Saturday, December 29, 2012

*Red KazEN*


29Disember 2012
16Safar 1434hijrah 

alhamdulillah, shukur kehadrat allah....segala event tahun 2012 berakhir suda... paling kemuncak, majlis persandingan kazen terdekat antara SHAFIQ dan NURUL AIN...alhamduLillah selesai suda...... memang best, memang hooot, memang gilosss on that day....
mcm mana tak kata kot, PENGANTIN pun vouge daboom, seukufu-kufu pn hooot lagik panas... dan tetamu yg datang lagik meriah....khemah jadik meruah, sampai kena baeratoq panjang nak amik makan.... owh kami jangan tanya laa makan ka dak, sebutir nasik pn xrs aritu... sbb kenyang tgk tetamu yg mai...sangat,sangat luar biasa..... :)

alang-alang dh jmpak sesama sekufu kan....owh apa lagik....jangan lepas peluang untuk share suka-suka n amik gambaq sama-sama.... part ni memang besttt :) sebb sume spotim....ketua dlm semua haL kalau xbukan adalah....taranggggggggggg ibu beranak dua..hihihi hok len menfolow jaa... dok ngan depa ni, xrasa aku ada anak..hahahahahah laki pn takpandang wehhh hari tu..sian laki aku, sorilaa bang, beri peluang sat naa cheq nak begumbira gelak santai sama-sama sekufu :) yerlaa sbb semua sekufu ni kan semua ada di sini
sorang keja di IJN, sorang ngaji di UiTM, dua org lg pas SPM... n sorang lagik memang SETIA di sini.... dr kecik sampai ke beranak pinak di sini jewlaa...xda kesempatan nak merantau.....yerlaa dh kawen pn org sini, lagik mimpilaa nak rs merantau....:) 

Photobucket
gElOmbang MERAHHHHHHHHHHHHHHH  "RED KAZENNN :)"
owhh sangat menarik kaler ni.... amik gaMbaq menyerlah kami saja....

kalau lepas lembu jantan ni, mahu penin dia,,,nak ligan mana satu..sume MERAH belaka...




Photobucket
-keluarga keciL- 4tahun suda depa ni... dan dikurniakan dua puteri-puteri comeLL sorang mata sepet, sorang lg mata beliak..hihihi




Photobucket
HUsna yg bam-bam sebaya ngan murni...tp dia bam-baM sungguh...
SUmaiyah dh abis pantang..so blew tawap makan knuri
owh adik ipaq jangan sangatt Gojers...... turung fareeda gitu :)



Photobucket
-LAKSA PEOW PENANG-
sapa yg dok luaq dr penang, kalau mai belah sini WAJIB kena p makan laksa ni...laksa ni dok area peNAGA... dekat ngan tali ayaq...
laksa ni, masa knuri tahan satu jam 10minit saja...SELESAI 400mangkok....
kesian pd yg lambat xdan makan... 
aritu knuri tuh banyak menu ada....tp dan amik periuk laksa jaa ni..hat len xdan.... hihihihi


Photobucket
Kami outdorr tanpa PENGANTIN....takpa layan kaaN jaa.a...... kami lepak di vision park jaa...best gak lepak situ...
Kami anak beranak berGeLOmbang MErah.... MAK baru pn spotim jua :)




Photobucket
-kenangan besama sekufu-kufu- masa kat sini, ada yg kena ligan ngan pelepah nyOK....
hahahahahahahaha 



Photobucket
MEMANG SUKAAA , LOVE pic nie sbb tuh pic ni di upload sampai dua kali ...........
- SANGATT CHANTIK- best bila sesama pakai baju sama n colur sama...serius chantikk n nampak sepakat .... bila dok dengan depa yg sengaL ni..hilang problemo....
*rinduuu hampa semuaaa.......xdak aral tahun depan kita begambaq lagik......*


BERAKHIR SUDA, TAHUN 2012 selamat tinggal suka duka, sempit luas...huhuhuhuhuhu..... moga tahun 2013 memberi sinar baru buat kita semua...........

