Wednesday, January 2, 2013

Hari PErTama

02Hb Januari 2013
19Safar 1434Hijrah


ALHAMDULILLAH, allah beri kesempatan hidup di muka bumi yg sementara ni....... shukur ya allah, masih mampu melihat keadaan sekeliling..."SUBHANALLAH" hebat sume ciptaan mu ya allah....

hari paling nebes....adalah hari ni!!!! KAKAK ZAHRA SOFIA dh masok SEKOLAH tadika perpaduan KEMAS .... :)  alhamdulillah, dia sangattt ok, xdan nangis bagai..gerak bangun pagi pn ok...yg tak ok, si kecik tuhjaa pepagi bikin konsert melalak-melalak tuhlaa keja dia..hadoilaaa adik weh.... apa lg yg tak kena tataulaa.... hahahaahha pepagi dah buat ibu jadik supermak...mandi xlelap, tidor tak basah penangan dek budak pusaq kepala ada dua tuh .

pagi ni br urus sume register kakak masok sekolah..makloMLaa sekolah tuh ada share ngan mak pak dia..ekekekekke suka hati ja nak  p daftar bila.. hihihihi masok jaa dalam sekolah..wahhh kakak dh stat teruja..tgk kawan-kawan ramai..mainan pn banyak... siap ada mcm-mcm lah. :) sblm ni sebok cerita nak sekolah,nak sekolah..bila kena harini..
ha tu dia. seronok dia bukan kepalaang.. CIKGU pn sangat baguih....
aku mintak kebenaran kat cikgu nak amik gambaq...cikgu kata sila,sila....saya tau bila anak sulung masok sekolah memang mak pak teruja...hihihihihi syanglaa cikgu sbb tau fiLl saya :) bayaq yuran sekolah, baju sekolah bagai sume....alhamduLillah setel....zainab kami letak dia tepi penjuru. wah hat tu pn..xdak dia nak peduli dh ibu dia..leka main balll banyak... :)

tetiba ibu dia plak yg feeling lebey time nak balik...anak ok jaa..pandangpn xnak dh..hahahahahah ibu hang ni kedek betoilaa kakak weh....mcm-mcm feeling ada...paling utama tebayang "KALAU" mama masih ada...saheh gamat suasana... owh tp sume tu bayangan semata...pantas betoi masa belalu.sofia dl hat kecik tatau apa dh stat masok dunia persekolahan, mama pulak dah tahun pegi jauh tinggai aku dengan penuh kenangan dan air mata....[sesekali mai rindu, hanya ALLAH jaa yg tahu isi hati ni] tp (PROF.MUHAYA ada sharing dalam radio ikim.fm ....bilamana orang tua mu pergi meninggalkan kamu, lebih mudah sampaikan DOA dan pahala buat dia di sana....setiap apa yg dikerjakan, niat dalam hati pahala setiap kerja yg aku buat ni..aku sedekahkan buat ibuku disana.....)
subhanallah.Indahnya ISLAM :) mama, sampai jumpak lagi..in sha allah.......

belambak tadika dalam kepala batas, tp tadikaperpaduan jugak jadik pilihan.....sebab tadika ni oldskoll..hihihih dan lgpun makcik yg ngasuh sofia sangat reKomen suh hantaq sofia ke sini.... lgpn ni kan permulaan elOklaa bg dia besekolah disini... biaq pandai bawak diri n bijak bergaul dengan kawan-kawan... tp sofia ni xdak masalah dalam bab bergaull..laju jaa dia bergaul..kalau dak anak kakina si abang ngan adik xjadik kawan sampai mesra la..hahahahahah

#kekecik dah pandai bekaler blok......merah di kepala..biru di badan hihihihih# 




owh sofia, kejapnyaa masa belalu......anak ibu dh besaq dan pandai cakap... dah pandai demand. sangat penghibur hati !!!! ibu sayang kakak sampai mati... ibu doakan moga anak ibu berjaya dunia akhirat dan menjadi kakak yg BIJAK, SOLEHAH dan BERBUDI BAHASA in sha allaH :) 

4 Mata BOOooLaT sedang meMbeLiak:

MiYOKO SuKi said...

merahnye mak ngah...hehehhee...

waaa...sofia pun da g sekolah ek...belajar rjn2 ye...be a good girl... :)

ina khairina said...

ekeke kaler block sgt ni tp menten cumelll....

sofea mmg cpt mesra,tgok dia otometik teringat gelagat dia dgn abg n adik ritu,hehe lawak

-cinta soFiaSafiya- said...

kakak miyoko :: merah kannn, barulaa semangattt nak belajaq...

in sha allah.... kakak miyoko suki:)

-cinta soFiaSafiya- said...

kakina: tuhlaa kaler blok..hahahaha
pasni kalau jmpak depa senang jaa masok team....

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design