Saturday, December 15, 2012

DurianCrepe versi sndiri

15hb Disember 2012
02 SaFAr 1434Hijrah


wahhh, arini 2SAFAR 1434 hijrah...lajunyaa masa belalu...berakhir dah MUHARAM :( apa bolew buat, masa belalu dengan pantas....

apapapn, nak lompat girang nih.......yeaaaaaaaaaaaAAAAAAAA sbb dah berjaya buat DURIAN CREPE hasil tangan sndiri tau.....tp kena MEKASIH BANYAK-BANYAK dengan ACU SHUD......sume bejalan lancar, walaupn sekali sekala kedengan cik Murni gigi 4batang menganga tereyak... muahahahahah.. sib bek baba pn spotim...tolong tgk kan si budak murni tuh ....shukur,shukur...
so, pasni kena aplikasi kat rumah..xmo iLmu yg dok ada ni bekarat dalam memori tanpa aplikasi... go.go.go nida.... larat nak beli kan...sampai bila??? kekadang beli ni tak kena taste - hampa begitu saja ;)

adeihla betoi ramai yg cakap, weh nida buat menda alah ni mudah jaaaaaa...mudah sangat.....
ok memang tau mudah, tapi kalau xkena cara, hat mudah jadik payah !!! sbb aku dh dua kali buang adunan mcm tuh jaaa... huhuhuhuhuhuh  dua kali bancuh, dua kali terap.....sinkin yg becrepe...huhuhuh
paling best, bila sofia tanya..ibu mana tuew tuh??? kakak nak nieh...hahahahahahahhahahah
gelak begulin nak jawab..... sori laa kakak, ibu buang dah... dan dia akan jawab.....alaaaaaaaaaaa sambei mulut moncong..... sekarang semjak pandai becakap ni...wah hari-hari ajak buat tuew....kakak tolong ibunah.... hihihih kau comeL laah anak.... :)

kira semalam dalam hujan, gigih ajak en.somi p umah shud.... yerlaa kita nak menuntut ilmu kan..so kena laa p susah payah cr dapatkan sifu.... yeaaa setiap pengorbanan ada hasiL dia... p dalam hujan lebat drive keta pn slowww jaa..tp balik hati berbungaa sebab crepe penuh dalam tuperware...ahakzzz... vangga okess :)

#shud, thanks everything...bg pinjam dapoq, gula  n segala pekakas nak buat durian crepe......#



Photobucket
ha amik kunin di raja.... makan sampaiiii belahak bau derian nah.....
bila tak berjaya jangan GIVEUP, teruskan usaha....in sha allah pasti berjaya
"USAHA TANGGA KEJAYAAN"
>>bak kata makteh pah [mak nona] <<
#sebagai seorang IBU ni semua perkara kena teror... !!!! xleh kata tak teror..woww LUAR BIASA :)



Photobucket
nah nindia hasiL bedurian crepe...besama acu...
inti sumbat pepnuh durian....yerla nak makan sdniri kan..ha bubuh ikut suka..hehheheh tp memang fhewwwwwwwww sedapp laa :) hihihih resepi ACU simple jaa xpyh nak terokkk..hahahahahahah
durian semalam aku beli sebijk RM11.00 isik memang spesis kucin duduk yer acu? hehehheh 




Photobucket
-MUka teruja di kepekatan maLam .... BERJAYA SUDA!!! pasni blew buat sndiri tanpa sifu di sisi...meminta menjadiklaa..... nak cuba buat filin jagung, blueberi, stoberi, manggo plak pasni....
chewahhh..... tuhpn kalau murni 4btg gigi tuh tak banyak songeh..kalau banyak songeh apapn xblew..hihihihi






NOTE: #emmm, bestkan bila duduk ngan mak + ayah ni.... rasa mcm happy jaa# hati tersentuh, bila tgk mereka-mereka di luar sana ada ibu leh share suka duka sama-sama..............tp aku?????? 

3 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

Dee said...

wow..sedapnya..sis..background entry kaler gelaplah..dee takleh baca..or why not font tu tukar kaler putih..maybe lebih senang dibaca..

crepe durian, dee tak berapa suka kalau byk sgt cream..kalau balance mmg confirm marvellous...

ina khairina said...

wahhh jeles ni!!!kakak ja yg x buat2 lg durian crepe ni,xtau la mcmana ghupa dia...ntah jadi ntah tidak!
nida n acu.......nti mai umh jgn lupa bwk durian crepe naaa

Siti Shuhadah said...

yeayyy...berjaya... :)

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design