SALAM TAHUN BARU buat semua para Bloger tersayang........ moga ALLAH merahmati kita selalu in sha allah


Wednesday, December 26, 2012

GelOng

26Disember 2012
13safar 1434hijrah


PEHAL, kebalakangan ni suka NyanYokk nih....eh tahu n mengerti kaa nYANok tuh lagu manA???????????? hmmmmmmmmmmmmm

otak blur-blur.....sume per.buat salah!!!!! :(
telampau pikiaq sangat kot gamak ni...ni laa kesan dia... memori lost "nangisss"
orang bulanapriL ni kalau blew nak buat gheja sume nak perfek..huhuhuhu tuhka, bila silap skit mulaa laa pikiaq mcm per tuh terok sangat....pikiaq,pikiaq,pikiaq..lelama botak kepala.....sib bek bertudung kalau dak jenuh nak p dptkan rawatan rambut pulak...aduhaiiii,

malu,malu,malu sbb buat silap lagik......owh tuhan, berikan aku kekuatan. !!! sbb banyak per.aku nak galas ni. wanita hebat harus diuji dengan penuh kehebatan..chewahhhhh....hebatlah sangat kannnnnnn

otak tepuu dh sebenaqnya ni..sbb mcm-mcm nak pikiaq... perlukan rehattt....


Monday, December 17, 2012

RandOm

17Disember 2012
4Safar 1434Hijrah 


SENYUMM seindah suria, senyumlah baHagia......^_____________*  zahir KELIHATAN ceria, suka dan tawa......
tapiiiiiiiiiiiiiiiii >>>>>>>>>>>. DALAM xsapa tahu, gundah gulana, duka, murung,kecewa melainkan hanya ALLAH saja yang tahu....oLeh itu, teruskan kehidupan, apapn terjadik....TERUSKANNNNNNNNNNNNNNN ayuh kedepan...takpelu toleh kebelakang lagik..Tinggai semua tuh dengan penuh kenangan dan PENGAJARAN !!!!!!!!!!!! 

manusia mana ada yg SEMPURNA....oleh yang demikian, perbaikilah diri dari sehari ke sehari sebLum diri di jemput ke pekampungan abadi....mashaaLLAH :( 



*Suda-sudahlaa buruk sangka tuh..sampai bilaa mokcik weh nak buruk sangka..... jangan kerna niLa setiik rosak susu sebesen..ha hamikkk :) allah bayaq cash laa ni..xdak hutang-hutang...kena trima tuh..so baik pada-pada, jahat pn pada-pada... kan apa, bila baik sangat mulaaa laaa tocang naik kepala hok ni BAHAYA !!! 

*wahai manusia, pehal laaaa perot busuk sangat..... terima laa kelebihan diri seadanya.... kalau dh mampu takat tu, haa terima ja laa.....xpelulaa nak rosakan kebahagiaan org dengan cara-cara halusni.... xdak hasiL pn malah ALLAH murka manusia sebegitu..huhuhuhuhuhu sebab dia menduakan ALLAH....yerlakan, punya nak puas kan hati sendiri, GAMAK jaa buat apa saja pn..#kesian# 


*bekawan biaq beribu, bekasih biaq satu.... owh bekawan ni memang best....tp nak hadap setiap peel bukan mudah..ada hat serius, ada hat kaki lawak xkerin gusi, ada hat skima, ada hat waraq'.....-apapn biaqlaa kita balance sama rata.... bak kata pepatah "masok kandang kambing mengembekk..bek,bek,bek...dan bila masok kandaq rimau mengaummm..aummmmmmmm." yg pasti bekawanlaa kerna ALLAH..pasti mekar ukhwah tuh sampai bila-bila....biaqlaa dipisahkan jauh mana pn, pasti bertemu kembali....in sha aLLAh



