Friday, June 29, 2012

KeLeBIHaN DIET

29Jun 2012
9sYA'Aban 1432Hijrah


Mengurangkan berat badan tanpa dadah
  • Shake Herbalife di jamin 100% bebas dadah. Shake herbalife adalah nutrisi unutk semua golongan. Logiknya bagaimana makanan ini boleh menguruskan badan adalah kerana kalorinya yang rendah tetapi mengandungi kandungan nutrien yang tinggi, memberikan rasa kenyang yang lama, sel yang sihat dan kemampuan badan membakar lemak secara semulajadi.




Mengurangkan berat badan tanpa berlapar
  • Kebanyakan program diet akan meminta anda mengurangkan pengambilan makanan. Selera anda akan disekat untuk makan. Akibatnya badan anda akan kekurangan nutrien yang diperlukan oleh badan. Memang anda akan kurus tetapi badan anda akan menjadi lemah dan muka akan kelihatan pucat. Dengan program pengurusan berat badan ini, anda masih boleh menikmati makanan kegemaran anda.




Mengurangkan berat badan tanpa bersenam
  • Bersenam amat baik untuk meningkatkan kadar metabolisma, menigkatkan pertahanan sistem kardiovaskular dan meningkatkan jisim otot. Tetapi malangnya tidak ramai yang mampu dan punya masa untuk bersenam. Tea mix herbalife meningkatkan metabilisma dan membakar sebanyak 250kcal untuk setiap gelas 400ml yang di minum. Ini bersamaan dengan 15 minit berjoging. Apabila metabolisma meningkat, sisitem kardiovaskular juga akan bekerja dengan lebih efektif. Kandungan protin dalam F1 dan F3 akan meningkatkan jisim otot anda.




Kekalkan metabolisma badan anda walaupun ketika berdiet
  • Dengan pengambilan shake herbalife yang lengkap kandungan nutriennnya, badan anda dibekalkan dengan tenaga yang mencukupi unutk menjalankan pembakaran kalori secara semulajadi. Oleh sebab itu metabolisma badan anda akan kekal seimbang dengan keperluan berat badan anda.




Langsing selamanya
  • 95% mereka yang berdiet secara konvesional akan kembali kepada berat asal mereka malah kadang-kadang lebih gemuk dari sebelumnya. Sekarang anda boleh tergolong dalam golongan mereka yang 5% kekal langsing selamanya.


Photobucket
  1. LOSE WEIGHT,
  2. GAIN WEIGHT,
  3. MAINTAIN UR WEIGHT &HEALTH.


ASK ME HOW~ :)  anidaothman@gmail.com 

p/s: Credit to Herbalifemalaysia2u.com ;)

Wednesday, June 27, 2012

Kerna DIA aku jatoh cinta dengan HL

27 Jun 2012
5 Sya'aban 1432Hijrah


salam semua, selamat tengah hari...dh lunch belOm?????
aku dah keluaq makan, arini bedal nasik ayam. alhamdulillah kenyang dah ^_^
lately ni mesti yg perasan kan, aku selalu post n3 pasai herbalfie, dan mesti yg tertanya-tanya dia blew survive erk guna produk herbalife walhal keja kerani ja...... dh laa brg herbalife tuh MAHAI-MAHAI belaka....ok find, memang mahal...tp ada caranya nak murahkan nya..hehehehehhehe "kenyit mata skit" 

ada yang tau, tahun lepas arwah mama dah laboqkan belambak dalam herbalife ni...tp ilmu kurang di dada..sebab dok set Mind, benda-benda ni sume pemUhung jaa....xdak yang baguih pun...yer la dak, aku dh amik mcm-mcm produkkk.... so memang bangkang gila pasai herbalife ni...dalam minda ni dh set, BENDA ni MAHAI, PEMUHUNG laa blew kuruih kan badan dalam dua tiga bulan, blew perbaiki kesihatan, satg kalau amal herbalife ni pakai satu rumah tak makan..makLomlaa duit habis dok minum menda alah ni, leceh la kalau nak juai segala....SUDAHNYA, barang-barang yang belUngguk tuh almari ja laaa tgk....dan bapak ja laa yg minum..sebab dia kan sakit...sakit LELAH yang tegar..huhuhuhuh....

