Wednesday, February 27, 2013

:'(

16Rabiulakhir 1434Hijrah
27Februari 2013


Shukur ya allah masih di beri kesempatan lalui kehidupan di dunia ini.......aLHAMduLillah
diberi usia, kekuatan dan kelapangan yg bisa tgk anak-anak membesaq depan mata...tgk keletah manusia makin hari makin mcm-mcm..owh duniaaa banyak pancaroba :(

arini cuma nak update pasai anak dara sorang ni....si zahra sofia....alhamduLillah, sofia dh 3tahun 5bulan.. dah sekolah tadika pun.. pandai dah laa ni, cuma bab menuLih kekOK skit..tangan dok kayu lagik..hihihi
xpa, slow-slow ya kakak..ibu tau kakak mesti Boleh laa..

kisah semalam, lama dah tak bukak port komputer hat dok tepi sudut rumah.....sekali semalam, pas pekena shake segelaih....moood panaih maai....abis sume aku geledah. jadikan tuh port bakaq lemak....so, pasni sapa yg SERIUS nak bakaq lemak cara selamat n nak mura rojer-rojer aku keh.... :) in sha allah mampu ja bantu kot.... :)
so, semalam pas magrib....bukak pc....lepak depan pc godek-godek pic lama-lama......owhhh nie yg tak suka ni, perasaaan kembang kuncup maiii, perasaan RINDUUU mai....akhirnya xleh bendung......ibu sofia nangiss depan pc... mana daknya, tgk ja pic lama-lama dok rasa mama mcm HIDUP.... part nangis imbau kenangan memang xleh sapa tanding laaa....sokmo menang ke aku...!!!!! memang nangis gegilaa smalam...
tiba-tiba sofia mai dok tepi aku, dia pandang jaaa.....setiap gambar-gambar yg aku dok Klik....... di situ jugak dia nampak gambaq dia ngaN tokma dia.......
pastu aku perasaan, eh kenapa budak ni dok relaih ayaq mata.....owh rupanyaaa dia pn sedey jugak!!!!!!!!!
huwaaaaaaaaaaaaa aku terus pelok dia, bawak dia masok bilik....golek=golek n cool down terus tanya dia, kenapa SOFIA nangis tatsat?? dia jawab ngan malu-malu.....sofia rindu tokma....owhhhhh tuhan, aku rs nak pengsannnn, sebak terus....aku sambung balik tereyakkk............................dia diam jaa teman aku semalam..

MAAF sofia, ibu tewas...sbb ibu lg rinduu sngt-sngt-sangt kat tokMA !!!! 

Thursday, February 14, 2013

Tangisan herbaLife

3rabiuLakhir 1434Hijrah 
14Februari 2013


Ditengah-tengah kemeruduman momentom tahap kuasa badak... aku jumpak kata-kata semangat nih.. 
SUBHANALLAH tepukul seketika... bangun, bagun jangan takot kepada kekalahan, jangan undur walau selangkah.. teruskan perjuangan selamatkan ramai di luar sana yg banyak memerlukan nutrisi lengkap ...... 
berjuanglaa sehabis baik...biar di cerca, biar di maki tapi ALLAH tahu nawaitu hambanya.... 
cukup aku KEHILANGAN MAMA tersayang.... tak sempat aku jaga dia, bg dia NUTRISI LENGKAP..... mama pergi selamnya kerna SERANGAN JANTUNG...owhhhhhhhh, andai dpt putar masa akan ku pastikan siang pagi malam mama lengkap dapat nutrisi sihat.... tapi, apakan daya, ALLAH lebey sygkan mama, dan dia tahu apa yg terbaik buat mama.....
mama, anakanda di sini doakan yg terbaik buat mama di sana ...ALFATIHAH


Saya btemu sorang downline,dia mnangis keran byk halangan dia di herbalife..saya tunjukkan pd dia kereta ini, sy bkan mahu MeNUNJUK tapi saya mahu TUNJUK......
ini adalah SALAH SATU HASIL dr tangisan sy beberapa tahun lalu,sy menangis spt anda dulu, sy dicerca,sering gagal, sy bgitu takut ketika itu,
tapi sy ikut cara org bjaya,sy x biar ktakutan mnghentikan sy,sy harap anda akan btahan,krn itulah beza sy dgn org lain yg gagal dherbalife..menangislah jika tngisan itu sama spt tngisan sy dulu,tngisan keazaman ,
tgisan impian.mnangislah..


tengok real keta ni kat car park subhanallah chantiknyaa.... dan-dan terbayang kalau sok satu hari aku yg drive....fhewwww super segak abis...saheh time tu beduyun nak minum nutrisi mark huges :) 



*HERBALIFE, ALAH MEMBELI MENANG MEMAKAI..... <3 p="">



 SUMBER dr : Fb cikgu azim :) 