*pic sekadar hiasan*
DSC_0185-1
*Dak Murni ni dh 4batang gg tumbuh, owh makin nak menginjak umur ke SETAHUn, makin macam-macam menguji ibu demoK dia....hekhekhekhekhek...paliNg best,
tiap malam ajak ibu OT besama..ala-ala boronghantu...
dik Oii, ibu nak gheja.... sok kot masok opis, bOs suh tulih 5 ibu tulih 10 hahahahaaha 
makin besaq makin mcm=mcm...... "budak kurus akai jenuh"  






Note: thank's sis Dee komen bloq nida....
alritee i upgrade lg erk,,supaya sis mudah baca n gemar singgah bloqpicisan nih..hehehe 

Saturday, December 15, 2012

DurianCrepe versi sndiri

15hb Disember 2012
02 SaFAr 1434Hijrah


wahhh, arini 2SAFAR 1434 hijrah...lajunyaa masa belalu...berakhir dah MUHARAM :( apa bolew buat, masa belalu dengan pantas....

apapapn, nak lompat girang nih.......yeaaaaaaaaaaaAAAAAAAA sbb dah berjaya buat DURIAN CREPE hasil tangan sndiri tau.....tp kena MEKASIH BANYAK-BANYAK dengan ACU SHUD......sume bejalan lancar, walaupn sekali sekala kedengan cik Murni gigi 4batang menganga tereyak... muahahahahah.. sib bek baba pn spotim...tolong tgk kan si budak murni tuh ....shukur,shukur...
so, pasni kena aplikasi kat rumah..xmo iLmu yg dok ada ni bekarat dalam memori tanpa aplikasi... go.go.go nida.... larat nak beli kan...sampai bila??? kekadang beli ni tak kena taste - hampa begitu saja ;)

adeihla betoi ramai yg cakap, weh nida buat menda alah ni mudah jaaaaaa...mudah sangat.....
ok memang tau mudah, tapi kalau xkena cara, hat mudah jadik payah !!! sbb aku dh dua kali buang adunan mcm tuh jaaa... huhuhuhuhuhuh  dua kali bancuh, dua kali terap.....sinkin yg becrepe...huhuhuh
paling best, bila sofia tanya..ibu mana tuew tuh??? kakak nak nieh...hahahahahahahhahahah
gelak begulin nak jawab..... sori laa kakak, ibu buang dah... dan dia akan jawab.....alaaaaaaaaaaa sambei mulut moncong..... sekarang semjak pandai becakap ni...wah hari-hari ajak buat tuew....kakak tolong ibunah.... hihihih kau comeL laah anak.... :)

kira semalam dalam hujan, gigih ajak en.somi p umah shud.... yerlaa kita nak menuntut ilmu kan..so kena laa p susah payah cr dapatkan sifu.... yeaaa setiap pengorbanan ada hasiL dia... p dalam hujan lebat drive keta pn slowww jaa..tp balik hati berbungaa sebab crepe penuh dalam tuperware...ahakzzz... vangga okess :)

#shud, thanks everything...bg pinjam dapoq, gula  n segala pekakas nak buat durian crepe......#



Photobucket
ha amik kunin di raja.... makan sampaiiii belahak bau derian nah.....
bila tak berjaya jangan GIVEUP, teruskan usaha....in sha allah pasti berjaya
"USAHA TANGGA KEJAYAAN"
>>bak kata makteh pah [mak nona] <<
#sebagai seorang IBU ni semua perkara kena teror... !!!! xleh kata tak teror..woww LUAR BIASA :)



Photobucket
nah nindia hasiL bedurian crepe...besama acu...
inti sumbat pepnuh durian....yerla nak makan sdniri kan..ha bubuh ikut suka..hehheheh tp memang fhewwwwwwwww sedapp laa :) hihihih resepi ACU simple jaa xpyh nak terokkk..hahahahahahah
durian semalam aku beli sebijk RM11.00 isik memang spesis kucin duduk yer acu? hehehheh 




Photobucket
-MUka teruja di kepekatan maLam .... BERJAYA SUDA!!! pasni blew buat sndiri tanpa sifu di sisi...meminta menjadiklaa..... nak cuba buat filin jagung, blueberi, stoberi, manggo plak pasni....
chewahhh..... tuhpn kalau murni 4btg gigi tuh tak banyak songeh..kalau banyak songeh apapn xblew..hihihihi






NOTE: #emmm, bestkan bila duduk ngan mak + ayah ni.... rasa mcm happy jaa# hati tersentuh, bila tgk mereka-mereka di luar sana ada ibu leh share suka duka sama-sama..............tp aku?????? 

