kembang mekar..hihihihi, ibu suka buli budak kojek nih,.hihihiihhi.....
arini kira hari petama, zainab safiyah kena paksa ngan ibu nenen guna botoi.... ibu takkan berenti berusaha kena pastikan anak ibu hat comei ni nak nenen kot botoi, kalo dakkk camna ibu nak g gheja syg.... moga-moga ALLAH permudahkan usaha saya nih...insya'allah....
Photobucket

Thursday, February 16, 2012

nunu makin membesaq

salam semua....mashaALLAH semenjak naik fangkat ni...bloq pun terabai...serius dh takda mood nak bloging sume....lagipun xdak sapa mai singah sini..maklomlaa blos picisan..hahahahahahahha
tp tak kisah.. janji tabung nuff verisik...sok leh sopin online...ekekekekek

pejam celik, pejam celik...hangat betungku...lengoh badan dek kena ngurut...dh 22 hari dh berpantang...xlama lg dah merdeka..leh p makan kek SR..hihihihihih..leh bawak zainab safiyah ronda maLLL....ewahhhhhhhhh, ronda laa sangatkan, sekali zainab safiyah melalak...zahra sofia teberak.....menjulin bijik mata ibu..ekekekekkeke...
apa-apapn, alhamdulillah dok dalam pantang kali ni still under control.... even, rindu kat mama yg terlalu sarat.. huhuhhuu.. apa blew buat sampai satu masa dan ketika kena laa bedikari sndiri... jaga anak elok-elok, jaga diri supaya cepat sihat dan kuat...pasni leh rencana kan yg terbaik buat SEBUAH KELUARGA comel..
insya'allah...


meh nak perkenalkan budak botak ni..sapa nama..
nama dia : ZAINAB SAFIYAH binti MUHAMMAD ASYRAF...
nama xglamour pn....ala-ala nama org dulu-dulu....takpa ja janji nama tuh ada sentimental value....
Photobucket
sapa bilang dalam pantang baby takleh sengeh......lihat zainab safiyah sengeh rileks jaa..walhal mata tuh kan clear lgi mandang sesapa keliling dia...hihihihhi anak ibu ni so cutee mcm amoi


Photobucket

tOkteh baru abes keja,,terus terpa mai umah tokma...ziarah zainab n ibu......thanks tokteh...
taching sangat, xpalaaa even tokma, tokteh kan ada....Love u Tokteh,,
masak pegaga hat tokteh buat sangattt sedap ibu kata..!!!



Photobucket
Dua KESAyangan chinta hati saya......moga-moga besok besaqq gg zainab safiyah chantik tersusun mcm gigi mamachu....ehehheheeheh
zainab safiyah memperagakan baniehat yg ibu sopin by ONline......suPER duper ciut, sampai kena buh kesang pin belakang pala...hahahhahahahaha

Thursday, February 9, 2012

PEreMpuAn

6 SEBAB BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM

1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh
kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA

hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design