Wednesday, February 6, 2013

Selamat PenganTin Baru

25rabiuLawal 1434hijrah
06Februari 2013 



TAHNIAH, TAHNIAH, TAHNIAH......dan
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT SHUHADA DAN FAIRUZ....



alhamduLillah, MAJLIS IJAB DAN QABUL bejalan dengan lancar....amin.....

shukur ke hadrat ALLAH, sbb majLis ni yg paling diutamakan......majlis paling bemakna sbb akan ada ikatan dua hati secara HALAL hingga ke syurga in sha allah........



kepada SHUD - kaknida DOAKAn, shud kuat, tabah dan jadik ISTERI yanG SOLEHAH buat suami tersayang...... besiap sedia fizikal dan mental...sbb dalam alam rumahtangga ni banyak dugaan dan cabaran yg harus ditempuhi...tp kawen best sbbb banyak PAHALA dapat buat..... TAAT dengan suami, dan moga-moga ikatan suci murni ni kekal hingga akhir nanti.....pasni senang dah...usung mana pn shud dah ada bodygurd besaq...lagik hemsem.. :)




 photo 323318_10200344230389542_940886566_o_zps9399308e.jpg
*pengantin yang hooot, vouge lagi gojers.......


 photo 133994_10200344229309515_1759167675_o_zps2e375b0c.jpg
SUAMI ISTERI...... so sweet laa shud n fairuz :)
alalalalalal, fairuz malu-malu nak sentuh bahu isteri.....hihihihihh





 photo 132458_10200344228389492_1842065409_o_zpsaed26373.jpg.
gambaq hat ni toksah dok habaq laaaa...sibn bek ada banyakbijik kamera...kalau sebijik sesilap blew meletop kamera tuh punya dok posing sakan depa ni depan lensa...hahahahahahahaha
kan tatau kami kan suka begambaq.........nak -nak dok reramai mcm ni...... dan-dan SHEIkh begambaq tuh mai mencanak-canak...weweittttttttttttttt...

nie sume TEAM BLOGGER yg super duper COMELLLL n cute....hihihihihih......

team ni tak cukup korum lagi ni, WINA XDAK....n JULIANA dh dtg awai dl....
xsempat nak jumpakk..huhuhuh



 photo 133400_10200344226109435_1232056549_o_zps3bbac74e.jpg



 photo 710834_10200333120191794_863967463_n_zps9ec98e99.jpg

xcukup begambaq depan MASJID...bantai pulak dalam rumah......ha kan dah kata kami memang suka begambaq.......
aku bila begambaq ngan depa-depa ni....dan-dan feeling woww aku cun aih...hihihihihi


 photo 221501_10200344227149461_206865253_o_zpseaf42d99.jpg

Ha ni gambaq time makan................maaaf khai n suami ampa jadik modeL sat...hihihih
time ni sume makan khusyuk belaka........
lauk dia perghhhhhhhhhhh sedappp tahap kuasa kuda...tudiaaa hahahahah.....
dahlaa pengantin cun, lauk plak sedapppp...... sib bek ramai org, kalau xramai nak jaa buat muka selamba....makcik bungkuih dua kami nak tapau sbb gulai dia awat sedap sangat tatau...hahahahahhahaha


 photo 793766_10200344232069584_1301273920_o_zps8c9d2518.jpg

-saya dengan adik-adik junior XDMW.... depa ni kawan baik pengantin


KEPADA SHUD, ADIK JUNIOR ZAMAN SEK.DMW dl...merangkap team BLOGGER sekali lagi kaknida nak ucapkan SELAMATTTTTTTTT PENGANTIN BARU....moga kekal bepanjangan hingga akhir nanti....ni nak bg skit pepatah...chewahhhhhhhh
sedangkan lidah lagi tegigit ni kan pulak hubungan suami isteri kannnnnnnnnnnn
dannnnnnnnnnnnnn kalau takot di lamBung ombak jangan berumah di tepian pantai..chewahhhhhhhhhhhhhhhhh
dok pakat-pakat na...moga ari-ari penuh kasih sayang......
ha pa lagi cargas laa bikin baby...."larikkkkkkkkkkk"

Mak vs TOK

25Rabiulawal 1434Hijrah
06hb Februari 2013


salam semua.....tudia lama jugak tinggai bloq itam ni. owh owner dia bz ngan benda lain laa ni..:) 
aLhamduLillah, allah masih panjang kan usia dapat lagi dok kat bumi ALLAH ni.. shukur 
sekejapnya masa pantas belalu... laa dh masok bulan FEbruari...pasni pejam celik, kelip pok, kelip pok dah masok bulan apriL plak...hukmai aiiiii..... pantas, pantas... semakin pantas masa belalu dan semakin hampir dengan hari itu..cuma tatau bilaaa..... 