Thursday, December 13, 2012

E-day NoNa

13hb Disember 2012
29Muharam 1432hijrah


alhamduLillah, shukur kehadrat allah. diberi kesempatan bernyawa di bumi allah lagi...shukurrrrr 
sambei menaip, perot nyanyi dondang dendang... toraa datang lg..ahakzz.... lapaq melahaq dh ni... sabaq sat, tgg jam 1 kitalunch...:) 

alhamduLillah, segalayg dirancang dan di atur semua bejalan lancar...TAHNIAH buat sepupu comei aku sorang ni.. sbb dh jadik tunangan orang.... lama dh dok bekawan akhirnyaa tiba dh masa di masok meminang hantaq rombongan.....chewahhhh happy sokmo laa nurse IJn nieh..hehehehehehhe 

kamu sangat comei laa NONA>...sooo sweet  dh iras diana amir..hehehehehhe b



tahniah
Wahida Nawawi - Panggei NONA...
jaga tali petunangan ni elOk-eloknah...kaloNg doakan lekas-lekas makan nasik minyak :)



happy
Nona & Liza & Murni...- semua nama tak ikut ic... hahahahaha btw kami tatap coMeL....



Photobucket
cucu-cucu n cicit  perempuan tokdin n tokminah...
MEMASIn ada kecomelan tesendiri..kecuali ibuberanakdua tuh...hat semakin boom :( 


Photobucket
- hat baju hitam bulat-bulat tuh takyah habaq laa....tak makeup pn comei...lesong pipi blewtumbuk sambai..hihihihi,- duta BAWAL tuh.. :)
ikah, noNa n Aimi... 


Photobucket
SUKA makeup nona....simple tp chantik!!! pandai aida albakry makeup ....thumb up :)


Photobucket
BEST .....
majlis berakhir suda sampai jam10malam....alhamdulillah semua bejalan lancar.....





note: baru nak behati keras kejong..tp taklehlaa, still ada lg hati lembik agar-agar tuh.... dan bukan mudah jugak nak satukan pendapat kannnnnn..pasrah :(

Monday, December 10, 2012

TarbUSh di malam Minggu

10Disember 2012
26Muharam 1434Hijrah


Tengahhari dah........arini hampa pakat lunch kat mana???? dh tengah ari br nak publish entry nih... hehehehe arini lemau,blues jaa... mana daknya, dua hari bejalan sakannnnnnnnnnnnnn.... penuh warna warni :)
wowwwwwwwwwwwwwwwwwww SUKA, minggu ni ALLAH permudahkan lg urusan berjumpa dengan teman-teman lama zaman mengaji di institut dL....seriuss sangat SUKA, sangat BEST, sangat TERUJA, sangat GUMBIRA, dan tersangat-sangattttt SYOOK !!!!!!!!!! rasa kenangan zaman-zaman kegemilangan dok usung fail, histeria menyerang kembali lg bila dok sama=sama....hihihihihihi

Siapa sangka sapa duga, dalam memasin dok kelam kabut urus tugas seharian...sempat lg dok berjumpa makan semeja... ni keja puan FarIna.dia yg atur semua, we Olss folow jaa.... thanks farina, jasa anda sangat ku kagumi....takpa, tak ramai lg best... tak banyak bunyik !!!! hehehehehhehe
kali ni, farina pilih RESTRON TARBUSH yg bertempat nun di pinggir pantai... tempat hapenin bila waktu malam. mana lagik kalau bukan batu feringggi..... bolew tahan jugak restron ni punya kesedapan....paling suka fish n cip dia....oh sangat ohsem, sib bek tak pretnen kalau dak naya en.suami, kena ulang alik ke tarbush...untuk dapatkan fish n cip dia.....uhmakaiiiii, sedapppp sngt...... overal makanan SEDAP berbaloi dengan harga ahakzzz....