TAPIIII....................................ada tapi tuh, tahun ni banyak BERbeza. mata tebukak seluas-luasnyaa...semenjak aku dapat khabar yang sepupu aku dulunya 110KG...gila besaqq kot.. dia ni bukan calang-calang org ok, x sEmudah tuh nak amik produk produk ni...dia dh laa "TEGAR PEMAKAN" sekali makan bukan sikit-skit kot..!!!! tp belambak sepinggan..... tp, pas dapat tau dia slim n jumpak dia face to face....OMG, rasa mcm nak tejojoi bijik mata.. aaaah betoii dia dh sLim..bukan oMongan kosong... sembang p sembang mai...dia habaq dia amik HERBALIFE......glruppp....tetelan ayaq lior, alamak....benda-benda ni aku ada..tp pasaipa aku BUta !!!! so, dengan terujanya aku balik ke rumah mula minum balik shake....... lgpn aku kan pas besalin..urat sana sini kembang abisss...berangin jangan habaqlaa..... dl seriuss tatau apa-apa..... tp laa jangan wak main, panngei presentation pun teror dh kot....eheheheheh paling best dah ada penImbang sndiri....so anytime blew buat bacaaan tehadap diri sndiri...^_________________^ 

alhamduLillah, kini aku dh signup ngan kOmpani herbalife....keja part time ngan depa...... mcm tak caya jaa...dulu SKEPTIKAL gilasssssssssss... tp laaa sangat-sangat beterima kasih....
mana xnya....herbalife banyak membantu improved kesihatan......laa makan p laa apapn tak dah penyakit sebu sEban...xdak dah nak migrain tahap begulin...so mekasih ALLAH, beri lg aku peluang untuk semua ni. paling best la pakai apapn rs lOnggar.....kembali muda chewahhhhhhh  
kalau dak takkan ada abg triton nak nGorat kan...HAHAHAHAHAH walhal dh ada anak dua...^__^


aku nak tekankan, HERBALIFE salah satu prOduk yang sangatt bagus bagi mereka-mereka yg sakit di luar sana..dan yg sihat pun sama jugak !
sebab apa aku ckp mcm tuh....sebab laa dekat club kebanyakkannya sume yg sakit dtg minum..pas lima hari minum saheh renew lagi passs minum depa..nak-nak org tua-tua kan depa kan banyak sakit...sian depa..... huhuhu tp alhamduLillah, sEmenjak club ada ni...kami sedaya upaya dok bantu depa.... serius SERONOK.. Bila esok,lusa, tulat tungging mai dok habaq depa makin sihat..banyak laaa berubah dr sblm ni... allah hu akbar, bila dengaq mcm tuh rasa nak nangis....
terima kasih sangat-sangat kat ALLAH sebab temukan aku kembali dengan herbalife......
pasni doktor payah nak jmpaklaa pEsakit...mana daknya...memasin dh pandai pilih MAKAN, jaga badan.dalam HErbaLife Doktor pun besepah..........hehehehehhee
Photobucket
Tempat keja Baru - parttime sahaja dengan HERBALIFE.....
 skrg ni bukak Club kat rUmah, makin hari makin bertambah customer ^__* shukurrr





Photobucket
Dialah MENTOR, SEPUPU, COACH yang superbbbbb.....


cayalah anis....dari 110kg ke  82 kg SEKARANG ni.....^_________________^
cunsumer TEGAR herbalife si anis ni...






Punca dia blew amik HERBALIFE, DOKTOR sakit PUAN yang sarankan...sebab dia sukar nak pretnen...dokTor scan, lemak telampau banyak di sistem peranakan dia.dah tu period gelOng.. so, bila dh cuba, dia suda jatuh chintas woooo...la masalah-masalah yg serius tuh dh takda....dok plan nak pretnen tuh, sebab period dh OK !! on time sampai... hehehehehehehhehe 
yerla kita ni perempuan, bila dh kawen saheh risau dengan sumua-sumua ni......


kiranya dia la ni, bukan takat kuruih, dengan masel dia kuat...ada bentok badan. makin santekkkkk 







Wordless Wednesday ~ 27 JUn 2012

27 JUn 2012
7 Sya'aban 1432H




XLAMA DH NAK POSA....yeaaaaaaaaaaaaa suka ^____________* habaq wordless tp nak jugak taip n becerita..pe diaa hang ni nida....hehehehehehhehehe






Photobucket
satu Hijau satu Merah....... 
alhamduLillah, time post n3 ni yg merah dah habis selamat masok dlm perot..... hehehehhehe 




sapa yang belOm try "OAT COOOKIES" ni.....pe kata lekas-lekas dapatkan...seriuss sedap ^__* 
harga dia murah jaa..berbaloi sangat rs.... harga CoookIes ni :-
6 paket - RM 4.80
10 paket - RM 7.50
(nih harga kat pasaraya pejabat aku)


Photobucket
-kasik Closeup Skit-



Monday, June 25, 2012

"VISCERAL FAT"

Tahukah anda apa itu "VISCERAL FAT" yang juga di gelar The killer fat?




APA ITU LEMAK DALAM (VISCERAL FAT)?