masa belalu sangat laju, budak nama ZAINAB SAFIYAH dah sethun pun...... dah makin cerdik laa ni..zainab sangatt manja dengan ibu.. tak nafi, kalau dia histeria dalam ndoi, jangan sapa laa dok p dekat..mahu dia bedouble histeria..hahahahahha tp kalau ibu, dan-dan tuh jugak dia diam...alololololo sweetnya anak ibu ni.... shukur, zainab membesaq dengan sihat alhamduLillah... terima kasih ALLAH 

tok selalu kata, anakhang ni "DAHAGi" ya jugak kot.... xreti penat, semua tempat dia nak explore... ekekekk. memang xreti dok diam.. kalau dok dalam gheta..dia xpeduLiklaa..hang drive ka dak..dia selamba jaa melangkah dok ataih kita... hoih adik, kalau pakcik trafik tahan satg g lagu mana??? xpepasai kena saman..dh laa rumah dekat ngan trafikk..hihihihi jenuh ngan budak ni..banyak akai....efek PUSAQ kepala lebey dr satu kot nuh....hmmmmmmmm

kali ni zainab membesaq dengan tokMinah....masa kakak dL, ari-ari dok ngan tokma... dr dalam pantang sampai ke besaq..dok dengan tokma.... bila tokma meninggaL....dia seoLah-olah hilang sesuatu...huhuhuhuh tp laa dia dh ok..tau dah tokma p mana.... adik xsempat rasa kasih syg tokma... tp NENEK ada, nenak laa banyak bantu dr segala haL..... dr dlm pantang sampai budak ni dah setahun..."SUKA DUKA" banyak besama.... kadang ada manis, kadang tuh ada pahit, kadang tuh ada hempedu..mau xmau telan jaa..hadap dengan tenang...sbb nak faham sikap seseorang manusia ni BUKAN MUDAH....take time... :) 

ari-ari bedoa, ya allah panjangkan laa usia NENEK, sbb pas mama xdak aku memang banyak dengan tok..walau aku tau tok ni org dia mcm mana..... celik mata jaa cr dia, susah senang selalu tok ada sama..... hmmmmmmmm... ari-ari pikiaq, ya ALLAH seandainyaa allah sayangkan dia amik dia dL..mcm mana laa keadaaan aku ya..... pikiaq sume tuh bukan xpikiaq.... tp nak xnak kena akui tuhsume ketentuan iLahi... ajal maut, jodoh pertemuan RAHSIA ALLAH.... 


 photo 12-1_zpsfdb328c6.jpg
30tahun yang lalu......tok yang sama dokOng aku..kilik aku mana saja....
laaaa ALLAH bagi peluang dia kilik cicit dia pulak..... 


 photo cats-6_zps8c2e75db.jpg
ni, tok jadik peneman aku bw anak-anak g Klinik.... time ni jauh sudut hati aku tersentuh..tp aku pendam jaa.. sebb tatau nak luah mcm mana.....


*shukur aLhamduLillah, tok diberi kesihatan yg baik walaupun kadangkala tu ada gaklaa sakit skit-skit..tp dia masih kuat MENGILING REMPAH BUAT GULAI..... sdp wehhhh :)  tuh blom lg dia buat GARAM BELACAN....alalalalalal menjejeh ayaq lioq kalau kena garam belacan dia.... yerlaa tangan org SENIOR, masak p laaa apapn sumenyaa SEDAPPPPPPPPPPPP :)) cer suh aku buat, hemmmm hampagas laa rs dia... sesilap tah jadi apa=apa...hihihihihi 

aku panggei tok ni ngan gelaran MAK..... hihihihihihih dr kecik sampai laaa panggei dia MAK... bukan panggei tOK...sume blew di katakan cucu=cucu dia panggei MAK.... melainkan cucu menatu jaa yg mampu panggei TOK...hahahahahaha.... 


BUAT TOKMINAH, liza sayang MAK sepenuh hati..... biaq laa orang kata MAK mcm-mcm dan andaiain mak bukan-bukan...tp liza tau, mak terbaik buat kami adik beradik yg dah takda IBU KANDUNG Ni.........
sebak, sambei lap ayaq mata ..... :'( 

hujung

Cinta HaLaL

Daisypath Anniversary tickers

KakaK

Lilypie Kids Birthday tickers

KaknGAH

Lilypie Kids Birthday tickers

Adik Baby

Lilypie First Birthday tickers

BekhidmaT

Daisypath Anniversary tickers

Mama Sntiasa Di Hati

Lilypie Angel and Memorial tickers
 

Takdir itu milik aku !!! Template by Ipietoon Cute Blog Design