Photobucket
** mOcha Blended N tea arab.  -  glurppp **



Photobucket
tgk makanan ni, rs mcm nak terkam.... sangat sedap, portion yg besaq...
huhuhu Fish n cip... nanak lagiiiiiiiiiii
kira hidangan yg diberi sangat ohsem. makan sampaiii belahak..... ^__________^






SETERUSNYAA, BIAQ GAMBAR MENCERITAKAN SEGALANYAA..!!!!!!!!!! 
YA, kami sangat gembira, sangat teruja, sangat - sangat sukaaaaa ..
pabila 4pasangan bertemu..... jeling guest kiri kanan..hihihihihih 
sebab, kami sekepala.... sat-sat bederai gelak tawa...^_____________^ 






Photobucket
= suka pic-pic yg ada dalam ni..... memasin happy = siap ada aksi sengal bila dapat makanan yg dipesan...hahahahahahahahha
[blew tahan jugak hang nu SUdir, kelOloh]


Photobucket
*Yeaa kami - ibu beranak 2 dan si baba yg ceria mementang cuti keja sEbulAn*



Photobucket
*Ibu, ummi, mommy n mama....sibuk layan kerenan anak-anak memasin* pakat ada beg tangan bejenama hat tak dak dipasaran..size jangan cakaplaa sume hat luar biasa :)




Photobucket
** tak ketinggalan, kaum BABA, ayah, DAddy, n papa = sambei layan anak-anak dan sambei melayan tekak memasin *  tapi hampa memang ohsem....... bila duduk semeja, gelak tawa sama-sama walaupun bukan dr tempat belajaq yg sama....
kerna ISTERi-Isteri hampa yang gojersss lagik hooot ni duLu sekOlej sekali, laa hampa pun kamcing nuh..hebatlaaa !!! mcm tuh, jangan jadik perak buih.....




Photobucket
ibu.ummi, mOmmy, n mama melantak anak=anak sampai hat tenganga ada, makan tudung pn ada, hat leka main tab pn ada...sabaqlaa nuh anak-anak..hiihih




Photobucket
Suprised dr iSteri kepada Suami techenta...... sebijik kek cHELSEA.....tekojot daddy,
alalalala, so sweet ni famiLi... HAPPY BEFDAY DADDY SUDIR...may ALLAH bless u, n betambah murah rezeki... :)




Photobucket
- KAMI- WAJAH-WAJAH KECERIAAAN-
Dedulu, zaman muda belia, memasin sendirian, dan laa memasin dh ada suami, anak-anakdan keluarga....alhamduLillah, walau jauh mana kita terpisah..UKHWAH kita tetap mekar
"JANGAN ADA DUSTA antara KITA" chewahhh.....
in sha allah, pasni nak teruskan lg aktiviti mcm ni setiap sebulan sekali...... dan kalau diberi rezeki lebey,
we Olss nak fly sama-sama.....fhewitttt





dah nama dok area FERINGGI kan.....konferm-konfermlaaa kena cuci mata kat feringgi nite market.xdak sopim apapn..jalan-jalan terapi bijik mata jaa dgn barangan dijuaL.... luruh napsu sopim....... weeiiiiii beg tangan , jangan habaqla besepah... habaq nak brand apa sume ada..... tpppppppp harga tesedak ayaq lior tgk...hargga sngt luar biasa... so, jalan-jalan cuci mata jer keh..

tp apa yg penting we Olss enjoy malam tu... short vacatIon...