Photobucket


Lemak dalam tubuh ada 2 (dua) jenis. Lemak subcutaneous, iaitu lapisan lemak di bawah kulit & juga lemak visceral, juga disebut lemak intra abdomen, yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak ini akan dimetabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan anda. Ianya membaluti hati, jantung, usus, ginjal, hempedu dan lain-lain vital organ yg menjadi punca pada masalah jantung, diabetes, stroke, darah tinggi dan lain-lain.




KENAPA VISCERAL FAT BAHAYA?


Disebabkan pengambilan pelbagai jenis makanan dengan jumlah kalori yang tinggi, semesti nya terdapat terutamanya lemak tepu (saturated fat) dan karbohidrat tinggi GI (glycemic index) seperti gula, secara berlebihan. Sumber tenaga seperti ini yang tidak diperlukan oleh badan (apabila jumlah kalori yang diambil melebihi daripada jumlah yang diperlukan) akan ditukar kepada lemak badan.Sampai pada satu tahap, apabila “storage body fat” telah berkumpul, ini akan mendatangkan kesan sampingan lain, terutamanya yang melibatkan kategori “visceral body fat“. Sebagai contoh, “visceral body fat” yang mengelilingi jantung akan membuatkan jantung individu tersebut sukar untuk mengepam darah dengan baik, sekaligus menyebabkan apa yang kita kenali sebagai penyakit lemah jantung. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa mereka dengan lemak visceral lebih berisiko terhadap penyakit jantung, stroke, diabetes dan hipertensi. Seorang perokok dan peminum telah terbukti mempunyai lebih lemak intra-abdominal, atau lemak visceral, dari orang yang aktif yang tidak merokok dan bukan peminum minuman keras. Stres juga boleh menjadi faktor dalam simpanan lemak visceral pada tubuh.


BAGAIMANA NAK HILANGKANNYA?


Visceral body fat adalah yang paling membahayakan kerana ia ‘sukar dilihat dengan mata kasar’. Pakar perubatan mengesyorkan tiada cara lain yang dapat menyingkirkan “visceral body fat“, melainkan melalui senaman secara berterusan sepanjang hayat. Siapa sangka, senaman seperti berjalan kaki di taman sebanyak 3 kali seminggu mampu mengatasi peningkatan jumlah “visceral body fat“.TAPI bila ckp mengenai senaman, ramai yg anggap ianya menyusahkan..so bagaimana?


Visceral fat lebih sukar untuk dihilangkan daripada lemak subcutaneous kerana lebih dalam tertanam dalam jaringan tubuh. Lemak visceral hanya diukur tepat oleh mesin pengimejan yang dapat melihat berapa banyak perut terdiri dari lemak visceral. Seseorang mungkin berada dalam julat berat badan yang sihat, namun masih memiliki lemak intra-abdominal terlalu banyak di sekitar organ dalaman.


Hati metabolisme memproses lemak visceral dan melepaskan ke dalam aliran darah sebagai kolesterol . Kolesterol berbahaya, atau “buruk”, iaitu Low-Density lipoprotein ( LDL ), membina ke dalam sebuah plakat yang menghalang arteri. Menurunkan berat badan melalui diet yang tepat dan sukan yang berkesan boleh membantu mengurangkan lemak visceral. Berapa banyak lemak seseorang makan itu penting sebagai kajian telah menunjukkan bahawa mereka yang makan 30% atau lebih daripada diet mereka sebagai lemak biasanya memiliki jumlah tinggi lemak visceral.


Berjalan dianggap oleh banyak kesihatan dan ahli kecergasan menjadi cara yang lebih baik banyak membantu mengawal lemak viseral berbanding dengan melakukan latihan seperti berenang di mana graviti membuat tubuh mengapung. Berjalan dengan kelajuan cukup cepat selama setengah satu jam enam hari seminggu telah terbukti untuk membantu mengurangkan lemak visceral, sementara berjalan hanya tiga hari seminggu belum terbukti mempunyai banyak berpengaruh terhadap penurunan lemak visceral. Namun, tanpa senaman sama sekali telah menunjukkan peningkatan jumlah lemak visceral dalam tubuh.


Produk HERBALIFE menggunakan konsep nutrisi selular iaitu membaikpulih dan membantu menyihatkan badan kita melalui pemulihan sel. Ini kerana secara logiknya, jika sel kita sihat, tisu kita akan sihat seterusnya organ kita akan sihat dan akhirnya sistem tubuh badan kita akan sihat.....
Bagi yg mempunyai masalah kesihatan seperti diabetes, darah tinggi, darah rendah, migraine, sakit sendi, asma, masalah haid, breast lumps, susah tidur, kurang nutrisi, serta apa jua penyakit!!!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kenapa saya jadik eksited ceritakan pasai VISERALFAT ni.....!!!! kalau nak tau kawan baik saya VISERAL FAT dia 23 ok...kiranya sepanjang kami dok buat bodiscan ni....VISERAL FAT dia palinggg TEROKKKKKKK,....kira penyakit kronik bila masa pun senang nak atack......
puas jugak beletiaq, ceramah freee ke dia, pas dua minggu br mata tu tebukak skit.....at last dia grab produk.....tengOk....dr 23 ke 16 dr jalan mcm kura-kura laa jalan laju skit dhhhhh.....hahahahahha

