Friday, March 30, 2012

Mr.JanggUt (=

17.03 tiba lagi.....wah kali ni xdak suprised macm taun lepas....kena kan baba asyraf ckop-ckop....taun ni sekadar kehadiran kek sebijik dinyalakan lilin ja......memang tekejut habiss laa baba......sori baba, taun ni xdak suprised sempoii....hehehehhe
sangat lambat sambut taun ni, sebabnya.....pada hari lahir baba,...ibu dan kakak demam.....lembikkk sampai takleh nak bangun apa..sian baba.... tp, alhamdulillah allah masih beri kesempatan untuk meraikannya.......yeaaaaaaaa shUkur sangat...

selasa lepas, bapak saja buat makan-makan besaq jmput adikadik bapak mai makan.....owhh sangat suka, dan aku amik kesempatan kasik suprised kecil-kecilan kat baba..... even lambat tp stiil meraikan..mana leh lupakan..
kek impot kedai DAMIRAL jaa...xsempat dah nak tempah kaa apa...huhuhuh 
tp berbaloi beli kat kedai damiral ni, kek dia super duper sedap......berbaloi jugak bayaq mahai kot...(=

alhamduLillah, majlis bejalan lancar....baba teruja tp dia malu-malu..hahahahahahha
so, baba...HEPI BEFDAY....^____________^



Photobucket

selamat hari lahir sayang (=
semoga peningkatan usia nieh,....kamu di beri kekuatan dan ketabahan dalam mengharungi likuliku kehidupan nieh..
dan cekal menjadik seorang ketua keluarga yg burjaya...... moga betambah murahhhhhhhhhhh rezeki...
don worry, setiap yg berlau ada hIKMAHNYAAA KAN baba (=

Photobucket
SEDAP kek ni...5bintang kami bagi...thanks damiraL..... ^___*


skirt eLipeN

salam alaik semua....salam penghulu hari....
satnyaa masa belalu, dh hampir dua bulan becutis sakan saya nieh.....ok dh tiba masa nak galas tugas kembali......owh perasaan ni yg sangatsangat takmauuu hadap..huhuhu
bolew dak dok umah, masak makan, jaga anakanak...tp duitt mashok riburibu...ekekekkeke...helLooooo, kim salam keh...kena usaha gigih skit cr rezeki.... maklomlaa suami bukan keja datuk bandaraya...kalau gheja Datok bendaraya takpaa laa dok umah goyang kaki...hahahhahaa....apa-apa jaa laa tp beshukur ngan niKmat sementara yg alllah beri nieh.....

ok, dh lama sebenaqnyaa tak update n3. takdan kaloot ngan tugas surirumah..ecececece....best tau dak sebenaqnyaa dok umah ni....stat dr celik mata sampai ke pejam mata...keja non stoppp.......fheww....tp badan dok tera tuh jugak..xdak nak slim mana pn..hahahhahaa..lagi betambah double chain adalaa....belasahja laa janji sewhatt...

huhuhuhu minggu depan dh nak stat gheja, adoiiiiiiiiiiii malas.malas.malasnyaa......tp kerna tugas, kerna amanah kena  p jugak... leinlaa dh antaq surat letak jawtaan ka hapa kan..mudahlaa xyah p @ apa....so, mingu depan stat laangadap muka boss..yg ensem tuh...ahemmmm ;p
stat laa dengaq orang ni tempik, orang nuh ngadu domba, orgnih ligan nak keja siap cepat dan mcm-mcm lagik....
mestiii aku akan rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukan senyuman bebudak nie....huhuhuhu

tatau kali ni pas abes pantang ingat anak-anak jaa.....syok tgk depa membesaq depan mata...nak nak time menyusu lagik best..sambei nyusu..sambeiii usapusap tlinga dia, rambut tajam dia......paling suka ciuuum dia...ciumm diaa.....alaaaaaaaaaaaaa. syok rasa..ilang stress..
kalo kat si kakak zahra sofia plak...laa ni kuat becakap,taklarat layan dia sembang.....dia cakap bahasa itik ibu cakap bahasa melayu..ha tuhkaa..lintang pukang jadiknya......tp budak ni sangatt bijakkk!!!!! dan pengingat.....kalo bejanji tak tunaii..jenuhlaa bejawab satg...tuhlaa keletah anakanak......

Photobucket
dua PUTERI kesayangan hamba........DOUBLE "Z"


Photobucket
zaiNab safiyah - dua BUlan SUDA....


Photobucket
saya gumbiraaa sebab ibu bagi pakai baju skirt ada gambaq elepen......
mekasih unti rashidah, kasik zainab skirt comell...... 

Tuesday, March 6, 2012

zaInab n zahRa

ibu mana xsuka tgk anak-anak senyum kegembiraan kan???? MUHUNGlaa habaq, kalao ada ibu yg tak suka tgk anak-anak dia ceriaaa n gumbiraa..mesti sometin rong...hhihih

alhamduLillah, hari kemuncak koi dekat....dan tak lama jaa lg bakal dibebaskan...tp tak semestinyaa leh lompat bintang tinggi-tinggi....tp kira beshukur laa sampai ke hari kemuncak, semua bejalan lancar walaupun ada sekelumit ujian dugaan yg tiba....ku redahh walaupun beliku..aicewahhh..:-)

Photobucket
BUDAK SEPET NI dh sebulAN LEBeih.....mashaALLAH pantas sungguh masa belalu
sebulan lebey dah zainab saFiyah di dunia nieh......teringat lagi kenangan manis
dok bawah dia selama 40 minggu....sangatt BESTT...
pasni tatau bila lagi nak lalui sweet mOment nih..


Photobucket
zainab safiyah baru bangun tito..gigi pn xgOsok lagi..dh ibu amik gambar pose sana sini
sbLm ni nak amik gambaq dia ngan Blossom ni xleh sebab zaInab safiyah telalu comeiii
bila buh jaa dia, tenggelam ....hihiiih, tp pagi td cuba buh dia...waahhhh suka, dh bole
gedik santai ataih bLoosom.....sukaa aih dia...sengeh sampai nampak gusi


Photobucket
Dua puteri sedang beraksi.........

Photobucket
Punya pulun beraksi..sampai SEDU laa si zainab Safiyah nih..hihihihihiih......
tp dia menten jaa, mata koi koi sepet mcm amOi...


Photobucket
seblom sume keluaq p jalankan tugas, apa kata begambaq dulu.....
ni laa wajah-wajah kesayangan HAmBa.....




Photobucket
mamchu n zainab....
zainab suka dok ataih mamachu..sebab mamchu dh lawaaa n wongi..hihihi


taNgLeD

Photobucket
comeiilaaa SI DIA nieh...tgk movie diapn tak jemooo....suka tang mata diaa booolat n kaler ijau..rambut dia lagiklaaah...panjang menguraii..kalo langsuuir tgkpn menangih ayaq mata darahlaa.....
chantik sangat-sangat ghambut si rapUnzel nieh....



Photobucket
dahsat ghambut dia, siap blew belittt org jahat.......


Photobucket
setelah rambut di pendekan,cer tgk mata dia...........


Photobucket
op's .....aksi 18sx...hahahhahaa.....takpa ni katton, tgk xghairah pun...(=


sec.peribadi suka sangat movie ni....serius tgk kartoon ni sampai tenganga mulutt...punya fokus...hihihihih 
comeii jalan citer dia,..n sume pn comeilaaH....anak tak layan, mak plak yg melayan..hihihihihi...apa bolew buat, bosan nya pasal katon pn katonlaa..janji xboring...thanks mamachu ekah sebab upload movie nie...

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design