Photobucket
 nnti, kalau ada sapa nak g feringgi nite tuh n nak cari TSHIT penang..ha cari BROther ni....harga blew kautimmm..... siap terhibur lg sambei sopim... gerai dia sebelah dgn HOTEL GOLDEN sands.



Thursday, December 6, 2012

*SukA*

06hb Disember 2012
22Muharam 1434Hijrah


pepatang cemgini, blm balik keja...ada 3per yg rs best..... ilang kejap kedukaan....wah hebat..
biaq gambar menceritakan segaLanya :))

io
PErtama ::: rs nak LOmpat, bila chef ajak jmpak sabtu ni..buat durian crepe.....sukaaaaanyaaa


in sha allah
Kedua : andai apa yg di potretkan ni terjadi...SUBHANALLAH, malaysia makmur dan maju seiring sejalan dunia akhirat muNgkin :) in sha allah



Photobucket
ketiga : besttt gilew kata-kata nih
"ORANG YANG HEBAT ADALAH ORANG YANG SEDANG bersedih
tapi, tetap berusaha MEMBAHAGIAKAN org lain....

wowwwwwwwww tekesima :)

Be StrOng

06hb Disember 2012
22Muharam 1434Hijrah



[apapun terjadi,aku harus "BE STRONG" la tahzan]

550659_4232994157122_776862516_n
Telahku lalui
Telahku lukai
Dibuai mimpi-mimpi
 Mengasyikkan imrahku


Semua yang sempurna
Hanyalah dimata
Tangisanmu berbisik
Ku sendiri



Izinkan diriku

Lenyapkan segala
Namun ku tak terdaya
Melupakan segalanya

Kini ku sendiri
Hilang segala cinta
Sebuah realiti
Bernokhtah di sini


 

Wednesday, December 5, 2012

KobOi

05hb Disember 2012
21Muharam 1434Hijrah 


adoilaaa, semenjak kebelakangan ni....... kerap sungguh mereka di luar sana dok SEaCH PAKAIAN TEMA KOBOI , BAJU KOBOI, FESYEN ALA KOBOI.....kuda KoBoi.

hahahahahahahahhaha, gelak begulin....dah romaN blog kOboilaa cemgini.... :)) 


nah pic COWGIRLzzz.....
ni versi omputeh,
kalau versi bertudung, pakaijaa baju kemeja labuh n jeans...pastu pakai topi koBoi..
dONe :)



kOding PHoTobUCket

05hb Disember 2012
21Muharam 1434Hijrah 


salam semua, rabu yang penuh kata-kata siap ada sedikit sharing iLmu...... 
selama dok blogging nie, memang banyak upload gambar di sini  [photobucket] ...
so far ok jaa upload sini, setakat ni xdak masalah lagi laa.... 

ok, arini nak sharing ilmu skit jaa..mcm mana nak guna photobucket ni... mudaah saja :) 
untuk teman blogging mama irfan n kakhasLina gebu....meh sini nak tunjuk cr upload pic melalaui photobucket.

jue n kakina, maafnaa ayat tunggang langgang sebab saya bukan laa org yg teror sharing tips...hahahahahahah kalau gamak xfaham buzz kot ym @ skype nah.... :)) 

disini LANGKAH-LANGKAHnya :)

Photobucket
langkah 1 - SIGN UP dulu kalau belum ada akaun photobucket keh :)
kalau dah ada akaun PhotoBucket tuh sureee teror laah... 


Photobucket
Kedua - Dah siap register sume...akan keluaq mcm ni...papan welCome.... :)) 
so, teruskan destinasi....sila klik word UPLOAD yg saya dh bulat merah tu... 


Photobucket
Ketiga - bila dh klik UPLOAD, akan keluaq seperti gambar di atas.....so, puan-puan comei bolew BROWSE FILES untuk upload. 