alhamduLillah 

selepas pengambiLan Nutrisi Sihat  selama enam hari.....tujuh hari ok, bukan tujuh minggu @ tujuh bulan..."tujuh HARI" lemak perut dia menurun ke angka 16.....alhamduLillah, aku nak bantu hang dr segi duit ringgit xmampu....hanya yang mampu aku nak pulihkan kesihatan hang...tuh ja......
^_______________________* .
so, malam tuh kami amik bacaan dia..dia happy..... tujuh hari turun 2kg..
lemak perut turun ke 16....raya ni tatau laa kan dia cemna....biasa-biasa @ luar biasa.............................

sblm ni, muka bekerak jaa....pas amik nutrisi sihat muka dia glowing....sebab apa?????? Ayaq Masak masok banyak...... body happy ja......TAHNIAH sahabat, kamu kuat berusaha, xpenah kenal putus asa....yessssssssssss kejayaaan menghampiri kamu ..teruskan istiqomah ^__*


Photobucket
14.06.2012 ~ timbang sebelum amik ShAke N teamix......
21.06.2012 ~ timbang sekali lg selepas pengunaaan kedua=duanya.....




xsabaq nak tgg dua minggu dr sekarang apa akan jadik kat dia..samaada OTROMEN,BATMAN,SUPERMAN ka DOEREMON..hahahahhahahahhahah

Saturday, June 23, 2012

Miss yOu Mum

23Jun 2012
3Sya'ban 1432Hijrah




MAMA.................I MISSSSS U SO MUCH T_______T
arini di kampung halaman mama, wan buat kEnduri doa selamat kat mama, atok dengan yang lain-lain.... sedih, sayu,hiba sebab xdapat join sama majLis tuh, kami jauh wan..kalau dekat dh lama sampaiii..depan muka pintu......apa-apan kami disini mendoakan mOga majLis tahlIl bejalan lancar......... 
jauh mana pun jarak kita, iringan doa tetap sampai ke MAMA........

seirussssssssss RINDU mama, rindu tatau nak habaq......alangkah BEST nya kalau mama ada ni.mesti dia besemengat tgk aku jayakan Pogram bantu orang-orang kampung jadik sihat dan ceria...... 

MAMA......seringkali aku merinduimu....DOA aku titipkan dr kejauhan..ALFATIHAH

Photobucket
aku ADA IRASSSS MAMA x??????????????? 
tp aku xhebat mcm mama Punya SEMANGAT WAJA......Bijak dalam segala HaLL....
dan mama jugak mempunyai "uRat dawai Tulang beSi" 

akuni muka jaaa garang, tp hati lembik mcm agar-agar......huh, senang kena buLi....yerka selalu kena buli??? 

Wednesday, June 20, 2012

GemuruH Jiwa

20Jun 2012
30Rejab 1432Hijrah


Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pasti kan terbukti nanti



Photobucket
terbukti dr 73 kiLo ke 66.3Kg
dr Umur dalaman 49 tahun ke 41 tahun.....go..go..go anida....


"NEVER EVER EVERRRRRRRRR GIVEUP"

Wednesday, June 13, 2012

Tahniah PRetNen Lagi

13 Jun 2012
23 Rejab 1432Hijrah


AlhamduLillah, izin allah diberi kesempatan MENGANDUNG lagik.....itulah hebat nya menjadi seorang wanita, mesti suami insan yang paling gembira........
TAHniah Lynnn....jaga diri ya...aku sebagai sahabat akan mendoakan yg terbaikk buat hang dan baby...
weh, hang pretnen aku yg teruja..td masa baca mesej hang...rs mcm nak Lompat gapai bintang...tudiaa....
aku post kat wall aku ckp alhamduLlillah,izin allah mengandoNg lg.....tetiba ramai sahabat handai aku ucap tahniah.....depa ingt aku yg pretnen.....hahahahah walhal bukan...kawan baik aku yg pretnen sebenaqnya.... depa wish kat hang TAHNIAH, ramai yg mendoakan yg baik-baik belaka.....SHukur Lynn.....buat sujud shukur...terima kasih kat ALLAH...sebab dia bg kesempatan hang merasai mengandung lg.......don worry, moga kali ni dipermudahkan setiap urusan......
kalau duLu mama aku selalu advised ang....tp tak semestinya mama xdak,aku xleh main peranan mcm mama jugak...aku sebagai sahabat... aku mendoakan yg terbaik... dan berbekalkan ilmu pretnen  yg skit ni..apa salahnya aku sharing dengan hang bukan ^__________^...

simpan duit besalin dekat K.S WAN.... bestt wooo sevice tip top. 


