Saturday, October 13, 2012

Happy WeKEnd

13hb Oktober 2012
27Zulkaedah 1432Hijrah



SELAMAT BERHUJUNG MINGGUUUUU buat semua para Blogger :))  




Wednesday, October 10, 2012

k.o.s.o.N.g

10.10.2012
24Zulkaedah1432Hijrah



aLhamduLillah, di beri kesempatan bernafas di bumi ALLAH, di beri kekuatan untuk mencari rezeki sesuap nasik dan di beri ketabahan dalam melayan kerenah anak-anak,suami dan insan sekeliling..SHUKUR ya allah....cuma yang tak bisa aku lari adalah dr perasaan sedih, gembira dan dukacita!! ya aku manusia biasa, kadang kala... hati keciL ni menangis sendirian tak siapa tahu.melainkan sipencipta T__T
hebat rasa ujian yg tiba, lepas satu dan tiba lagi dan lagi...rs tak KUAT dah sebenaqnyaa..nak survive sume ni...rasa mcm nakhangkat bendera putih nak bekibar, aku SERENDA ya ALLAH....

CUKUPPPP SAMPAI SINI SAHAJA !!!!!!!!

tapi.....siapa aku nak lawan takdir segalanya....segala-galanya tersurat dan tersirat ALLAH dh periapkan di Luhmahfuz lg....aku kena REDHO,...REDHO..kena kuatttt tempuh sume ni.....tipula kalau aku kata, aku mampu bertahan segalanya.... hati wanita sering terusik! dan wanita jugak perlukan perhatian walaupaun sekebal seangkuh mana Wanita itu....demi anak-anak dan keluarga aku harus perjuang segalanya sehaBis baik.....sumeni terjadi bukan saja-saja tapi BERSEBAB !!! allah nak uji sejauh mana kesabaran, kematangan dan kecekalan aku dalam menempuhi ujian ini...

untung mereka di luar sana, BAHAGIA, MEWAH dan dilayan bak puteri....serius jeles :(

andai Jodoh kita di sini saja....izinkan aku undur diri..................
ada yg lebih terbaik di depan sana untuk kamu...MUNGKIN !!!!!!!!


Photobucket
UNTUK APA, mendambakan diri pada yang tak pasti.!!! pada yang xmengerti....
ya ALLAH PERMudahkan urusan kami.. 


Wednesday, October 3, 2012

✿~✿~✿


03Oktober 2012
17Zulkaedah 1432Hijrah


~✿..Pada saya, biar dia SALAH SANGKA..biar dia salah anggap, biar dia salah menduga..biar dia tahu yang buruk, sebelum MENGHARAP yang baik-baik..


Jika dia IKHLAS, dia akan sedia MENERIMA kekurangan yang ada..
dari hanya mengharap yang baik dan sempurna..

apa guna menghabiskan MASA menunjukkan kebaikkan, bila dia tidak boleh menerima kelemahan dan kekurangan?


Biar dia tahu saya tidak pandai itu, saya tidak pandai ini..biar dia tahu, saya mungkin tidak dapat memenuhi expectation dia yang tinggi melangit itu..biar dia tahu, saya pernah punya MASA LALU..


namun saya masih punya MASA HADAPAN..biar dia tahu, biar dia buat keputusan supaya dia tidak rasa TERTIPU, supaya dia tidak menyesal kelak..✿~


PaPanimPian PearLview

03hb Oktober 2012
17 Zulkaedah 1432Hijrah


aLhamduLillah, semakin hari semakin ada kekuatan!!! malam kedua hadir class akedemijutawan,
belajar dan terus belajar cr ilMu untuk berjaya. dan dalam semua hadirin papan impian aku terpiLih..uhmakaiiii, nak terkuciL rs. gementar...
sume perasaan ada.tp,alhamduLillah...dengan jayanya dapat buat presentatIon...


Photobucket
    • MC yang superB power....anak dua tuh..kecik cononet jaa.....
    • aku dan yee san..mcm xpcaya jaa ada kawan bangsa cina :)) 
    • ketepikan MaLu,segan siLu untuk berjaya.....
    • teruskan usaha..insya'allah kejayaan pasti menanti depan sana....


orang-orang UTARA, Pada yang berminat nak Join pogram Lost to wiN...
blew emel makLumat.pertanyaan di anidaothman@gmail.com
Jom,buang lemak dapat duit :))

Tuesday, October 2, 2012

Terlalu Banyak Kenangan Bersamamu

02 Oktober 2012
16 Zulkaedah 1432hijrah

Kita pernah "DISAKITI"  
dan mungkin pernah "MENYAKITI"
tapi kerana itu kita BELAJAR
tentang bagaimana cara menghargai, menerima, berkorban dan memperhatikan..

:: Kita pernah "DITIPU"
dan mungkin pernah "MENIPU",
tapi dari itu kita belajar tentang KEJUJURAN..

★ Andaikan kita tidak pernah melakukan kesalahan dalam hidup ini,
mungkin kita tidak pernah belajar MEMINTA MAAF dan MEMBERI MAAF..