Photobucket
KeeMpat - siap UPLOAD... akan keluaq pic seperti bawah dan teruskan klik "CONTINUE HOME" 


Photobucket
KeLIMA - taraang.....pic anda dh siap sedia berada dalam alBum phootbucket.... masa ni, puan-puan di mintak klik VIEW LIBRARY...kalau nak klik "EDIT YOUR PHOTOS" pun bolew. kot-kotlaa, nak pic ada efek ala-ala instagaram..hihihihii



Photobucket
KeeENam - selepas dah klik view Library, akan keluaq seperti ini..... pilih jaa nak pic yang mn satu 
untuk di guna pakai di BLOQ, FB @ TWEET 


Photobucket
kETujUh - selepas puan-puan dh pilih pic yang dikehendaki... sila pandang di sisi kanan...nampak dak hat dalam bulatan merah tuh..ha sila amik KODING tuh....sbb koding tuhlaa kita nak guna dalam bloq kita :) 


Photobucket
KelapaN - ok kita behijrah Ke bloq... KODING yang kita kLik tuh tadi, kita PASTE di nEW n3 kita... pastikan klik kotak HTML ya...


Photobucket
kesemBilan - Klik COMPOSE tarangggggggg pic yang di kehendaki dah tepapar....time ni, puan-puan bolew pilih nak pic tuh besaq mana....... dah agak rs sedang cantik....puan-puan bolew PREVIEW nah... 


bila dah rasa semua ok......SIAPPP, bolew publish N3.... bagi nida, mudah jaa pakai PhotoBucket. 



SELAMAT MENCUBA yaaa kawan-kawannn :) 

Tuesday, December 4, 2012

DerianCrepe

04Disember 2012
20Muharam 1434Hijrah 


Ketagih sudahhhhh menda ala lembik-lembik kaler kunin ni....aummmmmmmm 
semalam 5bijik rs tak puas..... uih, xbismillah ka makan...:)
mana xnya,masa g amik duliyan crepe br keluaq peti aih...wowwwwwwww weee....sdp dia jangan citew laa.. makan sampai pejam mataaa.... asyiknyaa sdp dia.
kebetulan masa g amik, g ngan en.suami...owh dia punya makan sekali jalan 3bijik.... sdp woooo

mekasih kakina, rekmen member buatkan .....berjaya dh merasa duliyan crepe..kalau dak sblm ni. sibuk becerita, rasanya dak....ok,skrg dh rasa.....MEMANGGGGGGGGGGGG SEDAP !!!! begetar bibir rs kenangkan menda alah ni....huhuhuhuh pasni sila laa buat sndiri blew makan banyakkkkkk skali hadap ..:)


Photo1492
bDuliyan Crepe -dapat jaa kat tangan,...xdan-dan bukak..... eishh nampak sngt teringin..hihihihi



Photo1493
siap sedia beratur untuk di nGap.....- memang sedapppp n berbalOi :)



Monday, December 3, 2012

Hari Lahir

03hb Disember 2012
19Muharam 1434Hijrah 


wowww harini mood bloging luar biasa,....... yerla nak lepak mana lg melainkan lepak di bloq yg dh lama terabai nih...bila mood luarbiasa dtg..sila jalan lepaskan peluang..hupdate sedaya mampu....:)

aLhamduLillah, ALLAH panjangkan usia bapak tersayang......EN.OTHMAN BIN DIN..... yang ke 56tahun. kebetulan jumaat malam sabtu aku buat makan-makan, ajak semua adik-adik dtg makan....terlupayg saabtu tuh befday bapak...hihihihi kira ok laa celebrate makan malam tu cuma xdak kek saja. 01 disember 2012 genap bapak 56tahun...... owh rindu mama,.....yang pergi usah di tangisi malah teruskan BEDOA..doa..doa....... mama menanti di sana....

ermmmmmmm...mesti ada yg tertanya kan........ ???????
eh, sapa WANITA bertudung maroon sebelah bapak ni, haa meh sini nak perkenalkan...dia adalah MAK BARU aku....MAK baru yang mengantikan tempat MAMA..sekarang ni dia laa amik tugas MAMA handle bapak... alhamduLillah, setakat ni nampak ok ja..bapak pn berada dlm keadaaan selesa. ada laa kawan nak becerita, teman dia ke hulur ke hilir....