Photobucket
- AlhaMduLillah Beermula berdua, allah beri bertiga,
bila bertiga allah ganda lagik jd berempat xlama lagi-


Photobucket
-Suka duka sama-sama...merempit zaman skuter pun sama-sama-
mOga ALLAH merahmati ukhwah kita...aniversary pun kita sama kan...hahahhaha
paling lawak... hantaran kita pn sama kan waktu kawen dl-dl....hahahahahah
hang memang laa..suma suka sama ngan aku yg Ngok ngek nih....^__*



apa-apa ja, janji ukhwah terjalin atas dasar ikhlas, dan sume KERNA ALLAH........


Wordless Wednesday ~13 JUn 2012

13 Jun 2012
23 Rejab 1432Hijrah



DIAM lebih bagus dr terus bekata-kata yang mungkin kadangkala menyakitkan hati..... !!!!!!!!
Diam muhasabah diri, Diam xbeerti KALAH... dan DIAM jugak bukan tanda SETUJU....




Photobucket
~Nah Layan pic budak kecik pakai legging naik beskat tayar tiga siap behelmet ~

Tuesday, June 12, 2012

Mari Menuju PUncaK

12 Jun 2012
22 Rejab 1432Hijrah




Selamat pagik Semuaa.......apa habaq arini? moga betambah baik kesihatan......wah pepagi bukak FB hati jadik panas!!!!!!!!!! hagak-hagaklaa nak luah perasaan, luah pendapat pun..nak KOMPLAIN itu ini..... tp takpa lumrah dah manusia.... bijak bekata-kata tapi..... apa pn tarak ..huhuhuhuhu...
lekas beputus asa...selalu berundur seblOm berjuang... camna nak p medan syahId nih... kehkehkehkehkeh..


abaikan saja,...... xkan kerna nila seittik nak rosak susu sebelanga... yer dak..so abaikan..!!!!!! buang karan melayan..hhiihihih


kena belajaq bijak TARIK RAMBUT DALAM TEPUNG KENA pelan-pelan kalau dak BEDERAI tepOng sepINggan....^_____~  dahlaa malas nak layan fill sume ni.....chewahhhh


Jom teruskan ke ageNda sebenaq..... semalam lepak lagik kat PMC Kampung Pelet. sebabnya
dahlama xjmpak mamat ni.....dl zaman belajaq ghajinlaa jumpak.... rewang sana sini ramai-ramai...
tp semenjak dh kawen .masin-masin dh ada kerjaya..bawak haluan sEndirri.....tp yg best semalam kami pakat dok semeja makan sama-sama..serius best gilaa.... tgk muka mie, tgk muka lin teringat memori sewaktu di kOlej duLu........alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....kenangan sume tuh.kalau putaq balik masa xbolew dh....
hehehehehe ... member aku ni pames dl zaman Kolej..makLomlaa org kuat main Bola....pamess laa...bebudak kolej gelaq dia MIE PAHANG.......itam manis org dia paling coMel ada Lesung pipi... kehkehkehkeh... apa-apa ja la mie, janji kita happi keh.....


dia dhlama kawen,..... kawen dl dr kami-kami nil...tp depa dua ni sangatt enJoy sabaq mengila....allah uji depa dengan sume ni.....masih blom ada rezeki nak timang cahaya mata. respek laa ngan lu bro....rileks jaa tgk kami-kami kelek anak-anak dia sikit pun xdak nak emO apa....baguih hang hampa laki bini...suka besangka baik dengan ALLAH....ada Hikmah la tuh ALLAH tak bagi lagik pasaipa kan.....hanya dia jaa yang MAHA MENGETAHUI segalanya.........


semalam lepak kat PMC tuh best...dalam dok bz mengenyangkan perot..tetiba keluaq lagu HAPPPY BEFDAYZ...wahhhhhhhh bestnyaa. tgk kapel hujung meja tuh di rai.. dan-dan usik suami-suami memasin....kat kami bila nak buat nih..kehkehkehkeh.....


alhamduLillah, MAKANAN kat sini MAKin sedappp !!!! berbaloI laa bayaq tp xleh p kerap=kerap blew belubang poket..hihihi... paling best tempat dia tuhhhhhhh...nyaman, cooL jaa.... la semenjak ada tmpt yg besila tuh..aku suka sungguh amik tmpt tuh..senang nak buh zainab.... hampaq tilam buh dia....dan ibu blew suka ria makan smpai kenyang....hehehheheheheh




aku dengan Lin sebijik gheta dengan anak dan suami-suami hensem ^__^ serius best.....dok plan nak p becuti plak pasni.....hehehehhehehe kalau gerak dalam kmpulan yg sekepala ni best....