★ Setiap waktu yang telah kita habiskan dalam hidup ini,
tidak akan terulang kembali. 
Namun ada satu hal yang masih tetap boleh kita lakukan..
iaitu BELAJAR dari masa lalu untuk hari ESOK yang lebih baik.

"Semalam adalah sejarah, hari ini penentu realiti.. & esok suatu yang misteri"

★ Hidup adalah proses,
Hidup adalah belajar.
Tanpa ada batas umur,
Tanpa ada kata tua  

★ JATUH, berdiri lagi KALAH,
mencuba lagi GAGAL,
bangkit lagi Sampai Allah memanggil
"Waktunya kita KEMBALI".


Monday, October 1, 2012

Team yG manIs


01 oKtober  2012
15 ZuLkaEdah 1432 Hijrah


alhamduLillah.....bila join dalam group herbaLife ni..lebih ramai sahabat yg saya jumpa...!!! sume best-best belaka..kalau duduk dengan depa..MomEntumm mencanak - canak naik...bak terbang di awangan.....

dok dalam grOup yg serba warna-warni ni..best......biar gambar menceritakansegalanya :))

alhamduLillah, bulan oktober sangat best..... berkat pelan-pelan kayuh dalam herbaLife..skrg aku dh supervisor.... n paling best.... dh stat dapat side income..sume tuh rezeki anak-anak.!!!! teruskan berusaha.. bedoa banyak-banyak dengan sipenciptaa moga DIA permudahkan setiap urusannya.....insya'allaH


Photobucket
-IBU-IBU HERBALIFE.....kemana saja event kelek anak kecik-
so sweet.....saya dapat sahabat yg sering ingat tentanG ALLAH....
hebat wanita yg bernama FATIMAH ni...so nice persoN...


Photobucket
senyuman dr anak-anak herBalife.....:))


Photobucket
aku dengan kakanI.....
kakani ni lost 12kg dalam masa sebuLan....
zainab, dh muak tgk lensa kamera..sbb tuh dia katOP mata :))



Photobucket
uPline n DownLine...... yg gigih bergabUng tenaga pastikan org kamPung mereka siHat !!!!



Photobucket
kami besana wanita hebat.."MRS AMY LOO" PRESIDENT TEAM UTARA


Photobucket
KAMI di samping abg.azHari "pakar dalam NUTRIHOME"



Photobucket
rehat sebentar, cari tempat lepak nyusukan anak masin-masin :))


Photobucket
terbukti bukan, kecerdikan yg luar biasa....
ini kerana....PUSAR KEPALA ada dua..!!!!!!!!!!!!!! 


Photobucket
dengan izin ALLAH, makcik  bekerusi roda ni....
selepas consumer herbaLiFe selama sebulan..dah Bolew bediri ..alhamduLillah
"setiap Penyakit,ada PEnawarnya....melainkan MATI"



Photobucket
LovelY coach... dL besaq peti ais...skrg dh makin sLim
anis dah Lost 31kg ...shukurr



Photobucket
geng herBaLife  zainab & Fahham ......
zainab, selamba jaa tolak muka Fahham..jenuhla dik Oi



MEga Lost To win UTARA

01oktober 2012
15Zulkaedah 1433Hijrah

salam semua, SELAMAT PAGi uatara......
wahhhhhhhh dh pandai beselamat pagi utara...hehehehehehh ni laa taGline bila masok event HerbAlife... :))

alhamduLillah,

semalam selamat suda pogram MEGA LOST TO WIN peringkat utara... 1st Prize dapat RM5000 on CHEqUE....SHUKURRRR..... semalam dapat kat "MONGKHUN QETKEW A/L VELHIAN" nama unik aih.... mana xunik..bedarah siam Mongkhun ni...:))

dL gemOKk mcm gajah..la dh kurus eNsem... tahniah Mongkhun..ANDA MEMANG layak...!!!! besalakan, orang yg berusah sungguh-sungguh pasti berhasiL kejayaan...bukan alasan yg selalu di beri untuk berjaya...dalam kejayaan xdak alsan....buat yg terbaik dan beserah hasiLnya.....

si MongkHun ni consumer herbalife selama sebulan..dan hilang lemak sebanyak 16.2Kg dari berat dia 95.7Kg dan yg terkini 79.5KG.... happy ja famiLi dia semalam..pas dengaq kejayaan dia. !!! terutama mak dia lakannnnnn ..ibu mana xseronok, kalau tgk anak berjaya....


Photobucket
keseluruHan KILO GRAM yang para peserta dah hilangkan sebanyak 316.6kG...
seriuss banyakk..buang lemak, dan badan jadik sihat !!!!!



Photobucket
barisan-barisan peserta..
yasiN yg baju hijau dia sblm consume herbalife 199KG...
pas Consume herbalife selama seminggu ilang 9kg dan dia takda rezeki menang smalam....
TO YASIn, usaha kuat lagi....insya'allah pasni sure makIN GantenG....:))



Photobucket
MongkHUn disaMPing rePLika cheQue RM5000 n LOveLy coach dia..





Tak faham macam mana nak turun berat badan tak apa.
Yang penting melakukan =) "bOb. firdaUs" 



hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design