owh pada mulanyaaa...SUKAARRRRRRRR nak terima hakikat yang bapak bakal berkahwin... dan aku akan ada MAK baru...tp sapa aku nak lawan kehendak semua ni.. perancangan ALLAH lebih terbaik dr manusia..... TAKE time jugak nak terima...... mcm-mcm negetip melekat kat kepala hotak ni...ya ALLAH sukar rasa.... bila tgk muka MAK baru ni ja...rs mcm nak tumbok....hahahahahahahahah gila sengaL aku kan !!!!!!!!!!! tp, makin hari masa makin pantas belalu....la aku dh serasi panggei dia MAK....kalau dak sblm ni aku panggei dia MAKCIK sajork..... kejam gila aku nih.....tapi, mcm aku kata laa.masa koi belalu..lama kelamaan sume tuh jadik biasa... ALHAMDUlillah, la ni kami serasi jaa dengan dia. sekepala ni...kaki merapu.. dok dengan MAK baru ni rs mcm dok ngan kawan-kawan ......

bagi aku, bapak OK, akupun ok ja laaaa....... janji semuanya HALAL...bukan skandal dalam gelap bahaya tuh. tapi aku tau, bapak rindu mama jugak....setiap JUMAAT kalau dia tak keja..mesti p pusara mama..ziarah mama, ngaji di pusara... cuma aku jaa, xbekesempatan nak p..... sibuk dengan MURNi.....huhuhuhuhuu


DSC_0133
-seLamat Hari Lahir BAPak..MOga dilimpahkan kebahagiaan selalu- in sha allah 

LePas RinDu

03hb Disember 2012
19Muharam 1434Hijrah 



Yihakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, pagi isnin yang ceria..... sebab,sebab.....rinduuuuuuu terubat suda..... 
alhamduLillah, terima kasih ALLAH sebab permudahkan urusan kami untuk bertemu...*SUKAAAAA* 
shukurrrrrr :) 

mekasih banyak-banyak dekat ShuD comei sebab sudi jemput kami ke majlis akikah anak sedara dia di taman kuala bekah.... alhamdulillah, boleh jugak kita berjumpa...n pelok ketat-ketat :) 

to mama irfan <jUe> mekasih banyak jugak sebab sudi tumpangkan kami anak beranak naik kereta kamu.... gatalkan...keta ada saja malas nak drive...nak tumpang jue..heheheheh lama rasa tak dok sekali..tuh yang nak naik keta skali ngan jue. so, bolew gelak beselerak setiap masa bila besama.... kalau naik keta memasin tak dapat rs tuh... mekasih jue n hezri ..... 


alter 1
*tengok muka kami masIn-masin tepancar kegumbiraaan*
nasib laa, kami las dh sampai...kalau awai jenuh acu, penin kpala.... mana nak layan tetamu, geng gelak ni lg.
btw acu, best majLis kamu....yeaaaaaaa gumbira :)




DSC_0023
[sofia sandaq kat titin, bukan maiin...rindu bangattlaaa tuh...hihihihi]  
irfan jeLin sapaa tuh....heipppp :)




* masa jumpak ni, mcm-mcm perkara di bicarakan topik utama adalah DURIAN CREPE....hahahahahahha, ada orang tuh, mengidam mengalahkan mak buyung .... punya laaa terigin nak rasa. sib bek ada penyelamat nya...mekasih kakina, rekmen member dia buatkan..yeaaaaaaaaaaaaaaaaa...
nak tempah ngan acu, acu takmo sbb urat balOqq timboii tinggi..hihihihihii
kesian kat diatuh......dia sorang jaa xpenh makan lg durian crepe...orang lain semua dh bedouble kalirasa durian crepe....huhuhuhu...

*topik kedua hangat, kami plan nak berbbQ di tepian pantai..in sha allah.....
master chef konferm laa kakina gebu.... heheheheheh



hujung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design