Photobucket
Duta KEciL depan sIgnbOard PMc.....
Lai..lai.....ini dalam ada manyak tambing woOOO.....




Photobucket
Sweet FamiLI....
Lin aku DOAKAN ang PRETNEN...dok nampak tanda-tanda dh tuh




Photobucket
Kekasih GelAp..hahahahahhaha tuh duLu.dulu.... 
alhamduLillah UKHWAH pesahabtan kita sampai laa mekar .shukur ya ALLAH



Photobucket
Merpati Dua SejOLi...
HirmI FirdauS n NoreN - Moga ALLAh merhamti CintaHALAL kalian hingga KE syurga.




Photobucket
Gambar ramai-ramai waJib ada....kannnnnnnnnnnnn 



Photobucket
bedepan kriStaL loUNge......kira kalau nak dok ramai-ramai elOKlaa amik part ni..... 
si safiyah ni dok tak sengap...tgk smp nampak pusat dah ha 





Photobucket
Ibu ibu Dan anak-anak..........
ibu sofia saFiyah yg Gemookkkkk....





makin malam, makin ramai....makin penuh meja.....pakingpun penuh ja.... bila arah nak balik..mesti lalu kat pondok tempat aku penah lepak ngan team blogger NOVEMBER 2010......ya allah dan-dan Mood jd syahduu....rindu keriuhan tuh..bila lagik kan nak dodOk semeja. lepak gelak begulin sama-sama.......
xsabaq tg titin balik....rindu gelak dia ^________*

Monday, June 11, 2012

AUNTY jadi BEAUTY

11Jun 2012
21 Rejab 1432hijrah



sesapa yg nak kawen pada bulan 9, bulan 11, bulan 12 @ nak nampak lain masa raya di bulan 8 nnti ANGKAT TANGAN....!!!!!...

dah boleh mula buat TRANSFORMARSI...bukan jadi transformer...tukar diri dari AUNTY jadi BEAUTY.....NIE ADA CONTOH TERBAIK.....renung2kan lah



Photobucket


orang yang kuat berusaha dan tak kenal Putus asa... pasti Berjaya insya'allaH  ^__~ 




Photobucket
-pic ehsan geng fb HL-
Dr. Muhaya dah makan herbalife 2 tahun..
patot kelihatan sihat betenaga dan ceria selalu.





note: taklama lagik bakal Lounch hOmeclub.....teruja rs, doakan MOga urusan bejalanlancar dan dipermudahkan olehNYA 

Friday, June 8, 2012

TeaMix

08 Jun 2012
18Rejab 1432Hijrah

Yuhuhuuuuuuuuuuuuuuuu, org sume pakat kalot makan lunch sedap=sedap kat luaq, aku dok menung dlm opis ngadap ayaq segelen...huhuhuhu chup, bukan kedekut, bukan xdak duit ka apa, bukan apa......chewahh, walhal dah beli nasik tatsat ni tapau makan dlm opis ja..malas nak keluaq jalan-jalan cr makan tgh hari terik nih.. xdaya..... ^______~  makan nasik dlm opis lagik best, blew besila blew ratah apa ada...silap hari bulan ngan plastik ngan ghetaih telan sekali......RALIT punya pasai dok makan nasik....hihihihihiiihi

arini nak share satu tipp's...... br ni jumpak kawan-kawan lama.... dan keluaq soalan nih >> AWAT AKU TGK HANG NIDA yg sebElOM NI BULATTT mcm BUAH nangka...LAA KECUT SKIT mcm buah mempeLam...hihihihihiih mempelam kecut ka???? bedai sajalaa labu....

haaa pada tuan yang bertanya meh nak jawab kat hang........... la ni aku makan apa saja xkisah dh sebab aku ada KEKASIH BARU..!!!!!!!!!!!! apa kekasih baru..????
eh kepoH ngat aih hang nih.....kekasih baru tuh bemaksud...aku ada MENDA ALAH Ni........satg hang tgk gambaq dia na..... kira apa yg aku makaN la ni..bejimba sakan makan kenuri pn aku xheran....sebab aku ada DIA!!!!!!!!!!!!
kerna dia laa, lemak-lemak lama aku abis teebakaq...tuh nampak kecut skit tuh...chewahhhhhhhhhh..... kira la ni pakai baju size 40 kira sakan dah la tuh...kalau dak jangan mimipi nak sarung, belom lg cuba dh tau takmuat...sangat HAMPA!!!!!!!!!

kira skrg ni TEAMIX cap HERBALIFE ni peneman setia, so far besttttt......bestt sngt,!!!!!!!!!!! kira konsistern minum, pelahap minum ayaq segelen sehari..kira kesan dia superbbb la kan. (:

orang yang kuat berusaha pasti berjaya...betol dak kawan-kawan.....^____________^

kiranya la ni, MAKAN LEMAK BANYAKPN AKU XPEDULI, TEAMIX kan ADA ...kehkehkehkeh..

kalau xpecaya apa hat aku kata....cuba gOOgle tgk feedback yg ramai dh guna..chewahhhh

Photobucket







FUNGSI TEA MIX
  • Memberi tenaga segera dan Mengenyangkan. - OH YEAAAAHHh..... 
  • Mengawal selera dari makan makanan ringan. - hok ni paling besttt, xdaklaa lapaq memanjang kalau dak smpai kena cop,hang ni makan xbaca bismillah ka ;p
  • Mempercepat pembakaran kalori dan lemak. - ya betOiii, pas minum saheh menitik peluh mcm br sudah lari setaman tuh...
  • Mengandungi Antioksidan untuk membersihkan dalaman badan. - Yaa, bdn jd ringan..apa hat sisa-sisa busuk dlm bdn sume dia buanggg....



Photobucket
Nindia BUKTI, satg kata pemuhung plak.....nih tinggai sekerat ja lagik nak abis......kira sblm balik satg abis laa..... dan ENRGY ada balik nuh nak sambung wak keja umah n handle bebudak comei kat rumah nuh....
makLom laa jadik mak-mak ni,...kena ada POWER ENERGY lebei sikit...kalau lembik, jenuhhhh tepeleoT


so, sapa yg dh cuba teruskan......jangan tinggai begitu saja...benda yg baik wakpa nak tinggai kan..
kannnnnnnnnnnnnnnnn ^_________~


DiAm

08 Jun 2012
18Rejab 1432Hijrah


KENAPAAAAAAAAAAAA AKU????????????
TT___________________TT


Photobucket
tEmangu seketika memikirkan segala apa yg belaku...tpkenapa aku????
DIAM lebey baik untuk segalanya MUNGKIN !!!!!!!!!

ku pendam Sebuah Luka (__ __)



Thursday, June 7, 2012

Kakak & AdiK

07 Jun 2012
17Rejab 1432Hijrah


Saya SAYANGGGGGGGGGGG adik saya yg chumiLL nih.....
xcaya saya sayang adik saya???
ha meh tgk pic kami bedua.yang tak seberapa nih.... 


Photobucket
situasi 1
- adik sengeh sikit ja.....sekali pandang, nampak mcm kakak pegang babydooL-



Photobucket
situasi 2
- adik sengeh panjang skit, sebab kesian kat ibu dok agah kat balik tabir nuh...-




Photobucket
situasi 3
- TERBUKTI, sofia memang sayang Safiyah............. sampai terangkat kaki adik-


dua beradik ni bila lena, sepiii rumah..........bila jaga dr lena, riuh rendah mcm kelingkaram 
apa-apapn ibu baba sayang kamu bedua...nyawa ibu baba kamu bedua.......
perasan dak cara depa bepakaian sama.....ha tuhla akibatnya bila adik memperagakan legging angribird..so, si kakak pn mesti nak jugak..!!!!!!!! adik baju pokadot..kakak pn nak pokadot jugak, sib bek ada...kalau xdak jenuhlaaa..eehehhhhehe 

sat nya masa belalu, besaq-besaq dh anak anak kecik nih...tetiba sat lg.. ^_____________~ 

Wednesday, June 6, 2012

-FamiLi CoMeL-

06.hb Jun 2012
16 Rejab 1432Hijrah

aLhamduLillah, empat tahun sudah ikatanhalal kami bersatu...... kami di kurniakan dua cahamaata yang comel-comel...satu versi baba, satu lg versi ibu....dedua GEGIRL....belom ada rezeki nak ada Boboboi..ehehhehe CUBA LAGI yaaa...... insya'allah ^__~ 

Ikhlas cakap, suka sangat pic nih...nampak sweeet even zainab Safiyah mcm sebek..hihiihi.. time ni kelam kelibut nak pederaih p knuri wina, tp smpat lg begambar besama. kebetulan adik sepupu mai rumah, sO mintak tolong dia amikan pic kami....sekali tgk hasiL dia...wahhh ohsem....^______~

moGa-moga ALLAH merahmati kami sekeluarga, berikan kami kekuatan dalam mendidik anak-anak ke jalan mu ya ALLAh... 

semenjak ada dua gegirl comel nieh....... apa saja kena beli dua dan sama....kalau x si kakak akan mengamok nak mcm adik jugak...jenuhhhh...... bila adik dipakaikan legging, kakak pun nak jugak mcm adik....bOlew bayang dak  bila sofia hat besaq tu pakai legging???? kalau kami dah tak larat gelak dh tgk dia..dh mcm ninja rupanya..hihihihih tp, dia happy ja sebab leh sama dengan adik.......

so, skrg ni... ibu baba kalau nak beli baju makesure adik kakak sama!! boria pun boria laa...janji kakak happy adik coMel>...... hihihihihi...kalau xsama tgk laa dia punya gulingan......xdaya ibu nak pujuk aih..... ada sekali tuh, adik di beri pakai legging angrybird....so kakak xdak legging mcm tuh. yang ada cuma seluaq pyjamas hat yg lusuh becorak angrybird kebetolan kaler seropa...dia tak kira, dia nakkkkkkkkkkk jugak yg tuh.... lusuh ka, koyak ka pedulik apa sofia..dia nak jugak...ok find, bagi pakai diam melalak.... sampai ke jusko ngan baju lusuh seluaq senteng.....hihihihi dh la raambut mcm cendawan...mcm-mcm tau budak nama sofia nieh...... 


Photobucket
- 4 jiwa BEsatu menJadi Satu-


Fhewttttttittt ibu nampak sweeet lah, chewahhh masok baKOl hangkat sendiri ^___~
pasni nak pakai bajuuu ni jaa selalu, sebab bila pakai baju ni rs diri kelihatan seLIm n comeL ..........
Hehehehehhehehe



pstttt awok, chantik tak watermark baru tuh...hihihi impot jauh tuh.....^__^

Tuesday, June 5, 2012

WaLimah FharWina & sHamSuri

05.06.2012
15Rejab 1432H

Taranggggggggg........ sekelip mata kau berubah..huh!!!!!

eh tetiba kan, xdaklaa saja jaa...... las week yg penuh warna warni yg penuh ngan lemak beganda....sangatttt suka ..kehkehkehkeh......^__^ tapi xpa, masok laa lemak banyak mana pn kita xrisau...chewaahhhhh
sebab kita ada benda yg bolew nyahkan sume lemak-lemak tuh...so, menikmatilaaah makan kenuri dengan gumbiranya.....ehhehehehheheh

alhamduLillah, selesai sudah majlis FHARWINA @ SHAMSURI...... tahniah buat kaLian bedua..... moga ikatan HALAL ni bekekalan hingga ke syurga, insya'allah ^_^

wina, selamat datang ke alam baru..moga jadik isteri yg penyabar, tabah dan COMEl sentiasa disisi suami... wah, pasni setiap event keluarga kita bekolabrasi sama-sama lah kan....*SEPUPU IPAR* lah katakan..hihihihi best ni ada geng nak yeayeahhhh..hihiihi jenuh pakmentua n mak mentua wina garu kepala bila wina betamu kaknida...... pakmentua kaknida kerap dh garu kepala tgk menantooo dia sorang neh..hihih

Photobucket
wINA N sham Segak pabila di singgah sana......
kami datang meraikan maJLis ikatan janji antara dua hati......^__^



Photobucket
- Owh moOLatnya pipi iBu -
zainab safiyah sedang khuyuk menyusu pastu lenaaaa zzzzzzz


Photobucket
- Ibu nida n Mama Jue -
xpuas sebenaqnya jmpa aritu, banyak benda tak dapat di bualkan....
nnti kita jumpak lein na....

jue, THANKS kat kamera jue, sebab pic ni nampak cam nida seLim skit...GiLAA sukaaa KEHKEHKEHKEH











NEXTTTTT DAYY 03.06.2012







Kalau semalam belah perempuan saya tak dapat jmpak dengan Awek ComeL ni, tp belah lelaki saya dpt jmpa dia..... menyerlah dr jauh dok mai.....seri pengantin tuh dok mai dah kot sama nuh....hihihihih





Photobucket
-Acu cuteee sngt, ZainabSaFiyah  belemoih n ibu yg pipi kue poW-



Photobucket
 - antara kami betiga sapa paling chomeL ? -
of koz laa pengantin kan......wina teserlah kecOMeLan kamu dik.....



Photobucket
abadi kenangan besama wina......bukan senang nak tgk wina pakai kostium chantik mcm ni......
hihihihihhih



mekasih kat Jueliana n SHUd...sebab izin amik pic dr FB depa....aku xbawak kamera pun...kan lense pecah huhuhuhuhu, tmpang kamera kawan-kawan ja, sib bek ada kawan-kawan hat baik hati...mekasih banyak nah..... nanti kalau di beri kesempatan kita jmpak lagik ya.sume ^__________^

pasNi makan nasik minyak orang bagan ajam plak....xsabaq nih, hihihihihihih 



dalam dok kalott ngan gheja dan lg update bloq...kehkehkehkeh.......

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie Second Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design